Ny Xbox udkommer i 2020: Xbox Series X

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Tidligere på året annoncerede PlayStation, at deres nye spillekonsol PlayStation 5 udkommer senere på året, og nu følger Microsoft trop og melder om ny Xbox; nemlig Xbox Series X.

Hvornår udkommer Xbox Series X?

Den nye Xbox udkommer i 2020. Den endelige dato er endnu ikke udmeldt, men Microsoft har dog afsløret, at det bliver op til julehandlen (så mellem oktober til december) – præcis lige som den nye PlayStation 5. Der bliver altså kamp til stregen om at ligge under juletræet i år.

Hvad koster Xbox Series X?

Der gisnes i krogene omkring prisen på den nye Xbox, men intet er endnu endeligt udmeldt. Mange var forargede over prisen på den seneste model, Xbox One X, og Microsoft har da også udtalt, at der vil være tale om en mere konkurrencedygtig pris i denne omgang, så der er noget at glæde sig til.

Fremtidens gaming

Xbox Series X skulle efter sigende være en helt ny liga inden for gaming. Det skyldes blandt andet al den nye teknologi, som den nye Xbox er pakket med. Blandt andet fra én af verdens største processorfabrikker, AMD, men ligeledes et nyt og forbedret grafikkort (Navi Graphics Architecture) og måske vigtigst af alt Zen 2 CPU, som betyder minimal loading.

Var du tilhænger af Xbox One X, bliver du ellevild med den nye model. Spil kan afvikles i 4K og opskaleres til 8K, og Xbox Series X kommer med lynhurtig DDR6 RAM, hvilket betyder en hastighed, der er intet mindre end 4 gange så hurtig som One X. Det skyldes naturligvis også lagerplads i SSD-form.

Er du vild med god grafik og ordentlig belysning, kan du desuden glæde dig over real-time ray tracing, der giver en følelse af at være tilstede i spillet og derved en væsentligt bedre indlevelsesevne.

Xbox Series X features:

  • Forbedret grafikkort: Navi Graphics Architecture
  • Zen 2 CPU
  • DDR6 RAM
  • Afvikling i 4K og opskalering til 8K
  • Ray-tracing
  • SSD lagerplads
  • Afvikling af spil op til 120 FPS

Der hersker dermed næppe tvivl om, at den nye Xbox Series X nemt kan måle sig med markedets bedste gamer-computere.

Xbox Series X design

Navnet Xbox kommer blandt andet af designet, og her skuffer Series X ikke. Der er nemlig bogstaveligt talt tale om en box – og den minder ganske meget om en computer. Det giver nu også meget god mening, da meget af indmaden i den nye Xbox er inspireret af netop gaming-computere.

Selvom den nye Xbox er designet til at stå på højkant, kan den dog sagtens lægges ned, hvis det passer bedre ind i indretning og møblement.

Spil til Xbox Series X

Alle de forgange spil kan spilles på den nye Xbox, men der er naturligvis også flere nye spil under udvikling, heriblandt Hellblade ll: Senua’s Saga. Derudover er det bekræftet, at det nyeste Halo spil, Halo Infinite, lanceres sammen med Xbox Series X.

Xbox Series X controller

Ligesom PlayStation lancerer Xbox også en spritny controller til deres Xbox Series X. Dels er design og form ændret, men det, der især skiller sig ud, er den nye ”share”-knap, som lader dig tage screenshots af din skærm og optage videosektioner, som du kan dele med andre spillere.

Xbox Series X på afbetaling

Ligesom med den gamle Xbox bliver det også muligt at købe den nye på afbetaling og det holder vi selvfølgelig et vågent øje med her på siden, hvor vi kommer til at skrive en anmeldese af de forskellige online shops der kommer til at tilbyde køb på afbetaling. Det ligger meget i kortene at shops som Proshop.dk, Leasy.dk og Elgiganten kommer til at tilbyde det, men det er ikke noget de har meldt ud endnu, så vi tjekker det løbende og opdatere her på siden når der er nyt omkring det.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.