Bøger & Studiebøger på afbetaling

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Uanset, om du er studerende, har behov for fagbøger i forbindelse med din profession, eller du bare er en læsehest, kan det være en stor udgift i et almindeligt budget at købe bøger; især hvis der er tale om større mængder. Her på siden kan du finde muligheder for at købe bøger på afbetaling, så du kan dele udgiften ud over små, passende rater.

Det kan også være smart at købe bøger på afbetaling, hvis de skal bruges som gave. Især julegaverne er for mange en stor udgift, der typisk ikke er sat til side til, så flere og flere vælger en afbetalingsløsning. På den måde kan du afbetale det store beløb efterfølgende, så ikke julemåneden bliver stram og kedelig.

Her kan du købe bøger og studiebøger på afbetaling

Bøger & Studiebøger på afbetaling 1

★★★★★

Saxo: bøger

Saxo er forhandler af både fysiske bøger og ebøger. Hos Saxo finder du et enormt udvalg af bl.a. Studiebøger.

Afbetaling kan du få igennem Viabill.

Bøger & Studiebøger på afbetaling 2

★★★★★

Bog & Mystik: bøger

Her finder du et kæmpe udvalg af bøger – med næsten 10.000 titler at vælge imellem er der noget for en hver smag.

Afbetaling kan du få igennem Viabill.

Studiebog afbetalingseksempel

Studiebog afbetalingAfbetaling
Kredit250 kr.
Mnd. ydelse25 kr.
Afbetalingsperiode10 måneder
Gebyr0 kr.
ÅOP0%
Debitorrente0%
Totalt beløb250 kr.

Køb studiebøger på afbetaling

Mange studerende bliver overraskede over den store udgift, det er at starte på et studie. Udover, at det typisk er kombineret med at flytte hjemmefra og alle de udgifter, der nu en gang hører med til det, er der mange (og dyre!) studiebøger, som det er et krav at købe.

Nogle af studiebøgerne skal være klar ved studiestart, mens andre skal købes i forbindelse med de forskellige semestre. Det er ikke unormalt, at en studiebog koster 500-700 kr., og typisk er det ikke en mulighed at købe den brugt, da der hvert år foretages opdateringer, så bøgerne hele tiden er så aktuelle og opdaterede som muligt.

Løsningen er at købe studiebøgerne på afbetaling. Det kan nemlig være en uoverskuelig udgift på SU at skulle købe 3-4 bøger af 500-700 kr., så i stedet kan du vælge et lille og meget mere overkommeligt beløb, som du knap vil mærke i din daglige økonomi. Bøgerne skal alligevel bruges under hele uddannelsen, så det gør ikke noget, at det tager et par år at afbetale dem.

Læs også: Studiekort rabatter

Sørg for at afbetale til tiden

At indvillige i en afbetalingsløsning er i princippet det samme som at tage et lån. Det er derfor vigtigt, at du er realistisk, når du skal vurdere, hvor meget du er i stand til at afbetale om måneden.

Du bør derfor ikke bare købe en stor mængde bøger uden at have regnet på, om du har råd til den afbetalingsløsning, du skal til at godkende. Afbetaler du ikke til tiden, risikerer du i første omgang, at der bliver tillagt renter eller gebyrer, så det samlet set bliver endnu dyrere for dig at afbetale de købte bøger.

Undgår du fortsat at betale eller afbetaler gentagne gange for sent, vil du sandsynligvis ende i registeret for dårlige betalere (RKI). At være registreret her kan gøre det rigtig svært at låne penge i fremtiden. Bankerne vil f.eks. slet ikke udlåne penge til folk, der står i RKI, så det kan blive umuligt at låne penge til boligkøb.

Det er ærgerligt allerede at stå i den situation som studerende, og derfor bør du tænke dig ekstra godt om, når du skal afbetale dine studiebøger.

FAQ

Hvor man kan sælge studiebøger

Du kan sælge dine brugte studiebøger som medlem af Saxo Premium Studie.

Hvor møber man bøger til studie?

Det kan du bl.a. gøre på pensum.dk, Saxo.dk, Bogbasen.dk og Studenterguiden.dk.

Du burde også tage et kig på:

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.