Køkken på afbetaling

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Kunne du godt tænke dig et nyt køkken? Men har du ikke pengene til at udskifte det gamle med et nyt? Et nyt køkken er en stor udgift, og det er de færreste, der har råd til at lægge hele udbetalingen, medmindre de har sparet op i flere år. Hvis ikke du har muligheden for at vente med et nyt køkken, er det oplagt at købe et køkken på afbetaling

Når du vælger at købe dit køkken på afbetaling, giver det ikke røde tal på din konto, ligesom du har mulighed for at fordele betalingen over længere tid. Du behøver derfor ikke vente i flere måneder eller år med at skifte køkkenet ud. 

En måde at få mulighed for at få et køkken på afbetaling er ved at købe via finansiering med et online lån. Her behøver du ikke spørge banken om lov eller at skulle vente, til du har til en brøkdel af lånet.

Brug Lendo til at få et køkken på afbetaling til den bedste rente:

 1. Gå ind på Lendo.dk
 2. Vælg beløbet (et typisk køkken koster mellem 40.000 – 150.000 kr)
 3. Vælg løbetid
 4. I hovedformål vælg “Renovering/reparation”
 5. Tryk “Fortsæt” og indtast dine oplysninger
Brug Lendo til at få et køkken på afbetaling til den bedste rente:

Herefter vil du modtage tilbud fra op til 17 banker og kan vælge det bedste tilbud som ofte også vil være en bedre deal end, hvis du optager lånet igennem køkken-firmaer, der ofte kun benytter sig af én låneudbyder.

Med et online lån kan du med det samme få et køkken på afbetaling. Herover har vi nævnt vores anbefaling af online låne-firma, hvor du kan ansøge direkte ved og under dem, har vi skrevet omkring de forskellige køkkenfirmaer, der tilbyder online finansiering direkte via deres hjemmeside.

Hvor kan man få finansiering til et køkken på afbetaling? 

Ønsker du et køkken på afbetaling, er der ret mange producenter og udbydere af lækre køkkener, der tilbyder det: 

Kvik: finansiering

Kvik er en af de helt store køkkenproducenter i Danmark. Ønsker du et køkken på afbetaling, har du hos Kvik mulighed for at optage et online lån med 0 kroner i rente, 0 kroner i gebyr og 0 kroner i udbetaling. Muligheden for det online lån gælder for alle kunder, så alle får muligheden for lidt luft i budgettet. Alt det kræver, er en almindelig kreditvurdering. 

HTH: finansiering

Hos HTH kan du finde dit drømmekøkken og finansiere det med et online lån med 0 kroner i udbetaling, 0 kroner i rente og  kroner i gebyrer. Du kan låne helt op til 250.000 kroner med en løbetid på 12-60 måneder. Det giver dig mulighed for at få det køkken, du drømmer om. 

Vordingborg Køkkenet: finansiering

Er du mere til de køkkener, som Vordingborg Køkkenet laver, har du også her mulighed for at optage et online lån til et køkken på afbetaling. Med deres finansieringsløsning kan du faktisk låne helt op til 250.000 kroner med en løbetid på 12-48 måneder. Online lånet er helt uden renter og gebyrer, så du kun skal betale det tilbage, du låner. 

IKEA: finansiering

Har du fundet drømmekøkkenet i IKEA, behøver du ikke vente længe på at få det. For hos IKEA er det muligt at låne fra 5.000-80.000 kroner, hvor du selv bestemmer i hvilket tempo, du ønsker at betale tilbage – løbetiden er dog maksimalt 48 måneder. Du kan derfor låne til præcis det køkken, du drømmer om. 

Hvad skal man være opmærksom på ved køkken på afbetaling? 

Når du låner til et køkken på afbetaling, er det vigtigt, at du ikke tager det første og det bedste lån, da det på sigt kan blive en dyr fornøjelse for dig. For selvom der måske står 0 kroner i renter, kan der være betingelser som gør, at det bliver dyrt, hvis ikke du har til bare én af de månedlige ydelser. 

Vær altid opmærksom på: 

 • Gebyrer af enhver art 
 • ÅOP 
 • De samlede kreditomkostninger 
 • Udbetaling til lånet 
 • Den månedlige ydelse 
 • Løbetiden 

Når du er opmærksom på disse forhold, får du et bedre indblik i, hvad lånet reelt set koster dig på den lange bane. For selvom de måske lokker med 0 kroner i renter, kan der være andre forhold som gør, at de tjener pengene. Gå gerne tallene igennem sammen med en anden, inden du køber, så I er to om at sætte jer ind i betingelserne og omkostningerne for lånet. 

Se også: Brændeovn på afbetaling

Fordele og ulemper ved køkken på afbetaling 

Når man låner penge, er der naturligvis altid nogle fordele og ulemper ved at gøre det. For at give dig det fulde indblik i, hvad det vil sige at købe et køkken på afbetaling, giver vi dig herunder fordelene og ulemperne ved at gøre det. 

Fordele: 

 • Du behøver ikke spare op 
 • Du kan få dit køkken, når du ønsker det 
 • Du kan få lige det køkken, du går og drømmer om 
 • Du kan tilpasse lånet din økonomi 

Det er rart at kunne få det køkken, man går og drømmer om, da det er hjemmets hjerterum. Mad er en central del af hverdagen, og derfor skal køkkenet også være i orden – og det kan det blive ved at købe det på afbetaling

Ulemper: 

 • Pengene skal betales tilbage i et bestemt tempo 
 • Det kan tage lang tid at betale af 
 • Der påløber renter, hvis ikke du har til den månedlige ydelse 
 • Du får et mindre rådighedsbeløb hver måned 

Det er derfor ikke kun en dans på roser at låne til et køkken. Men så længe du bare er bevidst om, hvad det indebærer at købe et køkken på afbetaling, er det en god løsning på at få det køkken, du drømmer om og har brug for. 

Relateret artikel: Døre og vinduer på afbetaling

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.