Trailer på afbetaling

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Selv hvis der ikke står flere tusinde kroner på kontoen til en ny trailer, kan du alligevel få glæde af den med det samme. Du kan nemlig købe en trailer på afbetaling.

En trailer er nyttig til alt fra haveaffald til oprydning, flytning og transport af køretøjer og gods. Kvalitetsmæssigt kan der være ret stor forskel på trailere, så at investere i en ordentlig én fra start er at anbefale. Variant og Brenderup er nogle af de mere valide producenter.

Hvor kan man købe en trailer på afbetaling?

Vi anbefaler

TrailerNord - trailer på afbetaling

★★★★★

TrailerNord

TrailerNord forhandler både Variant og Brenderup trailere, og så tilbyder de finansiering via SparXpres, hvor du kan afbetale over en periode på mellem 12 og 60 måneder. Du kan altså vælge en afbetalingsperiode – og dermed et månedligt afdrag – der passer ind i din økonomi.

Når du trykker ind på den trailer, du er interesseret i, kan du scrolle lidt ned og bruge SparXpres beregneren, hvor du kan se den månedlige ydelse for netop dén trailer, du har valgt, når du vælger de forskellige afbetalingsperioder.

Trailer afbetalingseksempel:

Variant 150 S1 500 KgAfbetaling
Kredit4.495 kr.
Mnd. ydelse417 kr.
Afbetalingsperiode12 måneder
Gebyr500 kr.
ÅOP21,85 %
Debitorrente0 %
Totalt beløb4.995 kr.

Hvorfor købe en trailer på afbetaling?

En almindelig havetrailer kan typisk fås til 4.000-5.000 kr. for de små modeller, mens prisen stiger markant, hvis du er ude efter en boogietrailer, tiptrailer, cargo trailer, køle- og frysetrailer eller autotrailer.

Uanset, om du mangler en stor eller lille trailer, kan du vælge at købe den på afbetaling. Fordelen er, at du ikke skal skrabe bunden af kontoen eller spare op i flere måneder eller år for at få råd til den trailer, du mangler nu. I stedet kan du købe den med det samme og afbetale den med et mindre månedligt beløb, der er økonomisk overkommeligt.

Hvilken trailer skal jeg vælge?

Valg af trailer afhænger af dit behov og dit budget. Den billigste løsning for en åben trailer er en havetrailer, men skal du køre i blødt eller ujævnt terræn, bør du overveje en boogietrailer. Skal du flytte gods, kan en cargo trailer – også kaldet en kassetrailer – være en bedre løsning, da du ikke behøver tænke på overdækning, hvis vejret er dårligt.

Trailere fås i mange forskellige størrelser og udformninger. Nogle af de mest almindelige trailere er:

 • Havetrailer
 • Boogietrailer
 • Cargo trailer
 • Autotrailer
 • Tiptrailer
 • Ladtrailer
 • Køle- og frysetrailer
 • Bådtrailer
 • Maskintrailer
 • MC trailer
 • Lukkettrailer

Nogle af trailerne har flere funktioner som havetrailere, boogietrailere og cargo trailere, mens andre typer af trailere er til mere specifik brug som MC trailere og bådtrailere. Du skal altså overveje, om traileren kun skal bruges til ét formål, eller om flere formål kan kombineres i en mere alsidig trailer.

En havetrailer er nem at læsse, men en cargo trailer kan holde indholdet tørt i alt slags vejr. Størrelsen på traileren har naturligvis også noget at sige.

FAQ

Hvornår skal man have trailerkørekort?

De mindre trailere som havetrailere og cargo trailere må typisk gerne køres uden trailerkørekort. Trailere med en maks. totalvægt på 750 kg må alle køre med. Vejer traileren mere end 750 kg, må du muligvis stadig køre med den uden trailerkørekort.

Når du skal vurdere, hvorvidt der er brug for et trailerkørekort eller ej, er det nemlig ikke kun traileren, du skal kigge på; det er vægten på det samlede vogntog. Bil og trailer må tilsammen have en totalvægt på maks. 3.500 kg, hvis det skal køres uden trailerkørekort. Overstiger den samlede totalvægt 3.500 kg, kræves der et trailerkørekort for kørsel.

Hvor stor en trailer må min bil trække?

En anden ting at tage i betragtning ved køb af trailer er, at din bil har en maks. tilladt lasteevne. Det er ikke nok, at du må køre med traileren – det skal bilen også måtte. For det første skal bilen naturligvis have et anhængertræk.

Nogle biler har et fast træk siddende, mens andre har et aftageligt træk, der skal monteres inden brug. På din registreringsattest kan du se, hvad bilen må trække. Her er angivet både egenvægt og totalvægt for anhænger.

Mere relateret til trailer:

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.