PlayStation 5 – Udkommer snart

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

I første del af 2019 var der en del spekulationer omkring en ny og forbedret version af PlayStation, og i sommers blev det så bekræftet af Sony, at der da var en PlayStation 5 på trapperne – og der går ikke længe, inden den kan købes her i Danmark.

NYHED: Du kan nu forudbestille den her » 

Lynhurtig PlayStation med ny controller

Sony plejer ikke at skuffe, når der kommer til nye modeller af den populære spillekonsol, og det virker da også til, at de endnu en gang overgår sig selv med den nye PlayStation 5. Der er nemlig tale om en konsol med lynhurtigt SSD, der erstatter det gamle HDD. I praksis betyder det, at dét, der tidligere tog 15 sekunder at loade, nu kun tager 1 sekund. Der er altså tale om en klar forbedring på hastighedsdelen.

[thrive_leads id=’262708′]

Dertil kommer en helt ny type af DualSchock controller med haptisk feedback, der skaber en meget mere realistisk oplevelse end tidligere. Det kommer blandt andet til udtryk i variationer i vibrationer, der passer til oplevelsen i spillet. L2 og R2-knapperne kommer desuden med installerede adaptive triggere, så modstanden i knapperne kan tilpasses spillet. Herudover får du også hurtigere opladning af controlleren takket være USB-C.

Ray Tracing kendes fra digitale film, og det bliver nu også en del af PlayStation 5 universet. Der er her tale om stråleteknologi, der skaber mere realistiske billeder og lyd for en endnu bedre helhedsoplevelse.

Slutteligt tillader den nye PlayStation 5 delvis installation af spil. Det betyder, at du ikke behøver at vente på en komplet installation, men kan vente med dele af spillet, til du har brug for det. Er det for eksempel muligt at spille Multiplayer, kan du vente med at hente denne feature, til du får brug for den. Det sparer selvfølgelig tid til installation, men det sparer også plads på konsollen.

Fordele ved PlayStation 5:

  • Lynhurtigt SSD
  • Ny controller
  • Ray Tracing
  • Mulighed for delvis installation

Hvornår kommer PlayStation 5?

Den nye PlayStation 5 bliver løbende lanceret i forskellige dele af verden. Hvornår, den præcis udkommer i Danmark, er endnu uvist. På et tidspunkt var der tale om februar 2020, men da der stadig ikke er udkommet en officiel Ps5 release date, går der nok lidt endnu, før du kan få fingrene i den.

Gisninger siger dog, at den kan forventes inden julehandlen 2020, og det ville da uden tvivl være et godt strategisk træk for Sony.

Køb PlayStation 5 på afbetaling

Ligesom det er muligt med PlayStation 4, øvrige spillekonsoller, computere, tablets og smartphones, bliver det naturligvis også muligt at købe PlayStation 5 på afbetaling. Du kan godt regne med, at prisen på en PlayStation 5 bliver en del højere end prisen på en PlayStation 4, da det er sådan, tendensen har været ved tidligere udgivelser. Hvad, en PlayStation 5 pris bliver, er endnu ikke oplyst, men, at prisen skulle nærmere sig de 5.000 kr., er ikke utænkeligt.

Vil du gerne have fingrene i den nye spillekonsol uden flere tusinde kroner på kontoen, kan du vælge at købe den på afbetaling. Det er billigt og nemt, og du kan naturligvis få et godt overblik over forhandlere med køb på afbetaling her på siden.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.