Er du vild med at strikke til dig selv og andre? Det kan være noget af en udgift, hvis dine strikkeprojekter er eftertragtet af både venner og familie. Hvis du strikker dagligt, kan det hurtigt blive dyrt hver måned bare at investere i garn. Garn er nemlig ikke ligefrem billigt.
Når du bruger en masse tid på at strikke tøj, ønsker du sikkert, at det er i en god kvalitet. Kvalitetsgarn koster, men det sikrer samtidigt, at du fremstiller de lækreste og mest unikke produkter. For ikke at sprænge dit budget kan du eventuelt vælge at købe garn på afbetaling, så du kan få lov til at strikke hver dag.
Hvilke butikker forhandler garn på afbetaling?
Du kan købe garn mange steder, når du kigger rundt på internettet. Men det er ikke alle forhandlere af garn, der giver dig muligheden for at købe på afbetaling. Vi har fundet ud af, hvor det kan lade sig gøre. Du kan købe garn på afbetaling her:
Anbefaling
Garnspecialisten.dk
Garnspecialisten.dk har lagt deres fokus på billigt og bæredygtigt garn.
De opkøber restpartier fra fabrikker i EU, der fremstiller kvalitetsgarn. Det gør, at de kan sælge garnet billigt. De lægger vægt på, at garn, der ellers skulle være destrueret, får nyt liv hos deres kunder.
Du kan finde garn, der er fremstillet af 100 % naturmaterialer til både håndstrik og hækling, men også maskinstrik, vævning, knipling og broderi.
Hos Garnspecialisten.dk kan du slippe for renter og gebyrer, når du køber garn på afbetaling. Du kan nemlig bruge ViaBill, hvilket du vælger, når du skal betale for dine produkter. Det er gratis at bruge denne løsning, hvor du kan dele din betaling op i lige store rater.
Vivisbutik.dk
Vivisbutik.dk har specialiseret sig i kvalitetsgarn til strik og hækling fra Hjertegarn og Permin.
Du finder mange forskellige garntyper heriblandt økologisk garn. Har du brug for andet end garn, forhandler Vivisbutik også tilbehør til strikning og hækling.
Du kan gøre din betaling for garn overskuelig ved at bruge ViaBill hos Vivisbutik.dk. Ved at benytte denne betalingsløsning kan du dele betalingen op i faste månedlige afdrag.
Rito.dk
Hos Rito.dk har du kunne finde garn- og hobbyartikler i deres online butik siden januar 2014.
Deres mål er at være det foretrukne sted for alle DIY-personer. Deres produkter afspejler, at de lægger vægt på at servicere kreative sjæle, der elsker at strikke og hækle.
OPDATERING: De tilbyder ikke længere afbetaling
Du kan købe garn på afbetaling hos Rito.dk uden diverse renter og gebyrer. Med ViaBill får du en betalingsløsning, hvor du kan dele betalingen op i rater og afdrage i små bidder. Det er dog værd at være opmærksom på, at hvis du ikke overholder betalingsaftalen med ViaBill, så koster det dig et gebyr på 39 kroner.
Vælg det rigtige garn på afbetaling til dit strikkeprojekt
Ved at købe garn på afbetaling får du mulighed for at holde de månedlige omkostninger nede. Du bør dog være opmærksom på, at det er vigtigt, at du får købt det helt rigtige garn til dine projekter. Garn er nemlig ikke bare garn. Der findes flere typer, som er gode til hver deres kreative projekt.
- Strømper: Garn til strømper skal være slidstærke, hvorfor det er en fordel at vælge strømpegarn.
- Bluser: Bluser bør være bløde og lette, hvorfor garn med fine fibre er et oplagt valg. Det kan være uld, alpaka, silke eller blandingsgarn af disse tre bestanddele.
- Toppe: Slidstærke, fine og langfibrede bomuldsgarner bør være den foretrukne garntype til toppe.
- Ponchos, sjaler og tørklæder: Ønsker du, at disse beklædningsgenstande skal være bløde, bør du vælge garntyper som uld, bomuld eller alpaka. Du kan også bruge blandingsgarn af disse tre typer garn.
- Tøj til babyer: Til dette formål bør du bruge blødt garn uden skadelige stoffer, der kan maskinvaskes.
- Sweatre, huer og vanter: Her bør du vælge garntyper, der kan holde til, at du får det varmt samt kan vaskes i vaskemaskinen.
Det er en fordel med garn i en god kvalitet
Der findes et hav af garntyper og kvaliteter på markedet. Om du skal bruge den ene eller den anden garntype, og i hvilken kvalitet, afhænger i stor grad af, hvad du skal strikke samt dine præferencer. Der findes nemlig ikke en garntype eller garnkvalitet, som er den bedste til alle former for kreationer.
Du finder blandt andet disse garntyper:
- Bomuldsgarn
- Uldgarn
- Nylongarn
- Polyestergarn
- Båndgarn
- Blandingsgarn
- M.m.
De fleste bruger typisk uldgarn til produkter, der skal bruges om vinteren såsom huer, vanter, sweatre m.m. Det giver nemlig et dejligt varmt resultat. Nogle garntyper kan bruges til tøj, der skal anvendes årets rundt. Til dette formål er eksempelvis bomuldsgarn og polyestergarn et godt valg.
Sværger du til at strikke med bomuldsgarn, skal du være opmærksom på, at bomuld ikke altid bare er bomuld. Der findes nemlig bomuldsgarn i en høj kvalitet samt bomuldsgarn i en mindre god kvalitet. Her er det værd at have in mente, at dine strikkekreationer holder længere, jo bedre kvalitet dit garn er i.
Køb bæredygtigt garn på afbetaling
Går du op i din egen og andres sundhed samt i miljøet, er det en fordel at købe garn på afbetaling, der er bæredygtigt. Du kan eksempelvis vælge at strikke med økologisk garn, hvilket er godt for både børn og voksne.
Har du, dit barn, dit barnebarn eller andre en følsom hud, bør du altid vælge økologisk garn, der er Oeko-tex-certificeret. Det sikrer, at garnet er uden skadelige stoffer.
Lad ikke dit budget bestemme mængden af garn, du køber
Når du skal købe garn til dit næste strikkeprojekt, skal du helst finde frem til den rette mængde. Det er ærgerligt at købe både for meget og for lidt. Strikker du efter en strikkeopskrift, er der altid angivet hvor meget garn, du skal bruge, hvis du vælger den garntype, der er anbefalet i opskriften.
Vil du i gang med eksempelvis at strikke en trøje i eget design, skal du kigge på størrelsen. En trøje i small kræver mindre garn end en trøje i en størrelse XL. Der findes steder på internettet, hvor du kan få hjælp til at finde den rette mængde garn til dine egne design. Du skal blot indtaste få informationer, hvorefter systemet regner ud, hvor mange gram garn du skal bruge.
Finder du ud af nøjagtig hvor mange gram garn, du skal bruge, kan du nemmere købe den rette mængde. Garnnøgler indeholder typisk mellem 50 gram og 200 gram garn.
Det kan dog anbefales, at du køber et eller to ekstra nøgler uanset, om du strikker efter en opskrift eller en af dine egne kreationer. Derved slipper du for at mangle garn til det sidste stykke af dit projekt. Der findes online garnbutikker, hvor du kan returnere det garn, som du eventuelt får i overskud.