Computer på afbetaling

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

ACER NITRO GEQ00X computer

237,- / måned

ACER NITRO GEQ00X  computer

Løbetid 80 mdr. Fast debitorrente 19,56%. Samlet kreditbeløb 10.694 kr. ÅOP 20,77%. Den månedlige ydelse 237 kr. Samlede tilbagebetalte beløb 18.929 kr. Samlede kreditomkostninger 8.235 kr. Beregningen er inkl. oprettelse, levering og installering. 14 dages fortrydelsesret.

ACER NITRO GEQ00H computer

341,- / måned

ACER NITRO GEQ00X  computer

Løbetid 80 mdr. Fast debitorrente 19,56%. Samlet kreditbeløb 15.494 kr. ÅOP 20,4%. Den månedlige ydelse 341 kr. Samlede tilbagebetalte beløb 27.162 kr. Samlede kreditomkostninger 11.668 kr. Beregningen er inkl. oprettelse, levering og installering. 14 dages fortrydelsesret.

ACER NITRO GEQ00W computer

384,- / måned

ACER NITRO GEQ00X  computer

Løbetid 80 mdr. Fast debitorrente 19,56%. Samlet kreditbeløb 17.494 kr. ÅOP 20,3%. Den månedlige ydelse 384 kr. Samlede tilbagebetalte beløb 30.617 kr. Samlede kreditomkostninger 13.123 kr. Beregningen er inkl. oprettelse, levering og installering. 14 dages fortrydelsesret.

Køb af computer på afbetaling er blevet noget rigtig mange benytter sig af, da mulighederne for afbetaling er blevet rigtig gode og fordelagtige for dig som forbruger.

Se også: Bærbar på afbetaling

Der er mulighed for at købe på afbetaling uden at skulle betale renter og gebyrer – der findes også afbetalingsløsninger, hvor du betaler rente og gebyr, det hele afhænger af hvad du vælger og hvor stort et beløb du vil købe for. Vi guider dig igennem de valg du har her i artiklen.

Hvilke shops tilbyder computer på afbetaling?

I dag kan det være ret svært at leve uden en computer. Både fordi vi bruger den privat til streaming, spil og surfing. Men også fordi vi bruger den til skolearbejde og arbejde.

Efterspørgslen på computere er derfor stor, hvilket afspejler sig i gode muligheder for computer på afbetaling hos shops. De ved godt, at mange af os har brug for en computer, hvorfor de tilbyder gode afbetalingsløsninger.

Hvis du gerne selv vil slippe for at lede nettet tyndt efter shops med computer på afbetaling, har vi gjort det nemt for dig og samlet en liste over nogle af dem her:

ANBEFALING

Computer på afbetaling 1

★★★★★

LEASY: Computer

Er der noget, LEASY forstår sig på, så er det computere og elektronik. Derfor har de også et rigtig godt og varieret udvalg af computere fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser.

Finder du din næste computer her, kan du afbetale hver måned i 80 måneder.

Computer på afbetaling 2

★★★★★

FØNIKS.DK: COMPUTER

Her finder du et af Danmarks største udvalg af computere til alle formål.

Deres afbetaling foregår gennem Viabill og Ekspress Bank, hvor du kan dele betalingen op over 5 til 20 måneder.

elgiganten - computer på afbetaling

★★★★★

Elgiganten: Computer

Hos Elgiganten er der nærmest ikke det, du ikke kan finde inden for bærbare og stationære computere.

De har alt inden for alle prisklasser, hvorfor du nærmest er garanteret at finde din næste computer her.

De tilbyder afbetaling gennem Santander, hvor du kan dele betalingen op over 12 til 72 måneder.

geekd - computer på afbetaling

★★★★★

Geekd: Computer


Alt indenfor computer og tilbehør. Score topkarakter på Trustpilot og tilbyder 14 dages returret.

Her kan du dele betalingen op med Viabill.

sharkgaming - computer på afbetaling

★★★★★

SharkGaming: Computer


Kæmpe udvalg af computere til priser fra 5.000 kr. og op.

Du kan købe med afbetaling via Santander.

proshop - - computer på afbetaling

★★★★★

Proshop: Computer


Stort udvalg indenfor computer og elektronik generelt.

Ved køb af computer afbetaling skal du ved betaling vælge Klarna som betalingsmetode. Her kan du købe nu og betale indenfor 30 dage.

cdon - computer på afbetaling

★★★★★

CDON: Computer

CDON kalder sig for Nordens største varehus og har da også et væld af populære og knap så kendte mærker inden for computere.

Uanset hvad du foretrækker eller har brug for, burde du derfor kunne finde det hos CDON. Afbetaling hos CDON foregår gennem Qliro.

