Hvad er mulighederne for dyrlægeregning på afbetaling?

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Det kan hurtigt blive en meget dyr affære, hvis din firbenede ven skal en tur til dyrlæge. Uanset omfanget, er der hurtigt tale om en regning på flere tusinde kroner – og det var der måske ikke lige budgetteret med i netop dén måned.

Der er heldigvis råd at hente. Det er nemlig muligt at betale din dyrlægeregning på afbetaling. På den måde kan du splitte regningen op i mindre og mere overkommelige bider. Din egen dyrlæge tilbyder højst sandsynligt ikke afbetaling, men du behøver ikke at gå i panik, hvis du allerede har været ved dyrlægen og har fået regningen med hjem.

[toc]

Du kan nemlig sagtens bruge din egen dyrlæge, som du og dit kæledyr er tryg ved, og så lave din egen form for afbetaling.

Afbetaling af dyrlægeregning med et online forbrugslån

Fidusen er, at du ansøger om et online forbrugslån. Den type lån går under mange forskellige navne som kviklån, hurtige lån, online lån og forbrugslån. Overordnet set er der tale om samme type lån; uforpligtende lån uden sikkerhed – eller sagt på dansk: lån der ikke stilles spørgsmålstegn ved.

Der findes enormt mange af denne type lån. Du kan få et overblik over dem her på siden. Du ansøger om et lån på det beløb, din dyrlægeregning er på. Pengene fra lånet bruger du til at betale din dyrlægeregning inden for fristen. Herefter afbetaler du på lånet i forhold til låneaftalen.

Princippet er det samme som en afbetalingsaftale, og løsningen giver luft i budgettet.

Vælg det rigtige lån til afbetaling af dyrelægeregningen

Vælg det rigtige lån til afbetaling af dyrelægeregningen - dyrlægeregning på afbetaling?

Når du skal vælge det lån, du vil bruge til afbetaling af dyrlægeregning, skal du vælge et lån, der passer ind i din økonomi. Det vigtigste er ikke, hvor dyrt lånet er i renter, eller hvor lang løbetid, lånet har. Det vigtigste er, at de månedlige afbetalingsrater er overkommelige i dit budget.

Hellere betale lidt ekstra for et lån, hvor der faktisk er råd til de månedlige afbetalinger, end at spare penge på renter, men risikere ikke at have råd til afbetalingerne.

Det er bedre at betale 200 kr. om måneden i 2 år end at betale 700 kr. om måneden, men at blive meldt til RKI efter få måneder, fordi betalingen var uoverkommelig.

Find det billigste lån

Selvom du først og fremmest bør finde et lån, hvor mulighederne passer til dit budget, bør du også sammenligne lånene efterfølgende. Det er helt bestemt værd at spare penge på renter og gebyrer – især hvis der i forvejen ikke er så mange penge i budgettet.

I stedet for at gå i krig med den helt store matematiske udregning, kan du med fordel se på de potentielle låns ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. I ÅOP er alle udgifter på lånet sammen lagt sammen og delt dem ud på en årlig procentsats.

Det lån med den laveste ÅOP er samlet set det billigste lån, når alle typer af renter og gebyrer er medregnet.

Vær opmærksom på at for at kunne sammenligne ÅOP på forskellige lån, skal lånene have det samme lånebeløb og den samme løbetid. Det er altså kun ens lån, du kan sammenligne. Det er en meget nem og overskuelig måde at sammenligne lån på, da du ikke behøver at finde lommeregneren frem, men kan nøjes med at finde det lån med den laveste procentsats.

Konsekvenser ved manglende betaling

Selvom der er tale om en stor dyrlægeregning, bør du betale den. Dels har dyrlægen gjort sit arbejde for at hjælpe dit kæledyr, hvilket han bør aflønnes for, og dels risikerer du at ende i RKI, hvis du undlader at betale. Det gælder, uanset om det er selve dyrlægeregningen, der er tale om, eller en afbetalingsløsning.

Betaler du ikke efter flere advarsler, vil du bliver registreret i RKI, og det er ikke et sted, man har lyst til at være registreret. RKI bliver betragtet som et kartotek over dårlige betalere. En registrering vil typisk være at finde i 5 år, medmindre det skyldige beløb betales ud forinden.

I de 5 år vil du stort set ikke have mulighed for at låne penge nogen steder i Danmark. Bankernes kasse vil være lukket helt i, og langt de fleste private udbydere kræver også, at du ikke er registreret i RKI for at låne dig penge. Der er altså store konsekvenser ved manglende betaling.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.