Mobil på afbetaling

Opdateret d. 28. oktober 2021

PRISGARANTI: iPhone 12
Rentefrit
iPhone 12

★★★★★

Tilbud
Samsung Galaxy S21

★★★★★

NYHED: iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro

★★★★★

Se alle modeller

I takt med at mobiler kan mere og mere og efterhånden er blevet en mini-computer og vores forlængede arm, er priserne også steget. Det betyder, at en ny smartphone eller iPhone i dag koster ret mange penge. Selvom iPhones generelt er meget dyrere, er smartphones med den nyeste teknologi og særlige egenskaber også ved at være i samme prisklasse.

Ønsker du derfor ikke at gå på kompromis med teknologien hos din nye mobil, skal du virkelig til lommerne. Men, hvis du ikke har denne mulighed uden at få røde tal på kontoen, kan du i stedet overveje at købe den nye mobil på afbetaling.

Men inden du gør dette med det samme, er der nogle ting, du bør være opmærksom på, så du ikke ender med at vælge den dyreste løsning. For det er der ingen grund til med de mange løsninger, der findes i dag.

NYHED: iPhone 12 & Samsung Galaxy S21

Køb iPhone på afbetaling

En af de mest populære mobiler på afbetaling er uden tvivl iPhone, hvor mange vælger at betale over flere gange i stedet for at skulle betale hele beløbet her og nu.

Tidligere krævede det at man også tegnede et abonnement hos en mobil-udbyder for at kunne få lov at købe mobil på afbetaling, men sådan er det ikke mere.

Vi har her samlet de butikker, der også tilbyder at du kan købe en ny mobil på afbetaling uden udbetaling og uden abonnement og hvor du samtidigt får mulighed for at købe rentefrit ved at betale iPhonen af på 36 måneder.

Se alle iPhone mobiler her »

Få din nye Samsung Galaxy på afbetaling i dag

Ligesom med iPhone har du også mulighed for at købe de nye Samsung mobiler på afbetaling uden at skulle tegne et aboennement eller betale det hele på én gang nu og her.

Se herover, hvor en af de nye modeller koster under 200 kr pr måned ved en afbetalingsordning på 36 måneder og med 0 kr i oprettelse og gebyr. De hele nye Samsung mobil modeller koster omkring 280 kr om måneden og du kan se dem her.

Så valget er op til dig – er du til iPhone eller Samsung har du samme muligheder for at kunne købe din nye mobil på afbetaling allerede i dag og så endda med mulighed for at det bliver rentefrit og med 0 kr i gebyr.

Se alle Samsung mobiler her »

Mobil med eller uden abonnement på afbetaling?

Det første du bør være opmærksom på og tage stilling til er, om du ønsker at købe en mobil på afbetaling, der er med eller uden abonnement. Hvis du allerede har lavet en søgning og har fundet frem til forskellige muligheder, er du sikkert også stødt på, at mange firmaer ønsker at sælge dig en mobil med et abonnement.
Kan du købe en mobiltelefon på afbetaling
Det er i og for sig ikke farligt at gøre, hvis blot du er opmærksom på følgende:

 • Hvad koster abonnementet månedligt?
 • Er du bundet til abonnementet i en bestemt periode?
 • Kan du få samme type abonnement billigere andre steder?

Det er selvfølgelig nemt både at få en ny mobil og et abonnement i samme køb, men det kan gå hen og blive en ret dyr løsning, hvis ikke du er varsom og opmærksom. Abonnementer, der hører med til en mobil på afbetaling, er som regel ikke det billigste, du kan finde. Så gør op med dig selv som det første, hvad du gerne vil have.

Mulighederne for mobil på afbetaling er mange

Faktura? Køb nu og betal senere? Mulighederne for en mobil på afbetaling er ret mange, og det kan derfor være uoverskueligt at finde frem til, hvad der er den bedste løsning for dig. For at give dig det bedste overblik præsenterer vi dig her for de muligheder, du kan vælge som afbetalingsordning, når du køber en mobil på afbetaling:

 • Fakturakøb
 • Afbetalingsordning

Fakturakøb

Dette er en ret nem og simpel måde at købe en mobil på afbetaling på. For her skal du lægge en ordre som normalt hos den webshop, du gerne vil købe en mobil hos. Når ordren er gennemført, modtager du en ordrebekræftelse samt en faktura med en betalingsdato.

Fristen for betalingsdatoen er meget forskellig fra webshop til webshop. De fleste tilbyder en frist på 30 dage mens enkelte giver helt op til 180 dage.

Hvis du ikke kan betale inden fristen, sørger de fleste fakturaudstedere for at indgå en afdragsordning med dig. Her vil du typisk blive tilbudt at betale tilbage med et mindre fast beløb hver måned. Selvom det måske er mest overskueligt for din økonomi, skal du være opmærksom på, om de ved denne løsning pålægger gebyrer.

Mange webshops tilbyder fakturabetaling med ViaBill eller Klarna.

