Guide: Sådan køber du den bedste opvaskemaskine på tilbud

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Opvaskemaskinen er for mange mennesker en uundværlig del af køkkenet. Du slipper for at bruge timer hver uge på at vaske op i hånden. Samtidig får du et mere præsentabelt køkken, når der ikke er beskidte glas, tallerkener, skåle og bestik, der fylder ved vasken.

Opvaskemaskinen kan være et dyrt køb, når du vil have en god og moderne model med mange rengøringsprogrammer. Det kan være en økonomisk fordel at købe din opvaskemaskine på tilbud på nettet, hvor der kan mange penge at spare. 

TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 1501
Guide: Sådan køber du den bedste opvaskemaskine på tilbud 2
AEG FSE63657P - Opvaskemaskine til integrering
AEG FSE63657P - Opvaskemaskine til integrering Fuldintegreret lydsvag XXL opvaskemaskine med kapacitet op til 13 standardkuverter. Med QuickSelect touch betjening, som gør det nemt at vælge program og ikke mindst programtiden. AirDry lufttørringsteknologi
Pris fra 5.498
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 832
Guide: Sådan køber du den bedste opvaskemaskine på tilbud 3
AEG FSB32610Z - Opvaskemaskine til integrering
AEG FSB32610Z - Opvaskemaskine til integrering Fuldintegreret opvaskemaskine med symbolbetjening i panelet. AirDry lufttørringsteknologi giver fantastiske og miljørigtigt tørreresultat. En model til det basale opvaskebehov og hvor du værdsætter et godt tø
Pris fra 4.263
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 196
Guide: Sådan køber du den bedste opvaskemaskine på tilbud 4
AEG FFB41600ZW - Opvaskemaskine til indbygning
AEG FFB41600ZW - Opvaskemaskine til indbygning AutoSluk efter 10 minutterDu behøver ikke længere huske, at slukke for maskinen, når den er færdig med at vaske op. AutoSluk funktionen sørger for at slukke maskinen kort tid efter endt opvask. Ingen unødig s
Pris fra 4.299
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 2196
Guide: Sådan køber du den bedste opvaskemaskine på tilbud 5
AEG FFS53630ZW - Opvaskemaskine til indbygning
AEG FFS53630ZW - Opvaskemaskine til indbygning
Pris fra 3.999
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 1349
Guide: Sådan køber du den bedste opvaskemaskine på tilbud 6
Whirlpool WUE 2B26 - Opvaskemaskine til indbygning
Whirlpool Opvaskemaskine til indbygning WUE 2B26Ressourcesmart halvfyldt-funktionNogle gange er du nødt til at starte et opvaskeprogram, selvom maskinen ikke er fyldt op. Opvaskemaskinens Halvfyldt indstilling er tilpasset til at vaske en halvfyldt maskin
Pris fra 3.150
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 2243
Guide: Sådan køber du den bedste opvaskemaskine på tilbud 7
Gram OMI 60-08/1 - Opvaskemaskine til integrering
Gram OMI 60-08/1 - Opvaskemaskine til integrering Fuldintegrerbar opvaskemaskine med plads til 12 kuverter. Enkel og nem at betjene.AquaStop forhindrer, at der opstår vandskade som følge af utætheder i maskinen eller brud på tilløbsslangen.
Pris fra 3.256
Indlæs flere

Sådan sparer du penge på køb af hårde hvidevarer

Hårde hvidevarer er basismaskiner i hjemmet, som de fleste af os ikke kan være for uden. Har din gamle opvaskemaskine sat af, eller vil du frigøre mere tid i hverdagen til nærvær og afslapning, kan det kræve et økonomisk regnestykke at få afsat penge til dit køb af ny maskine. 

Der findes mange producenter på det internationale marked, der fremstiller maskiner til opvask. Det er en stor fordel for dig som forbruger, da det giver dig et stort udvalg af produkter at vælge imellem, og da konkurrencen er med til at holde priserne nede. 

Det kan være fristende at købe en billig opvaskemaskine, når du vil spare penge på dit køb. Du skal være opmærksom på, at pris og kvalitet hænger sammen, hvilket betyder, at de billige maskiner typisk er udstyret med få rengøringsprogrammer og ældre teknik. Ved at købe opvaskemaskine på tilbud får du en moderne og velfungerende kvalitetsmaskine med mange rengøringsprogrammer. Her er det kun prisen, du går på kompromis med.  

