Elektronik på afbetaling

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Vi anbefaler

Elektronik på afbetaling

★★★★★

LEASY: Elektronik

Når der er tale om afbetaling og elektronik kan man næsten ikke undgå at tænke på LEASY.

De tilbyder afbetaling gennem LEASY bank, hvor du kan dele betalingen op over 80 mnd.

Eks. iPad Pro:Løbetid 80 mdr. Fast debitorrente 19,56%. Samlet kreditbeløb 14.494 kr. ÅOP 20,45%. Den månedlige ydelse 319 kr. Samlede tilbagebetalte beløb 25.471 kr. Samlede kreditomkostninger 10.977 kr. Beregningen er inkl. oprettelse, levering og installering. 14 dages fortrydelsesret.

Mange butikker er begyndt at udbyde afbetalingsmuligheder til deres kunder og især elektronik på afbetaling er blevet populært, da det er en fordelagtig løsning for begge parter. Kunderne får mulighed for at købe nogle produkter nu og her, som de ellers ikke vil have haft mulighed for.

Derudover får de selv mulighed for at vælge, hvor lang tid afbetalingen skal strække sig over. Man med andre ord selv, hvor meget man ønsker at afdrage per måned, i hvert fald i nogen grad.

Elektronik afbetalings-eksempel (Santander):

ElektronikAfbetaling
Kredit6.799 kr.
Mnd. ydelse627 kr.
Afbetalingsperiode12 måneder
Kreditomkostninger717 kr.
ÅOP18,07%
Debitorrente0%
Totalt beløb7.516 kr.

Dette er også en af grundene til, at vi danskere har taget den måde at betale vores produkter på til os. Det er nemlig noget alle har mulighed for, men også noget alle har råd til.

Populær elektronik på afbetaling:

Afbetaling af elektronik er ikke nyt

Selve det at betale på afbetaling er ikke helt nyt, men det nye ved denne form for afbetaling er, at den ofte er gebyr og rentefri. Det koster altså det samme at betale dit produkt her og nu, som hvis du afbetalte det over flere måneder.

Du får altså råd til det hele, da du ikke skal betale alle pengene med det samme, men kan gøre det over en længere periode. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at det bliver en fast udgift hver måned, men heldigvis kun i en begrænset periode. Hvis du kan leve med det, er det en rigtig smart måde at finansiere dine køb på.

Mange mennesker har måske ikke lige et par tusinde kroner, som de kan bruge på de elektronikprodukter, de ønsker at købe, da man har mange andre udgifter.

Det kan også være, at man blot synes det er for mange penge at lægge ud lige nu og her, og det er mere overkommeligt over en længere periode, hvor man betaler et mindre beløb om måneden. Eksempelvis er det rart at kunne købe en computer på afbetaling.

Elektronik på afbetaling: TV, computer, tablet eller konsol

Mange studerende har ikke særlig mange penge på lommen, men derfor har de stadig brug for en pc til deres studie. En PC holder ikke evigt, og hvis man vil have noget ordentlig, hvor man kan sikre at kvaliteten er god, bliver man også nødt til at ofre nogle penge på det.

Penge man som studerende oftest ikke har. Derfor kan de med fordel gøre brug af finansieringen, da de jo får en SU udbetalt hver måned, på et par tusinde kroner, som dermed kan betale den PC, de har brug for i forbindelse med deres studie. På den måde behøves de ikke at spare op i flere måneder, før de får råd til at købe den ønskede pc.

Det kan også være, at de bliver nødt til at gå på kompromis med kvalitet, og dermed få en langsommere pc end ellers, da pengene simpelthen ikke er til at købe en pc af høj kvalitet. Noget som altså kan give mange irriterende problemer senere hen, og som kan føre ud i et køb af endnu en ny pc, som heller ikke er pengene værd.

Derfor kan du som ung studerende med fordel købe elektronik på afbetaling, især hvis du skal bruge det til dit studie.

Som med alting er det altid en god ide at have et godt overblik over din økonomi inden du køber noget på afbetaling eller kredit som det også kaldes.

FAQ

Hvilken elektronik kan man købe på afbetaling?

Du kan købe alt indenfor elektronik når det kommer til afbetaling. Det er også de fleste elektronik shops der tilbyder det – så find din favorit shop og køb der.

Hvad skal man være opmærksom på ved afbetaling?

At købe på afbetaling er i de fleste tilfælde rente og gebyrfrit. Vær dog opmærksom på, at hvis du køber noget til over 2.000 kr. eller deler betalingen ud over mere end 12 måneder, så kan der komme rente og gebyr på.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.