Sådan køber du en motorcykel på afbetaling – og får den bedste rente!

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Ønsker du dig en motorcykel? Enten som transportmiddel til og fra arbejde eller til nogle gode ture ud i det blå? Du behøver ikke at vente, til du har sparet en stor sum penge op. Du kan nemlig købe en motorcykel på afbetaling.

At købe en motorcykel på afbetaling betyder, at du kan få glæde af motorcyklen med det samme – uden at du behøver at køre kontoen helt i sænk eller spinke og spare de næste mange måneder. Til gengæld kan du afbetale motorcyklen med et lavt månedligt beløb, der passer ind i din økonomi.

Brug denne service til at købe motorcykel på afbetaling med den bedste rente

  1. Gå ind på Lendo.dk
  2. Vælg ønsket beløb (motorcyklens købsbeløb)
  3. Vælg løbetid for lånet
  4. Vælg hovedformålet “Køb af MC/båd”
  5. Tryk “Fortsæt”, og indtast dine personlige oplysninger

Kort efter indsendelse af forespørgslen til Lendo, modtager du op til 17 tilbud fra forskellige banker i din mail-indbakke. Du kan frit vælge det tilbud, der giver dig den bedste afbetalingsaftale.

Fordelen ved at modtage flere tilbud via Lendo er, at du kan sammenligne de forskellige tilbud. Typisk vil du kunne få en mere fordelagtig afbetalingsaftale, end hvis du bare takker ja til MC-forhandlerens tilbud.

Hvorfor købe motorcykel på afbetaling?

Afhængigt af den motorcykel, du ønsker dig, kan det tage fra måneder til år at spare sammen. Men ingen ved, hvad fremtiden bringer, og om lysten overhovedet er der om flere år. Derfor er det med at gribe muligheden, når den er der – og det er den med en afbetalingsløsning.

At købe din motorcykel på afbetaling giver dig mulighed for at købe den med det samme – også selvom du ikke har råd. Det bringer både en god transportmulighed, men også livsglæde. Og du er selv med til at vælge det månedlige afbetalingsbeløb, så det passer ind i dit budget.

Hvor kan man købe motorcykel på afbetaling?

Du kan låne pengene til en motorcykel via Lendo. Det giver mulighed for en afbetalingsaftale, der passer til dig – og du bestemmer selv, hvor du køber motorcyklen.

Derudover er det en fordel, at du får flere forskellige lånetilbud. Nogle forhandlere tilbyder også finansiering, men det kan typisk gøres billigere end det. Uanset, får du så mange lånetilbud via Lendo, at du formentlig også får tilbud fra selvsamme udbyder, som forhandlerne gør brug af – og så kan du selv vurdere, om det er det bedste tilbud.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb på afbetaling?

Ved køb på afbetaling skal du være opmærksom på den aftale, du indgår. Dels skal du sikre dig, at det månedlige beløb til afbetaling er realistisk i din økonomi, da du ellers risikerer flere udgifter og en inkassosag, der kan føre til registrering i RKI.

Derudover skal du sikre dig at vælge den bedste og billigste afbetaling. Der er nemlig meget store økonomiske forskelle på afbetalingsaftaler hos forskellige udbydere og banker. Der kan være rigtig mange tusinde kroner at spare ved at se sig lidt for.

Find den billigste afbetaling ved at kigge på ÅOP

Når du skal købe motorcykel på afbetaling, er der mange penge at spare ved at finde den billigste afbetalingsaftale. Det kan måske virke udfordrende at sammenligne renter og gebyrer for de forskellige lånetilbud, men det behøver du heldigvis heller ikke. Du kan faktisk nøjes med at kigge på et enkelt tal: ÅOP.

Modtager du forskellige lånetilbud fra Lendo, er alle lån af samme størrelse med samme løbetid. Det gør dem nemme at sammenligne. Alle lån (og afbetalingsløsninger) skal nemlig være forsynet med ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Det er altså en procentsats, der viser, hvor store de årlige omkostninger i forbindelse med lånet er.

Jo lavere ÅOP, des billigere er lånet samlet set. Det er ikke nødvendigvis det lån med de laveste renter, der er billigst. Et lån med lave renter kan nemlig have tilsvarende høje gebyrer – og omvendt. Derfor bør du altid kigge på ÅOP, når du skal vælge lån eller afbetaling.

Se også: Scooter på afbetaling og bil på afbetaling

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.