Sidst opdateret

Børnetøj på afbetaling

Køb tøj til børnene, når de mangler, og afbetal beløbet i små rater, der passer ind i økonomien.

Køb børnetøj på afbetaling

Én af de helt store udgifter ved at have børn er børnetøj. Især i barnets første leveår, vokser det som ukrudt, og tøjet når næsten ikke at blive vasket, inden det igen er tid til at rykke en størrelse op. Det betyder, at hele garderoben (igen) skal skiftes, og det er ikke billigt. Især ikke om vinteren, hvor der skal købes flyverdragter, termotøj og vinterstøvler udover det almindelige tøj. Heldigvis har mange børnetøjs-forhandlere fået øjnene op for problemet, og det er nu i dag helt normalt at købe børnetøj på afbetaling eller med en ”køb nu – betal senere”-løsning – som også kan gøres via mobil og iPad.

Faktura, afbetaling eller betal senere?

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange afbetalings-løsninger, de forskellige forhandlere tilbyder. ”Betal med Klarna” giver for eksempel ikke det store indblik i, hvad du egentlig bliver tilbudt. Forhandlerne benytter typisk eksterne afbetalings-løsninger (som Klarna), og det er lidt forskelligt, hvad de indebærer. Derfor bør du kigge lidt nærmere, inden du vælger den første og bedste. 

  • Betal med faktura: Nogle steder bliver du tilbudt at betale med faktura. Det betyder, at frem for at betale online med betalingskort, får du tilsendt en faktura, som du skal betale via din netbank. Fakturaen har typisk en senere betalingsfrist, og derfor kan du helt naturligt vente lidt med at betale.

  • Afbetaling: En reel afbetalingsløsning tillader dig at afbetale dit køb i mindre rater. Nogle steder kan du selv bestemme størrelsen på raterne, mens der andre steder er nogle fastlagte muligheder.

  • Betal senere: Ligesom med fakturabetaling, bliver du nogle steder tilbudt at betale senere. Her er der dog tale om noget senere, f.eks. om 2, 4 eller 6 måneder. Mange forhandlere af børnetøj tilbyder, at du kan vente med at betale, til der bliver udbetalt børnepenge næste gang.

Her på siden får du et overblik over alle de steder, du kan købe børnetøj på afbetaling på den eller anden måde.

Hvad koster det at købe børnetøj på afbetaling?

Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvad det koster at afbetale børnetøjet – kan det overhovedet betale sig? Det er lidt forskelligt. Typisk er det gratis at betale senere, og her vil det ikke være en ekstra udgift for dig. Du kan også indimellem være heldig at finde en afbetalings-løsning med 0 kr. i renter og gebyrer, og her er tilfældet det samme. Det mest almindelige er dog, at du betaler lidt i enten renter eller gebyrer for en afbetalings-løsning, der i praksis fungerer lidt som et lån, der afbetales på.

Prisen på afbetalings-løsningen afhænger dels af forhandleren og dels af det beløb, du handler for. Derudover spiller der faktorer ind som størrelsen på de månedlige afbetalinger og længden på afbetalings-perioden. Det er derfor svært at give et endegyldigt svar på, hvad det koster at afbetale. Til gengæld er det nemt at give et svar på, hvordan du finder den billigste afbetalings-løsning: du kigger nemlig efter den løsning med den laveste ÅOP (årlige omkostninger i procent).