Klarna afbetaling

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Er du ved at udforske mulighederne for afbetaling, fordi du har noget tøj, møbler eller elektronik, du godt kunne tænke dig eller står og mangler? Uanset hvad det er, du står og mangler, er afbetaling med Klarna en løsning, som du med garanti vil synes er en oplagt og fornuftig finansieringsmulighed.

Klarna er en af de betalingsløsninger, som mange online forretninger bruger til afbetaling. Det er en svensk virksomhed, som siden 2005 har hjulpet mange verden over med at finansiere deres køb. Klarna er hele tiden i vækst, og flere og flere danske webshops begynder at bruge Klarna som udbyder til afbetaling.

Hurtigt overblik over de mest populære shops med Klarna:

Prisgaranti
Rentefrit
iPhone 11 Pro
Klarna afbetaling 1

★★★★★

annonce

Macbook
Macbook Air 13,3″
Klarna afbetaling 2

★★★★★

annonce

Smart TV
Samsung 4K Ultra HD
Klarna afbetaling 3

★★★★★

annonce

Hvordan fungerer afbetaling med Klarna?

Hvis ikke du kender Klarna, eller blot har hørt sporadisk om dem, men aldrig brugt deres service, giver vi dig her et overblik over, hvordan Klarna afbetaling slet og ret fungerer.

Det hele starter med, at du besøger en af de butikker, som bruger Klarna som betalingsudbyder. Når du har lagt varerne i kurven og er fortsat til betalingen, vælger du Klarna Faktura eller Klarna Konto som din foretrukne betalingsmetode.

Og hvad er forskellen så på de to betalingsmetoder?

Hvad er Klarna Konto?

Med Klarna Konto får du dine varer med det samme, præcis som hvis du betalte med betalingskort. Betalingen kan du dele op i 24 måneder til et gebyr fra 89 kroner om måneden. Der er ikke noget oprettelsesgebyr, ligesom du altid kan indfri hele din gæld, hvis du får muligheden. Handler du med denne metode flere gange, bliver alle dine køb samlet ét sted, så du hele tiden har et overblik.

Hvad er Klarna Faktura?

Vælger du at bruge Klarna Faktura, får du også dine varer med det samme. Dog får du i stedet 14 dages betalingstid. Modsat Klarna Konto skal pengene være betalt inden for de 14 dage. Du betaler desuden et oprettelsesgebyr på 29 kroner, som dog kan variere fra butik til butik.

Betaler du ikke til tiden, vil du som ved enhver anden faktura modtage en rykkerskrivelse. Bliver fakturaen heller ikke her betalt, modtager du et inkassovarsel, hvortil fakturaen bliver overdraget til inkasso, hvis du heller ikke her betaler.

Hvilke shops benytter sig af Klarna afbetaling?

Som tidligere nævnt er Klarna en virksomhed i vækst, som flere og flere danske webshops vælger at benytte som en service til kunder, som ikke har mulighed for at betale lige nu og her. Så har du brug for et par ny sko, en ny computer eller en ny lænestol, er Klarna butikker klart en mulighed for dig at overveje.

Men hvor kan du købe det, du mangler på afbetaling?

Tøjshops

At handle tøj og sko på nettet bliver mere og mere almindeligt. Mange af købene bliver finansieret med afbetaling tilbudt af butikkerne, hvorfor du også sagtens kan benytte dig af muligheden. Gennem årene har Klarna lavet aftaler med mange danske tøjbutikker, hvorfor du blandt andet kan købe tøj på afbetaling med Klarna hos:

Det er dermed muligt at købe tøj til både mænd, kvinder og børn med Klarna afbetaling.

Elektronikbutikker

Mangler du en computer eller et nyt fjernsyn? Men kan du ikke betale nu og her? Heldigvis har flere online elektronikbutikker også valgt at benytte sig af Klarna afbetaling som betalingsmetode. Du kan derfor både vente med at betale for computeren eller fjernsynet eller dele betalingen op i mindre bidder.

Blandt online elektronikbutikker, der tilbyder Klarna afbetaling er:

Dermed har du gode muligheder for at opgradere dit fjernsyn eller computer uden at overtrække dit kort.

Møbelforretninger

En tredje og meget populær kategori at handle på afbetaling er i online møbelforretninger. Skal du snart skifte spisebordsstolene ud eller mangler du et sofabord? Så er der gode muligheder for at finde en møbelforretning med Klarna afbetaling, som samtidig også har det, du står og mangler.

Det kan du hos:

Mange muligheder for afbetaling med Klarna

Har du brug for nyt til garderoben, nye møbler til stuen eller den nyeste elektronik, kan du altså med fordel finansiere det med Klarna afbetaling. Ovenstående er blot et udpluk af butikker, der tilbyder det. Måske din favorit webshop også gør det?

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.