Afbetalingsordning

Køb din nye mobil på afbetaling
I modsætning til køb med faktura, hvor du skal betale det fulde beløb på én gang, bliver du ved afbetalingsordninger tilbudt at indgå i en aftale med betaling i små rater. Det er en meget populær type af afbetaling for mange, da det giver dem mulighed for at købe det, de gerne vil have, uden at skulle af med for mange penge ad gangen.Hvad koster det at købe en mobil på afbetaling

Af forskellige afbetalingsordninger findes der:

 • Køb nu og betal i små bidder
 • Køb nu og betal senere

Ved køb nu og betal i små bidder, bliver du typisk tilbudt at betale beløbet tilbage over 12 eller 24 måneder. Nogle webshops tilbyder en længere afbetalingsperiode for kunder, der har brug for at afdrage med mindre hver måned. Vær opmærksom på gebyrer og renter, da det er det, der kan gøre det dyrt at vælge denne type afbetaling.

Mange tilbyder både 0 kroner i rente og 0 kroner i gebyrer. Så hvis du kan finde sådan en løsning, vil det være at foretrække.

Ved køb nu og betal senere, tilbyder online butikkerne dig at købe og modtage produktet nu men at vente med at modtage betalingen i op til 3,6 eller 9 måneder. Denne løsning skal du kun vælge, hvis du virkelig ikke har pengene – for det er nemt at glemme at sætte penge til side til det, når der går så lang tid, inden du skal betale.

Typisk vil det være af betaling i mindre bidder, når tiden er til, at du skal afbetale.

Overvej, hvor lang en løbetid du gerne vil have

Hvis du vælger en løsning, hvor du enten betaler i små bidder eller senere, skal du huske at overveje, hvor lang en løbetid du gerne vil have. Det skal være realistisk for dig at kunne betale den tilbage inden for den tid, som afbetalingsordningen giver dig mulighed for. Hvis ikke det er realistisk, kan det gå hen og blive dyrt i både renter og gebyrer.

Tænk også gerne over, hvor lang tid du gennemsnitligt har en mobiltelefon. Hvis du kun har den i et lille års tid, inden den er gået i stykker, eller du skifter den ud med en ny, er det ikke fornuftigt med en løbetid på 12 måneder eller derover.

Overvej derfor løbetiden nøje, så det er realistisk for din økonomi.

Hvilke fordele er der ved at købe en mobil på afbetaling?

Selvom du skal tænke over løbetid, gebyrer og renter, er der stadig mange fordele forbundet med at købe en mobil på afbetaling. Hvis du derfor ikke har det nødvendige rådighedsbeløb, der skal til for, at du kan købe en ny mobil, er afbetaling værd at overveje.

Mobil på afbetaling har følgende fordele:

 • Du slipper for, at din konto går i minus. Den helt store fordel ved at købe en mobil på afbetaling er, at du ikke skal betale det fulde beløb med det samme. Har du derfor ikke plads i dit budget til at erstatte en ødelagt telefon, kan en afbetalingsordning være den ideelle løsning for dig.
 • Du kan afbetale i dit tempo. Når du indgår i en afbetalingsordning, kan du i langt størstedelen af tilfældene selv vælge løbetid og dermed også, hvor meget du gerne vil afbetale hver måned. Det betyder, at du kan sammensætte en løsning for afbetaling, der passer til din økonomi. Du behøver derfor ikke leve på et stramt budget for at betale den tilbage.
 • Du slipper for at tegne et forbrugslån. Når behovet for en ny mobil opstår, overvejer mange først at tegne et dyrt forbrugslån, hvor renterne og gebyrerne er høje. Det kan du undgå ved at indgå i en afbetalingsordning. Du sparer en del penge ved at vælge en afbetalingsordning i et stedet for et lån, hvilket ikke er helt lige meget i en situation, hvor pengene i forvejen ikke hænger på træerne.

Der er derfor en del fordele forbundet med at købe en mobil på afbetaling. Det er derfor også en løsning, som er mest fornuftig for langt de fleste af vælge, fordi det er så fleksibelt.

Er det muligt for alle at købe en mobil på afbetaling?

Det er muligt for langt de fleste at købe en mobil på afbetaling, da det generelt set kun er meget få, der bliver afvist. Hvis du får en afvisning, er det med al sandsynlighed, fordi du står registreret i RKI. Der er ikke mange online netbutikker, der tilbyder afdragsordninger til registrerede i RKI, da chancen for at modtage betalingen er meget lille.Nyheder - Mobiler på afbetaling

Men står du ikke registreret i RKI, bør det slet ikke være noget problem at indgå i en afbetalingsordning hos den webshop, du har fundet din nye mobil hos.

De eneste krav de stiller er:

 • Du skal være myndig
 • Du skal have fast bopæl i Danmark

Hvis du kan leve op til de få krav, kan du få lov til at indgå i en afbetalingsordning. Kravene er generelt ret lave, så du behøver ikke gå og værre nervøs for, om du bliver godkendt eller ej. Godkendelsen får du i øvrigt også i løbet af et øjeblik. Og bliver du ikke godkendt det ene sted, kan du prøve at se, om du er heldig et andet sted. Husk blot at overveje, om du har råd til det.

Mobil på afbetaling er meget normalt

Hvis ikke du har prøvet at købe noget på afbetaling før, kan vi berolige dig med, at det er meget normalt. Køb på afbetaling bliver mere og mere populært, og det gælder også for mobiltelefoner i takt med, at de kan mere og mere og derfor også stiger i pris.

Du kan derfor med ro i sindet købe en mobil på afbetaling, hvis det er det, du har behov for. Det er der mange før dig, der har kastet sig ud i, så det kan du også sagtens. Det ruinerer dig ikke. Tværtimod. Så kan du tilpasse en løsning til din økonomi.

iPhone 13 på afbetalingNYHED: 336 kr.
+