Mobilpakker priser

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Ønsker du at købe en mobil på afbetaling, er der flere forskellige måder, hvorpå det kan lade sig gøre. Den mest benyttede af mobiludbyderne er, at du afbetaler mobiltelefonen sammen med dit abonnement. Det vil sige, at du eksempelvis binder dig til en mobilpakke i 6 måneder og afbetaler din mobil over de samme 6 måneder. En anden metode er, at du bliver tilbudt mobilen meget billigt, mod at du tegner et abonnement hos udbyderen, som du binder dig til i en periode.

Billig mobil med mobilpakker

Ved at købe et mobilabonnement, samtidig med at du køber en mobil, sparer du penge på mobilen. Hos de låneudbydere, der udelukkende tilbyder mobiler på afbetaling, kan du typisk ikke i samme ombæring købe et abonnement. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Hvis du er godt tilfreds med dit nuværende abonnement, og måske har et billigt et af slagsen, kan det være irriterende og dyrt at skifte abonnement til den mobilpakke, der følger med telefonen. Omvendt står du måske alligevel og har brug for mere data eller taletid, og så kan det være en udmærket løsning at spare penge på mobilen samtidig.

Hvad er en mobilpakke?

En mobilpakke er et andet ord for et mobilabonnement, hvor data, taletid og sms er inkluderet. Det vil sige, at du betaler en fast pris pr. måned, og at du for den pris kan bruge op til dit loft. Typisk vil en mobilpakke inkludere fri sms og mms, en mængde data og en mængde telefoni. Mange mobilselskaber er begyndt at lave pakkerne, så de inkluderer samme mængde data og telefoni, eksempelvis 40 GB data og 40 timers tale eller 10 GB data og 10 timers tale.

Tilkøb til mobilpakke

Har du brug for mere data end din pakke tillader, kan du skifte til en større pakke. Det betyder dog som oftest også mere taletid. Har du ikke behov for det, kan det i nogle tilfælde betale sig at tilkøbe ekstra data. Du skal også være opmærksom på, at det typisk kun er noget af den månedlige data, der kan bruges i udlandet. Hvis du skal på ferie, er det derfor værd at tjekke op på, om du har nok data til at streame videoer og surfe under hele ferien.

Hvilken mobilpakke skal jeg vælge?

Mange har en mobilpakke, der inkluderer alt for meget data og taletid til deres egentlig forbrug. Måske fordi de ikke har en idé, om hvor meget de egentlig skal bruge, eller fordi de har tilmeldt sig via et godt tilbud. Du har sikkert nemt nok ved at beslutte mængden af taletid, da det kan måles i, hvor mange timer du reelt snakker i telefon. Data er straks værre. 10 GB er mere end rigeligt, hvis du blot surfer på de sociale medier, bruger Google og tjekker mail.

Hvis du downloader eller uploader film, har du behov for mere data. Ser du ofte film eller spiller online, bør du kigge på mobilpakker med op imod 40 eller 50 GB. Se også oversigten over danske kviklån.

Mere for mindre

Der er hård konkurrence på markedet for mobilabonnementer, og derfor skal du ikke blive overrasket, hvis du det ene sted får mere data og taletid til en lavere pris. Der er konstant tilbud hos de forskellige udbydere til nye kunder, og du kan derfor sagtens risikere at få tilbudt 30 GB data det ene sted til samme pris, som 20 GB data koster det andet sted. Af samme årsag kan det typisk betale sig at købe en mobil på afbetaling via f.eks. L’Easy, der ikke tilbyder mobilabonnementer samtidig. Se pris på iPhone 14. Det tillader dig nemlig at skifte abonnement, når der byder sig noget billigere eller bedre på markedet.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.