Her kan du enten betale lidt ad gangen eller købe nu og betale senere. Det foregår sådan, at du hver måned modtager en månedsfaktura med posten, som fortæller dig, hvor meget du skal betale. Beløbet kan du selv bestemme, så længe det er mindst 89 kroner.

refurb - - computer på afbetaling

★★★★★

Refurb: Computer


Betyder det ikke noget for dig, om computeren er ny eller brugt? Så har du gode chancer for at finde en computer på afbetaling hos Refurb, som reparerer computere og sælger dem videre igen.

Ved køb af computer på afbetaling skal du ved betaling vælge ViaBill som betalingsmetode. Som standard kan du lave en afbetaling af computeren over en periode på 10 måneder.

compukit - computer på afbetaling

★★★★★

Compukit: Computer

Har du brug for en computer, der kan trække lidt mere end normalt, så bør du kigge ind hos Compukit, da de primært har computere til gaming.

Udvalget er ret stort og i forskellige prisklasser. Så du bør kunne finde en fin computer.

Du kan låne op til 75.000 kroner rentefrit gennem Basisbank, som alt sammen foregår online og på et øjeblik.

Computer på afbetaling 3

★★★★★

MYWAY: Computer

Leder du efter et godt alternativ til afbetaling? Myway er svaret. Mens nogle fokuserer på elektronik, specialiserer myway sig i bæredygtige computere med en helhedsløsning.

Hos dem får du ikke kun en computer, men et altomfattende abonnement hvor alt fra forsikring til reparation er inkluderet. Og hvis uheldet er ude, er de klar til at hjælpe inden for 24 timer.

Computer afbetalings-eksempel (Santander):

Lenovo IdeaCentre Afbetaling
Kredit6.799 kr.
Mnd. ydelse627 kr.
Afbetalingsperiode12 måneder
Kreditomkostninger717 kr.
ÅOP18,07%
Debitorrente0%
Totalt beløb7.516 kr.

Få en god computer på afbetaling

Med de mange afbetalingsmuligheder behøver du ikke gå på kompromis med det, du godt kunne tænke dig. Mange af løsningerne er rentefrie, hvilket giver dig absolut ro i økonomien, så længe du har til den månedlige afbetaling. Du behøver derfor ikke vente på, at du har sparet op. Det er smart og enkelt.

Køb computer på afbetaling

Hvis du beslutter dig for at købe en ny computer på afbetaling, er næste skridt at finde frem til, hvilken computer du skal købe. Der er mange mulighed, hvis du ønsker en stationær computer, afhængigt af formålet.

Leder du efter en stationær pc til at spille spil, som eksempelvis Wow eller Counter Strike, kræver det lidt mere, end hvis du blot surfer på Facebook og tjekker mail. En stationær gamer pc er det bedste valg, hvis du vil have en computer, der kan trække de store spil. Så slipper du for, at spillet lagger.

Køb en billig computer på afbetaling

Du behøver ikke nødvendigvis at have den store pung op af lommen for at købe en stationær. I og for sig spiller prisen ikke den store rolle; det er computerens ydeevne, du skal kigge på:

  • Computerens processor (CPU)
  • Computerens hukommelse (RAM)
  • Computerens skærm (pixels og Hertz)

CPU

Processoren har meget at sige, hvis du skal spille store og nye spil. Det er den, der fungerer som computerens motor, og den stationæres hastighed afhænger af netop processoren. Typisk vil de bedste processorer være enten Intel eller AMD, som er de største producenter på markedet. Jo højere serie og større modelnummer, des bedre er processoren.

RAM

Computerens hukommelse kaldes RAM, og des bedre hukommelse, des bedre ydeevne. I princippet hedder det, at du bør vælge så mange RAM som muligt. En stationær gamer pc bør have minimum 8 GB RAM og gerne 16 GB eller flere.

Skærm

Køber du en stationær computer, har du naturligvis også brug for en computerskærm. Udvalget er lige så stort, som udvalget af stationære computere. Du kan dog sagtens få en billig pc skærm af høj kvalitet.

Uanset, om der er tale om en gamer skærm eller en PC skærm, der skal bruges til at se film på, bør du vælge en høj opløsningen. Opløsningen måles i pixels, og jo flere pixels, des højere kvalitet er billedet. Skal du bruge skærmen ofte, bør du vælge Full HD.

Gaming skærm 144hz

Hertz eller Hz har stort betydning for helhedsoplevelsen. Hertz bestemmer, hvor mange billeder der vises i sekundet, og hvor flydende billedet dermed ser ud. Den bedste gaming skærm, du kan få, er en 144hz skærm. En 144 hz skærm viser 144 billeder i sekundet.

