Gaver på afbetaling

Køb dine gaver på afbetaling, så udgiften deles ud over en længere periode.

Køb gaver på afbetaling

For de fleste mennesker er den årlige gavepost ret stor i budgettet. Der skal købes fødselsdagsgaver, julegaver, konfirmationsgaver, bryllupsgaver, dåbsgaver og gaver i alle mulige andre afskygninger. Det løber hvert år op i rigtig mange penge. Især til jul kan det være svært at finde penge til den store mængde af julegaver, der skal købes. Danskerne bruger i gennemsnit knap 3.500 kr. på julegaver alene – og dertil kommer alle de andre udgifter, julen har at byde på. For mange kan det være svært at få råd, og det er ikke alle, der har husket eller haft mulighed for at spare de ekstra gave-penge op i løbet af året. Redningen kan være at afbetale gaverne.

Populære gaver der købes på afbetaling

Gaver på afbetaling til børn

Her har vi samlet nogle af de danske shops der tilbyder at man kan købe deres produkter på afbetaling/finansiering.

Legetøj:

Børnetøj:

Afbetaling er den omvendte opsparing

Selvfølgelig kan det være en god idé at spare op, men det er ikke en mulighed for alle, og andre har måske bare ikke lige tænkt over det. Afbetaling er den omvendte opsparing; du afbetaler beløbet i små beløb efterfølgende i stedet for at spare små beløb op forinden. Typisk koster det en lille smule at afbetale i enten renter eller gebyrer, men nogle gange kan du være heldig at finde gratis afbetalings-løsninger hos udvalgte forhandlere eller på udvalgte produkter.

Skal du betale for afbetalings-løsningen, hvilket er tilfældet de fleste steder, kan det være en fordel for overskueligheden og økonomiens skyld at vælge at købe gaverne det samme sted. På den måde har du ikke pludselig 17 forskellige afbetalings-aftaler, og du sparer også oprettelses-gebyrerne ved at nøjes med at handle ét eller to steder.

Betal af eller betal senere på gaven

De fleste forbinder afbetaling med at betale af i små rater, men mange steder er det også en mulighed at betale senere. Det er mange steder helt gratis. Er der udsigt til en bonus på arbejdet, en lønforhøjelse eller udbetaling af feriepenge, er det oftest en smartere løsning at betale hele beløbet senere end at betale af i rater. Ved afbetaling betaler du nemlig typisk renter i hele afbetalings-perioden, og derfor bliver det dyrere for dig, jo længere tid du er om at betale beløbet ud.

Vær realistisk

Det er en rigtig god mulighed at kunne købe gaver på afbetaling, men det er også en nem løsning nu og her. Derfor bør du tænke fremad og være realistisk, når du vurderer, hvor meget du kan købe gaver for. Er der tale om en enkelt konfirmationsgave, vil det typisk ikke være et problem, men når du skal købe alle julegaverne, kan det være fristende at købe for lidt mere, end du plejer, nu du alligevel ikke kan se udgiften i budgettet med det samme.

Du skal dog overveje, hvor meget der er realistisk at afbetale om måneden, så ikke du pludselig står med håret i postkassen om to eller tre måneder, hvor økonomien igen er stram. Betaler du ikke dine afdrag, risikerer du at ende i RKI (registeret for dårlige betalere), og det kan gøre det svært eller endda umuligt at låne penge fremadrettet (især i banken). Vælg derfor altid et beløb, der er realistisk både nu og i resten af afbetalings-perioden.

Samsung & iPhone på afbetalingTILBUD: fra 125 kr.
+