Fordelene ved at købe opvaskemaskine på udsalg 

Det kommer dig til gode på mange fronter at bruge lidt tid på at finde hårde hvidevarer billigt. Du kan blandt andet se frem til disse fordele, når du køber opvaskemaskine på tilbud:

  • Du får flere penge til overs til dig selv, madbudgettet eller feriekontoen
  • Du får en moderne maskine med den nyeste teknik for rengøring
  • Der er mange modeller at vælge imellem
  • Via afbetaling kan du dele købsprisen op i mindre, overskuelige rater

Der kan være forskellige grunde til, at hårde hvidevarer sættes ned i pris, så du kan købe opvaskemaskiner på tilbud. Den primære grund er, at der er kommet nye modeller til på markedet, som forhandlerne har behov for at gøre plads til. Den bedste måde at frigøre plads på er ved at sælge ude af varelageret. 

Afbetaling er blevet en populær betalingsform, som danskere i alle aldre over 18 år benytter sig af. Afbetalingen betyder, at den samlede købspris deles op i mindre rater, som du betaler i et bestemt antal måneder.

Relateret: Sådan finder du en opvaskemaskine på afbetaling

Derfor skal du handle hårde hvidevarer på nettet

Det kan svare sig at bruge lidt tid på at undersøge forskellige opvaskemaskiner på tilbud, så du er sikker på at få den rette model, der modsvarer dine behov. Handler du i fysiske butikker vil det ofte være nødvendigt at besøge flere forhandlere for at få indtryk af deres modeller. I de fysiske butikker kan der være støj og forstyrrelser, som gør det sværere for dig at træffe beslutning om, hvilken maskine der er den bedste. 

På nettet kan du handle, når det passer dig. Og du kan sidde i rolige omgivelser derhjemme og dykke ned i energiklasser, kapacitet, design og funktioner for forskellige maskiner.  

Hvilken opvaskemaskine skal jeg vælge?

Hårde hvidevarer forandres og forbedres hele tiden, da der konstant er efterspørgsel på dem. Derfor kan du ikke nødvendigvis bruge de samme kriterier til køb af ny maskine, som du anvendte sidste gang, du investerede i en opvasker. 

Når du sammenligner maskiner til opvask, kan du gøre brug af disse parametre:

  • Kapacitet
  • Støjniveau
  • Antal rengøringsprogrammer
  • Energiklasse
  • Design og dimensioner
  • Pris 

Du skal først og fremmest udvælge maskiner, som matcher rengøringsbehovene i husstanden. Hovedparten af alle opvaskere beskrives ud fra, hvor mange kuverter der er plads til. Til den gennemsnitlige familie på 4 personer vil en model med plads til 12 kuverter være passende. Støjniveauet er et vigtigt element at være opmærksom på. De nyeste modeller på markedet er lavet til at støje under 50dB. 

Hvor mange rengøringsprogrammer der skal være på din maskine, er en smagssag. Det er en praktisk fordel at have mellem 3-6 programmer, så du kan vælge den rengøring, som passer til, hvor beskidt dit service er. 

De fleste af os har vores opvaskemaskiner integreret i køkkenet. Har du allerede en model derhjemme, er det smart at vælge en ny udgave med samme dimensioner, så du slipper for at skulle lave en større rokade i køkkenet for at på plads.  

Værd at vide om energiklasse

Det er ikke kun købsprisen, du skal forholde dig til, når du vil finde ud af, hvor meget en opvaskemaskine på tilbud kommer til at koste dig. Strømforbruget har stor indflydelse på din økonomi, og derfor anbefales det, at du gør dig tanker om, hvor energibesparende en maskine du ønsker dig. 

Alle hårde hvidevarer er klassificeret ud fra energiklasse. De mest energivenlige modeller er dem, der har “A” betegnelsen. Des længere nede i alfabetet energimærkningen er, des mindre energibesparende er de pågældende produkter. 

Der vil være sammenhæng mellem energiklasse og pris. Det er “A”-maskinerne, der typisk ligger på de højeste købspriser. Dog skal du huske på, at det er disse maskiner, som på lang sigt har de mindste udgifter. Derfor kan en ny og moderne maskine være den billigste for dig at købe, når du gør regnestykket op over flere år.

Sådan får du mest for pengene med din nye opvaskemaskine 

Du kan selv være med til at forlænge holdbarheden af din opvasker, så du undgår at skulle se efter skarpe tilbud igen om kort tid. Uanset hvilken model du køber, følger der en brugsanvisning med. Der kan være forskel på, hvordan opvaskere skal monteres og installeres. Det er tilladt selv at stå for monteringen, når du har styr på tilslutning til vand og el. 

Er du det mindste i tvivl om forbindelser mellem rør og ledninger, skal du have fat i en VVS’er, der kan stå for arbejdet for dig. Brug tid på at sætte dig ind i rengøringsprogrammer, så du ved, hvordan du bedst passer på dit service og din maskine i fremtiden. 

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.