Køb din nye gamer pc på afbetaling

Prisen på en gamer computer er typisk højere end prisen på en standard stationær. Det skyldes, at gaming stiller højere krav til processor, hukommelse, skærm, osv. Derfor kan det virke som en stor udskrivning. Løsningen er at købe computeren på afbetaling. Det koster typisk ikke meget mere end at købe den kontant. Til gengæld giver det muligheden for at dele betalingen op i mindre bidder, der er mere overskuelige. Læs vores guide til køb af gamer PC på afbetaling her.

At købe på afbetaling er muligt for langt de fleste. Der kræves typisk ikke det store af dig. Er der tale om et større beløb, vil de fleste forhandlere dog sikre sig, at du ikke er registreret i RKI. Kan du af den ene eller anden grund ikke købe på afbetaling, kan det være en lige så god mulighed at tage et lån og betale computeren kontant med beløbet. Så foregår din afbetaling via lånet i stedet.

Skift den computer ud – køb en ny på afbetaling

En stor del af danskerne bruger gammelt elektronik i hverdagen. Nye ting, som Tv, mobil og computer koster mange tusinde kroner og det er de færreste der har råd til det hele.

I dag kan man heldigvis sprede betalingen ud over flere måneder, for eksempel hvis man vil have et nyt tv på afbetaling. Men giver det overhovedet mening at gå ud og gældsætte sig, når det gamle stadig kan lidt endnu? Svaret er komplekst, men der er efterhånden flere og flere faktorer, der peger på, at det sagtens kan betale sig.

For det første koster det i dag næsten ikke noget at sprede betalingen ud, så hvis man vil have en ny computer på afbetaling, koster det stort set det samme, som hvis man køber den kontant. For det andet har der aldrig været flere kriminelle på internettet end der er nu, som har nemt ved at angribe gammel elektronik.

Derudover skal man ikke glemme at udviklingen går hurtigere og hurtigere og du bliver afskåret fra at deltage i fremskridtet, hvis dit elektroniske udstyr er out-dated.

Kom udfordringer på nettet til livs med ny computer

Malware, trojanske heste, phishing og virus er alle synonymer med online angreb af forskellig slags, som din computer højest sandsynligt har været udsat for.

Det kan sagtens være, du har en computer fyldt med virus, mens du læser det her, for der skal ikke særlig meget til. Noget så simpelt som at køre din mus over en bannerreklame kan være nok til, at en IT-kriminel kan hacke sig ind på din computer og få adgang til alle dine personlige oplysninger.

Det var blandt andet derfor, man blev nødt til at indføre NemID, hvor koden man indtaster varierer fra gang til gang, da hackere ellers ville have fri adgang til ting som din bankbog og dine personlige oplysninger.

De fleste computere er sat op med antivirusprogrammer, der har til formål at forhindre disse angreb. Det er desværre langt fra alle danskere, der får opdateret disse programmer, hvilket gør dem sårbare for hackerangreb.

Desuden skal din browser være sat korrekt op, for at disse programmer virker optimalt. Kender man ikke en IT-kyndig, der kan hjælpe, er man således et nemt offer for professionelle kriminelle på internettet, der har hacking som deres levevej.

Køb en computer på afbetaling og vær sikker

Man kan selvfølgelig aldrig være 100% sikker, når man færdes online. Men man kan komme tæt på. For det første skal man altid bruge sin sunde fornuft og være ekstremt kritisk over for mails, sms’er og lignende – og det er uanset om de er fra SKAT, din bank eller noget helt tredje.

Ring altid først og hør om det virkelig kan passe, hvis der er nogen, der vil have dig til at sende dine kontooplysninger, dit CPR-nummer eller lignende. Derudover kan man ved at have nyere elektronik komme rigtig langt, da de er opdaterede med de nyeste programmer og redskaber til at sikre dig.

Her kan en computer på afbetaling bringe dig rigtig langt. En computer er det nemmeste for hackere at trænge sig ind på, så hvis du som de fleste ikke lige har pengene til en ny model, kan en computer på afbetaling være løsningen på dine problemer. Du er som sagt aldrig 100% sikker, selv med det nyeste udstyr.

Gemmer du eksempelvis et billede af dit NemID på din computer, kan du lige så godt sende det med posten til hackerne. Du kan dog komme rigtig langt med nyt udstyr og sund fornuft. Virker noget for godt til at være sandt, så er det ofte fordi det er det. Især på internettet.

FAQ

Kan man købe på afbetaling uden renter?

Ja, der findes shops der tilbyder afbetalingsløsninger, hvor der ikke kommer renter på. Det kræver at du vælger en kort afbetalingsperiode.

Hvad sker der hvis man ikke betaler til tiden?

Såfremt du bliver forhindret i at afbetale tilbage til tiden, vil du oftes først få en venlig påmindelse og derefter vil der blive pålagt et gebyr.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.