Høreapparat på afbetaling

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Leder du efter et sted, hvor du kan købe høreapparater på afbetaling? Så bør du læse med her, hvor du får et overblik over de webshops, der tilbyder, at du kan købe høreapparater på afbetaling til en lav, månedlig ydelse.

En god og sund hørelse er med til at opretholde en god levestandard. Mange går rundt med en forringet hørelse, og det går udover livskvaliteten. Selv, hvis du ikke har råd til at betale for dit høreapparat, skal du have muligheden for at få et.

Herunder finder du derfor en oversigt over de webshops, hvor du kan få høreapparat på afbetaling – endda til gode vilkår, der gør det attraktivt at finansiere høreapparatet over 12, 24 eller 26 måneder.

Hvilke shops tilbyder høreapparater på afbetaling?

Et høreapparat er essentielt, hvis du har dårlig hørelse, da det gør, at du kan navigere gennem hverdagen. Selvom der er tale om et nicheprodukt, du ikke bare kan købe hos den gængse webshop, er det stadig muligt at finansiere dit høreapparat via en afbetalingsløsning.

Herunder finder du et overblik over de webshops, hvor du kan købe høreapparater på afbetaling. Du kan samtidig læse mere om de enkelte shops, så du altid har indblik i, hvad en afbetalingsløsning indebærer hos den enkelte shop.

Køb høreapparater på afbetaling hos følgende shops:

Vi anbefaler

Høreapparat på afbetaling 2

★★★★★

Hørebil

Hos Hørebil har du mulighed for at købe høreapparater på afbetaling. Du kan dele betalingen op, så du betaler i rater, afhængigt af hvad der matcher dit budget. Du kan vælge at betale af på dit nye høreapparat i 12, 24, 36 og 48 måneder.
Hørebil samarbejder med Nordea Finans, hvilket gør, at de kan tilbyde rente- og gebyrfri finansiering af dine høreapparater. Du ansøger om finansiering via Hørebil.dk. Hvis du eksempelvis ansøger om afbetaling på 12.000 kr. i en periode på 48 måneder, skal du kun betale 250 kr. inkl. moms pr. måned i 48 måneder.

Høreapparat afbetalings-eksempel (Nordea):

HøreapparatAfbetaling
Kredit12.000 kr.
Mnd. ydelse250 kr.
Afbetalingsperiode48 måneder
Gebyr0 kr.
ÅOP0%
Debitorrente0%
Totalt beløb12.000 kr.

Hvorfor købe høreapparat på afbetaling?

Nedsat hørelse er ikke noget, der kun rammer ældre. Omkring 800.000 danskere døjer med nedsat hørelse i højere eller mindre grad, og i fremtiden vil tallet formentlig stige, så endnu flere bliver ramt. Det skyldes blandt andet, at vi lever længere, men også fordi vi udsætter os for mere støj end før i tiden.

Dårlig eller nedsat hørelse påvirker livskvaliteten, og det er vigtigt, at der bliver rettet op på det, da en stor del af vores hverdag kræver, at vi kan høre optimalt, og her kommer høreapparatet ind i billedet.

Selvom du ikke har penge til at betale for et høreapparat på én gang, er det vigtigt, at du stadig har mulighed for at betale for det. Et høreapparat koster typisk mellem 2.000 kr. og helt op til 15.000 kr., afhængigt af hvad du har brug for.

Hvis du har dårlig hørelse, er det ofte nødvendigt med et høreapparat, som koster mere end 10.000 kr. – et beløb, som ofte kan være svært at finde luft i budgettet til at betale på én gang. For mange er det derfor en optimal løsning at dele betalingen op i rater ved at købe høreapparatet på afbetaling.

Se også: Briller på afbetaling

Hvilket høreapparat skal jeg vælge?

Det kan være vanskeligt at navigere i markedet for høreapparater, da der findes mange forskellige modeller, som egner sig til vidt forskellige behov. Du bør tage udgangspunkt i dit specifikke høretab, æstetik, budget, livsstil og ikke mindst dit kommunikationsbehov, når du skal vælge det rigtige høreapparat.

