Kan man købe en brugt bil på afbetaling?

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Selvom en brugt bil er billigere end en ny bil, er der mange, der stadig har brug for at købe på afbetaling for at få råd til en bil i deres budget. Bilforhandlerne bestemmer selv, hvorvidt de vil tilbyde afbetaling af brugte biler eller ej. Men selv hvis du har fundet den perfekte brugte bil hos en forhandler, der ikke tilbyder afbetaling – eller hos en privat – er der råd at hente.

Køb en brugt bil på afbetaling

Når du skal købe brugt bil, har du overordnet set 3 forskellige muligheder:

  • Køb brugt bil hos en forhandler med afbetaling
  • Køb brugt bil med et banklån
  • Køb brugt bil med et online lån

Hvis du er heldig, finder du den helt rigtige bil hos en forhandler, der tilbyder en fordelagtig afbetalingsaftale, der passer lige ind i dit budget. Du skal dog være opmærksom på, at selvom bilforhandleren faktisk tilbyder en afbetalingsaftale, er det ikke er altid, at den er fordelagtig. Husk at læse betingelserne, inden du bare skriver under.

Tip: Vi anbefaler at du benytter dig af Lendo, hvor du modtager tilbud fra flere banker og derved kan vælge det billigste lån til dig:

Besøg Lendo

Finder du en brugt bil hos en privat eller hos en forhandler, der ikke tilbyder en afbetalingsaftale – eller hvis afbetalingsaftale ikke er særlig god – har du ikke automatisk mulighed for at betale bilen af. I så fald kan du vælge at forhøre dig i banken, om de vil give dig et banklån. Du skal dog være opmærksom på at et billån i banken typisk betyder, at banken får pant i din bil.

Læs også: køb af ny bil på afbetaling

Kan du ikke få et banklån – eller ønsker du ikke, at banken skal have pant i bilen – kan du søge om et online forbrugslån, som du kan bruge til at købe bilen med. Herefter betaler du af på lånet på samme måde som ved en afbetalingsaftale. Fordelen ved denne type lån er, at der er tale om lån uden sikkerhed. Det betyder, at långiver ikke har pant i bilen, og at du desuden slet ikke behøver at fremvise et budget eller at fortælle eller stå til ansvar for, hvad du skal bruge de lånte penge til.

Find et online lån til afbetaling af bil

Det er nemt at finde et online lån til afbetaling af bil. Du skal først og fremmest kigge efter et lån, hvor lånebeløbet svarer til prisen på bilen. Derudover skal du vælge et lån, der har mulighed for et månedligt afbetalingsbeløb,der stemmer overens med dit budget.

De lån, der passer til bil og budget i forhold til samlet lånebeløb og månedligt afbetalingsbeløb, bør du sammenligne, inden du ansøger. Der er nemlig meget store forskelle på, hvor høje udgifter der er forbundet med de forskellige online lån.

Læs også: Elbil til børn på afbetaling

Nogle lån har meget høje opstartsgebyrer og lave renter, andre har gratis oprettelse og høje renter – og det kan være svært at sammenligne, når udgifterne ikke hedder det samme og desuden både regnes i kroner og procent.

Heldigvis har den danske lovgivning gjort det nemt for dig at sammenligne lån. Det er nemlig lovpligtigt at forsyne lånet med ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Der er tale om en årlig procentsats, der sammenholder alle de forskellige udgifter, der er forbundet med lånet – uanset hvad de hedder. Det betyder, at lån med samme lånebeløb og lånetid kan sammenlignes ved at kigge på ÅOP. Det lån med den laveste ÅOP er det billigste lån.

Hvad koster et lån til bil?

Én ting er, at du kan sammenligne en årlig procentsats og dermed finde det billigste lån – noget helt andet er, hvad lånet egentlig koster i kroner og ører. Her kan du kigge på det samlede tilbagebetalingsbeløb og fratrække lånebeløbet – eller du kan kigge på de samlede omkostninger for lånet.

Omkostningerne afhænger af lånebeløb og lånebetingelser. Jo højere et beløb, du låner, des højere vil omkostningerne typisk også være.

Kan jeg få et billån?

Et online lån til bil er ikke et decideret billån, da långiver ikke har pant i bilen, men det kan med fordel bruges som et billån. Langt de fleste voksne mennesker kan blive godkendt til et online forbrugslån. Betingelserne for lån kan variere lidt, men overordnet set er der tale om følgende:

  • Du skal være over 18 år
  • Du skal have bopælsadresse i Danmark
  • Du skal have dansk bankkonto
  • Du skal have Nem-Id
  • Du må ikke være registreret i RKI

Nogle låneudbydere har en højere minimumsalder end de lovpligtige 18 år; f.eks. 21 eller 23 år, mens de øvrige betingelser er gældende for alle låneudbydere i Danmark.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.