Alufælge på afbetaling

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

[toc]

Du har lige brugt hele din opsparing på en ny og lækker (brugt) bil. Der mangler kun én ting: alufælge. Kvalitetsfælge koster lidt, men er til gengæld en investering, der både øger bilens værdi og holder i mange år. Det er derfor bestemt ikke en dårlig idé at forsyne bilen med alufælge frem for de originale – og måske lettere rustne – jernfælge.

Med alufælge på afbetaling kan du uden problemer købe de helt rigtige fælge til din bil – og betale i rater, der passer ind i din økonomi. Ofte er der hverken renter eller gebyrer pålagt, når afbetalingsløsningen vælges gennem forhandleren – og det er dermed ikke dyrere end at købe fælgene kontant. Til gengæld giver det mere luft i økonomien.

Få alufælge på afbetaling her

Vi anbefaler

Alufælge på afbetaling 1

★★★★★

DÆKBUTIKKEN.DK

Dækbutikken er danmarks største og ældste online butik indenfor dæk- og fælgebranchen.

De tilbyder prisgaranti, og så er der er fri fagt ved køb over 500 kr.

Deres afbetaling foregår enten igennem Viabill eller Sparxpress.

Alufælge afbetalingseksempel:

ATS Evolution 17″ – 4 stksAfbetaling
Kredit5.380 kr.
Mnd. ydelse193 kr.
Afbetalingsperiode36 måneder
Gebyr1.556 kr.
ÅOP18,87%
Debitorrente0%
Totalt beløb6.946 kr.

Der er ingen tvivl om, at alufælge løfter bilens kosmetiske udtryk, men der er flere gode grunde til at skifte de gamle jernfælge ud med nogle nye i aluminium.

Alufælge er dels lettere rent vægtmæssigt, hvilket giver en hurtigere acceleration, et lavere benzinforbrug og bedre køreegenskaber generelt. Derudover holder alufælge væsentligt bedre og har dermed en længere levetid.

De fleste vælger alufælge af udseendemæssige årsager. Jo større fælge, des bedre. Vær dog opmærksom på, at rulleomkredsen (omkredsen på fælge og dæk tilsammen) ikke må overstige + – 5% i forhold til det, bilen er født med.

Ved nogle bilmodeller er det slet ikke muligt at ændre på rulleomkredsen. En løsning, mange vælger, er at udskifte dækkene til typer med lavere profil, da det giver plads til større alufælge.

Vælg kvalitet frem for pris

Ikke alle alufælge er lige gode. Materialesammensætningen for alufælge varierer en hel del. Der findes alufælge på markedet, som faktisk er tungere end originalfælgene, fordi der i princippet ikke er en særlig stor del aluminium i fælgen. Derudover er det vigtigt med fælge, der passer til bilmodellen og ikke afviger mere end det tilladte fra originalfælgene.

Det er derfor ikke helt ligegyldigt, hvor du køber dine alufælge. En sikkerhed for dig som køber er at vælge dæk, der er Tüv-godkendte. En Tüv-godkendelse sikrer, at fælgene passer til bilmodellen, og at de desuden lever op til kravene for styrke og levetid.

Populære alufælge på afbetaling

Populære alufælge på afbetaling

Når du skal købe nye alufælge, er det vigtigt, at de passer til din bil i forhold til både størrelse og styrke. Derfor købes alufælge ud fra din specifikke bilmodel og tommerne på fælgen. Det er vigtigt, at de alufælge, du køber, er Tüv-godkendte, da det er din sikkerhed for kvalitetsfælge, der passer i størrelsen.

Alufælge vælges ud fra en række parametre:

  • Bilmærke
  • Bilmodel
  • Størrelse (tommer)
  • Fælgtype (sommer/vinter)

Udover nogle meget fordelagtige priser på alufælge, kan du også købe alufælge på afbetaling uden renter og gebyrer. Vil du gerne opgradere bilens fælge, kræver det altså ikke flere tusinde på kontoen.

Godt at vide om alufælge

Herunder får du svar på nogle af de mest stillede spørgsmål om alufælge:

Skal min bil synes, når den får alufælge?

Nej, din bil skal ikke synes, hvis du udskifter dine fælge. Du kan dog risikere, at din bil ikke går igennem syn ved næste periodiske syn, hvis ikke de nye fælge lever op til krav om størrelse.

Må jeg købe større alufælge til min bil?

Som udgangspunkt må den samlede rulleomkreds variere med + – 5% af den originale. Skal du have større fælge, må de altså maks. være 5% større, medmindre du samtidig udskifter dækkene til dæk med lavere profil.

Er billige alufælge lige så gode som dyre?

Det er ikke prisen, der afgør, hvorvidt alufælge er gode eller ej. Du bør vælge Tüv-godkendte alufælge, da de lever op til standarderne, men du kan sagtens købe billige Tüv-godkendte alufælge.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.