Som udgangspunkt bør du starte med at overveje, hvordan formen på dit øre er, samt i hvilken grad din hørelse er nedsat. Alle de komponenter, der er i høreapparatet, er samlet i en lille skal, som enten bæres inde i øret eller ved siden af øret.

In-ear høreapparat

Det mindste høreapparat, du kan få, er den såkaldte CIC-model. CIC står for Completely in Canal, og det er den mindste model, du kan få. Den er særligt egnet til dig, der har et mildt eller moderat høretab.

Høreapparatet er placeret i en lille skal, der støbes efter et aftryk af dit øre. Efterfølgende placeres det inde i øregangen, så du bærer det inde i selve øret. Det kan ikke ses, at du har et høreapparat, men det egner sig kun til dig, der har et lille behov.

Behind-ear øreapparat

Det klassiske høreapparat, som bæres bag øret, kaldes for BTE-høreapparat. BTE står, som du måske havde gættet, for Behind the Ear. Det er det høreapparat, du skal vælge, hvis du har en stærk hørenedsættelse, eller hvis et CIC-høreapparat ikke kan sættes ind i øret.

Komponenterne i dette høreapparat er samlet i en lille skal, som placeres bag øret. Efterfølgende sendes lyden via en transparent plastikslange ind til en øreprop, der er monteret i øret, som forstærker hørelsen.

Hvilket høreapparat er det bedste?

Hørelsen og ørets anatomi er individuelt, hvorfor det varierer fra person til person, hvilket høreapparat der er bedst. Du kan derfor ikke regne med, at et høreapparat passer til dig, blot fordi et familiemedlem, en ven eller en bekendt har talt godt om det.

Dog kan høreapparaterne inddeles sådan, at en model, der sidder i øret, er fin til dig, der døjer med et mindre høretab. Dog har de den ulempe, at de sidder i øret, hvorfor de blokerer for luft. Det kan derfor medføre, at der opstår fugt, svamp og lignende.

Herudover oplever mange, der har et in-ear høreapparat, at der dannes okklusion. Okklusion er et begreb, der dækker over, når lave frekvenser fremhæves. Det kan derfor betyde, at din egen stemme bliver generende for dig.

Ovenstående scenarie kan undgås, hvis du bruger et høreapparat med en større ventilation, som eksempelvis med et høreapparat, der er monteret bag øret. Samtidig vil et høreapparat, der sidder bag øret, ofte egne sig bedre til dig, der har et svært høretab.

Hvilket høreapparat er det bedste til mig?

Det høreapparat, der er bedst til dig, afhænger af flere forskellige faktorer. Først og fremmest skal du vælge et høreapparat, som passer til dit øre, men herudover er det også nødvendigt, at du vælger et, som du kan lide.

Perceptionen er et udtryk for, hvordan du fornemmer lyden i et høreapparat. Der kan være stor forskel på, hvordan du opfatter lyden fra to høreapparater, der er produceret af forskellige producenter, men som papiret burde være ens.

Lyden er forskellig fra producent til producent og fra høreapparat til høreapparat, hvorfor du altid bør prøve flere høreapparater fra forskellige producenter, før du træffer det endelige valg. Husk, at du skal bruge høreapparatet i mange år fremadrettet.

Samtidig bør du være opmærksom på, at et høreapparat på afbetaling, ofte kræver, at du ved, hvilket du vil have i forvejen – særligt, hvis du køber det over nettet. Du bør derfor vælge en webshop, hvor du har mulighed for at prøve forskellige modeller, før du vælger.

På den måde ved du, om du bør købe høreapparatet på afbetaling, før du vælger en model. Hvis du vælger at købe et høreapparat på afbetaling, som efterfølgende viser sig, ikke at opfylde dit behov, hænger du på en månedlig ydelse, som du ikke får gavn af – og det er vanskeligt at sælge et brugt høreapparat igen.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.