Julegaver på afbetaling

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Få mere luft i økonomien med julegaver på afbetaling. Julen nærmer sig med hastige skridt, men jul er ikke kun lig med hygge. Jul er i lige så høj grad lig med julegaver, og julegaver koster penge. Samlet set bruger danskerne over 8 mia. kr. på ting, der har med julen at gøre, som f.eks. julemad, julepynt og julegaver.

Fordelt ud på de enkelte familier, betyder det, at hver familie gennemsnitligt bruger ca. 3100 kr. mere i december end i resten af årets måneder. Børnefamilierne trækker klart statistikken op.

Sådan køber du julegaver på afbetaling

Du kan via menuen her på siden finde den kategori af julegaver som du leder efter, eller du kan kigge på forsiden her, hvor vi har opdelt mere end 370 shops der tilbyder køb afbetaling.

julegaver på afbetaling - afbetaltdk forside

Derfor kan det være en løsning at købe årets julegaver på afbetaling. På den måde kan du dele den store julegavepost ud på flere af årets måneder, så det virker mere overskueligt. Du kan søge om et lån til julegaverne online. Du vurderer, hvor mange penge du har brug for, og hvor længe du gerne vil være om at betale lånet af.

Låne-ansøgningen udfyldes og sendes afsted på få minutter, og de fleste steder har du svar inden for få timer. Afhængigt af lånets størrelse, kan du faktisk have pengene på din konto allerede i dag eller i morgen, og du kan derved gå i gang med julegaveshoppingen med det samme.

  • Beslut hvor meget du har behov for at låne
  • Beslut hvor mange måneder du vil betale beløbet tilbage over
  • Udfyld låne-ansøgningen med dine personlige oplysninger
  • Modtag svar fra låne-udbyderen inden for ganske kort tid
  • Accepter låne-tilbuddet
  • Modtag pengene på din konto

Julegaver på kredit

Måske har du så mange udgifter i december, at det kan være helt uoverskueligt at få råd til de mange julegaver. Flere steder tilbydes det at købe julegaver på kredit. Det betyder, at du kan bestille og modtage julegaverne med det samme, men du kan vente med at betale til om en måned eller to – eller til der kommer børnepenge næste gang.

På den måde skal du ikke bruge lang tid på at afbetale julegaverne, men kan få beløbet ud af verden på én gang, når du på et givent tidspunkt har det samlede beløb til rådighed.

Online afbetaling – det skal du være opmærksom

Der findes rigtig mange forskellige låne-udbydere, så det kan være svært at finde frem til, hvor du skal låne penge til julegaverne. Selvom renten på et lån er rigtig lav, kan lånet stadig blive en dyr affære. Du kan sammenligne lånene ved at kigge på ÅOP (årets omkostninger i procent). Dette tal er alle lånets omkostninger, herunder både renter og forskellige gebyrer, samlet og omregnet til en årlig procentsats. For at du kan sammenligne lån ud fra ÅOP, kræver det, at du kigger på lån af samme størrelse med samme løbetid.

Overhold afbetalings-aftalen

Det vigtigste ved at tage købe på afbetaling er at være realistisk i forhold til den månedlige afbetaling og lånets løbetid. Har du råd til at betale 500 kr. hver måned i de næste 10 måneder? Eller er det mere realistisk med 250 kr. om måneden i 20 måneder? Misligholder du aftalen, kan shoppen tillægge renter, og du står pludselig med en gæld, der er større end udgangspunktet. Derfor er det meget vigtigt, at du vurderer, om du reelt har råd til de månedlige afbetalinger.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.