Computer på afbetaling

Få råd til din drømme computer med rentefri finansiering her

POPULÆRE COMPUTERE

hpcomputerafbetaling
HP stationær
259,-
Acer Nitro HEQ133 Afbetaling
Acer Nitro HEQ133
303,-
HP Pavilion 790-0931NO afbetaling
HP Pavilion 790-0931NO
453,-
Acer Predator 4EQ016 afbetaling
Acer Predator 4EQ016
481,-
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Hvilken computer skal jeg købe?

Hvis du beslutter dig for at købe en ny computer på afbetaling, er næste skridt at finde frem til, hvilken computer du skal købe. Der er mange mulighed, hvis du ønsker en stationær computer, afhængigt af formålet. Leder du efter en stationær pc til at spille spil, som eksempelvis Wow eller Counter Strike, kræver det lidt mere, end hvis du blot surfer på Facebook og tjekker mail. En stationær gamer pc er det bedste valg, hvis du vil have en computer, der kan trække de store spil. Så slipper du for, at spillet lagger.

Køb en billig gamer pc

Du behøver ikke nødvendigvis at have den store pung op af lommen for at købe en gamer stationær. I og for sig spiller prisen ikke den store rolle; det er computerens ydeevne, du skal kigge på:

  • Computerens processor (CPU)
  • Computerens hukommelse (RAM)
  • Computerens skærm (pixels og Hertz)

CPU

Processoren har meget at sige, hvis du skal spille store og nye spil. Det er den, der fungerer som computerens motor, og den stationæres hastighed afhænger af netop processoren. Typisk vil de bedste processorer være enten Intel eller AMD, som er de største producenter på markedet. Jo højere serie og større modelnummer, des bedre er processoren.

RAM

Computerens hukommelse kaldes RAM, og des bedre hukommelse, des bedre ydeevne. I princippet hedder det, at du bør vælge så mange RAM som muligt. En stationær gamer pc bør have minimum 8 GB RAM og gerne 16 GB eller flere.

Skærm

Køber du en stationær computer, har du naturligvis også brug for en computerskærm. Udvalget er lige så stort, som udvalget af stationære computere. Du kan dog sagtens få en billig pc skærm af høj kvalitet.

Uanset, om der er tale om en gamer skærm eller en PC skærm, der skal bruges til at se film på, bør du vælge en høj opløsningen. Opløsningen måles i pixels, og jo flere pixels, des højere kvalitet er billedet. Skal du bruge skærmen ofte, bør du vælge Full HD.

Gaming skærm 144hz

Hertz eller Hz har stort betydning for helhedsoplevelsen. Hertz bestemmer, hvor mange billeder der vises i sekundet, og hvor flydende billedet dermed ser ud. Den bedste gaming skærm, du kan få, er en 144hz skærm. En 144 hz skærm viser 144 billeder i sekundet.

Køb din nye gamer pc på afbetaling

Prisen på en gamer computer er typisk højere end prisen på en standard stationær. Det skyldes, at gaming stiller højere krav til processor, hukommelse, skærm, osv. Derfor kan det virke som en stor udskrivning. Løsningen er at købe computeren på afbetaling. Det koster typisk ikke meget mere end at købe den kontant. Til gengæld giver det muligheden for at dele betalingen op i mindre bidder, der er mere overskuelige.

At købe på afbetaling er muligt for langt de fleste. Der kræves typisk ikke det store af dig. Er der tale om et større beløb, vil de fleste forhandlere dog sikre sig, at du ikke er registreret i RKI. Kan du af den ene eller anden grund ikke købe på afbetaling, kan det være en lige så god mulighed at tage et kviklån og betale computeren kontant med beløbet. Så foregår din afbetaling via lånet i stedet.

Skift den gamle computer ud med afbetaling

En stor del af danskerne bruger gammelt elektronik i hverdagen. Nye ting, som Tv, mobil og computer koster mange tusinde kroner og det er de færreste der har råd til det hele. I dag kan man heldigvis sprede betalingen ud over flere måneder, for eksempel hvis man vil have et nyt tv på afbetaling. Men giver det overhovedet mening at gå ud og gældsætte sig, når det gamle stadig kan lidt endnu? Svaret er komplekst, men der er efterhånden flere og flere faktorer, der peger på, at det sagtens kan betale sig. For det første koster det i dag næsten ikke noget at sprede betalingen ud, så hvis man vil have en ny computer på afbetaling, koster det stort set det samme, som hvis man køber den kontant. For det andet har der aldrig været flere kriminelle på internettet end der er nu, som har nemt ved at angribe gammel elektronik. Derudover skal man ikke glemme at udviklingen går hurtigere og hurtigere og du bliver afskåret fra at deltage i fremskridtet, hvis dit elektroniske udstyr er out-dated.

Svindel på nettet er på vej frem

Malware, trojanske heste, phishing og virus er alle synonymer med online angreb af forskellig slags, som din computer højest sandsynligt har været udsat for. Det kan sagtens være, du har en computer fyldt med virus, mens du læser det her, for der skal ikke særlig meget til. Noget så simpelt som at køre din mus over en bannerreklame kan være nok til, at en IT-kriminel kan hacke sig ind på din computer og få adgang til alle dine personlige oplysninger. Det var blandt andet derfor, man blev nødt til at indføre NemID, hvor koden man indtaster varierer fra gang til gang, da hackere ellers ville have fri adgang til ting som din bankbog og dine personlige oplysninger.

De fleste computere er sat op med antivirusprogrammer, der har til formål at forhindre disse angreb. Det er desværre langt fra alle danskere, der får opdateret disse programmer, hvilket gør dem sårbare for hackerangreb. Desuden skal din browser være sat korrekt op, for at disse programmer virker optimalt. Kender man ikke en IT-kyndig, der kan hjælpe, er man således et nemt offer for professionelle kriminelle på internettet, der har hacking som deres levevej.

Køb en computer på afbetaling og vær sikker

Man kan selvfølgelig aldrig være 100% sikker, når man færdes online. Men man kan komme tæt på. For det første skal man altid bruge sin sunde fornuft og være ekstremt kritisk over for mails, sms’er og lignende – og det er uanset om de er fra SKAT, din bank eller noget helt tredje. Ring altid først og hør om det virkelig kan passe, hvis der er nogen, der vil have dig til at sende dine kontooplysninger, dit CPR-nummer eller lignende. Derudover kan man ved at have nyere elektronik komme rigtig langt, da de er opdaterede med de nyeste programmer og redskaber til at sikre dig. Her kan en computer på afbetaling bringe dig rigtig langt. En computer er det nemmeste for hackere at trænge sig ind på, så hvis du som de fleste ikke lige har pengene til en ny model, kan en computer på afbetaling være løsningen på dine problemer. Du er som sagt aldrig 100% sikker, selv med det nyeste udstyr. Gemmer du eksempelvis et billede af dit NemID på din computer, kan du lige så godt sende det med posten til hackerne. Du kan dog komme rigtig langt med nyt udstyr og sund fornuft. Virker noget for godt til at være sandt, så er det ofte fordi det er det. Især på internettet.

Sidst opdateret

+