Mobillån

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Et mobillån er et lån, du foretager, via din mobil. Det enten være sig via en sms – et såkaldt SMS-lån – eller online via browseren på din smartphone – et såkaldt online lån.

Det smarte ved et mobillån er, at du kan ansøge om det hvor som helst og når som helst. Uanset om du er i nærheden af en computer eller ej. Du kan søge om det i pausen på arbejdet, eller hvis du er løbet tør for penge på ferien i sydens sol.

Fordele ved mobillån:

 • Det er hurtigt og nemt
 • Du kan søge direkte fra din mobil
 • Du skal stille et minimum af sikkerhed
 • Du har pengene på din konto inden for maks. 48 timer
 • Du bestemmer selv, hvad du bruger pengene på

Hvad kan jeg bruge et mobillån på?

Fordelen ved et kviklån via mobilen er, at du kan bruge det på stort set alt. Nogle låne-udbydere kræver, at du redegør, for hvad lånet skal bruges på. De fleste har dog ingen interesse i, hvad pengene skal bruges på.

Det skyldes, at lånebeløbene er forholdsvis små, og at udbyderne tjener deres penge på dine renter og eventuelt gebyrer. De er derfor ofte meget interesserede i at låne dig penge. Du kan bruge dit mobillån på alt fra u forudsete udgifter til rejser eller en ny mobil på afbetaling.

Hvor meget kan jeg låne med et mobillån?

Et mobillån er typisk et lån af en begrænset størrelse. Det skyldes, at det er nemt at tage, og at det ikke kræver det store i forhold til at stille sikkerhed. Du kan endda få mobillån uden sikkerhed. Typisk vil det være sådan, at jo større lån, du ønsker at tage, des større krav er der til informations-udveksling.

Et lille mobillån på 1000 kr. kræver oftest ikke, at du stiller sikkerhed. Det gør det til gengæld, hvis du ønsker at låne mere, f.eks. hvis du ønsker et mobillån på 10.000 kr.

Du kan typisk tage mobillån på disse beløb:

 • Mobillån – 1000 kr.
 • Mobillån – 2000 kr.
 • Mobillån – 5000 kr.
 • Mobillån – 10.000 kr.

Mobillån uden sikkerhed

Går du i banken for at låne penge, skal du stille sikkerhed for, at du kan betale tilbage. F.eks. i form af private budgetter og lønsedler eller ved pant i fast ejendom. Du skal også forklare, hvad lånet skal bruges på. Banken vil som oftest ikke låne dig penge til ligegyldigt forbrug eller en rejse. Står du i RKI, kan du slet ikke låne penge i banken.

Med kviklån og mobillån er det en anden sag. Her vil der typisk blive stillet krav om et minimum af sikkerhed. De fleste udbydere vil tjekke, om du står registreret i RKI, og de vil bede om din alder og arbejdsstatus. Typisk vil det meste foregå automatisk ved et mobillån med nemid, hvor du logger ind og bekræfter din identitet via dit nemid. Nogle steder kan du tage mobillån uden sikkerhed, hvilket betyder, at du også kan ansøge om og få mobillån, selvom du er registreret i RKI.

Hvordan ansøger jeg om et mobillån?

Det tager kun få minutter at ansøge om et mobillån. Svaret får du forholdsvist hurtigt efter, og bliver du godkendt, vil der gå alt imellem få timer til få dage, afhængigt af udbyderen, før du har pengene på din konto.

Sådan søger du om et mobillån:

 • Indtast ønsket beløb og låneperiode
 • Udfyld dine oplysninger
 • Vedhæft eventuelt nødvendig dokumentation
 • Modtag svar inden for 24 timer (typisk få minutter)
 • Modtag pengene inden for 48 timer (helt ned til få timer)

Vælger du en udbyder, der tilbyder SMS-lån, bliver du oplyst, hvilke oplysninger du skal medsende i SMS-ansøgningen.

Hvad koster et mobillån?

Et mobillån er typisk en lidt dyrere form for lån, da det er kviklån med en kort løbetid. Kort sagt betaler du lidt ekstra for at få adgang til en sum penge hurtigt. Indimellem kan du dog få små mobillån på 1000 kr. eller der omkring rentefrit, hvis du betaler dem hurtigt ud, typisk inden for en måned eller to afhængigt af udbyderen. Det kan være en god løsning, hvis du mangler penge her og nu, men har dem inden for kort tid, f.eks. hvis du snart får feriepenge.

Kig på lånets ÅOP

Et mobillån koster et opstartsgebyr og månedlige renter eller som minimum én af delene. Det kan være svært at gennemskue, hvilket lån der egentlig er billigst, når du skal sammenligne forskellige gebyrer og renter i procent.

På alle lån er der opgivet ÅOP, som er lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det er en procentsats, der består af både renter og gebyrer. Det er derfor dette tal, du skal sammenligne, når du ønsker at finde det billigste lån. Vær dog opmærksom på, at du kun kan sammenligne lån af samme størrelse med samme løbetid.

Gode råd: Tips til at indfri dine gamle lån

Hvornår skal et mobillån tilbagebetales?

Der findes mange forskellige typer af mobillån. Nogle tilbyder kortfristede lån, hvor du skal betale tilbage inden for to måneder. Andre tilbyder mere langfristede lån, hvor du skal betale tilbage over to år. Typisk er mobillån kortfristede sammenlignet med f.eks. banklån. Det er altså ikke et lån, der har en løbetid på 10 eller 20 år. Dog er det mere overskueligt at betale lånet tilbage hurtigt, da der er tale om et relativt lavt beløb

Det skal du overveje ved et mobillån

Det er nemt, hurtigt og lettilgængeligt. Derfor bliver det også en smule farligt. Stort set alle kan så let som ingenting ansøge om og få godkendt et mobillån. Det betyder, at på få minutter kan du låne flere tusinde kroner og potentielt sætte dig selv i rigtig stor gæld, hvis ikke du tænker dig om.

Overvej nøje, om du har mulighed for at betale dine afdrag på lånet i hele låneperioden. Mange steder stiger renten meget, eller lånet bliver tillagt gebyrer, hvis du misligholder din låneaftale ved f.eks. at betale for sent.

Derudover skal du se dig for, når du leder efter det helt rigtige mobillån. Der findes rigtig mange udbydere på markedet. Nogle har tårnhøje renter, mens andre er rigtig fine kviklån i mobilform. Kig altid på lånets ÅOP, når du skal sammenligne lån. Kig også gerne på, hvor meget du alt i alt skal betale tilbage, så du ved, hvad det reelt koster dig at låne pengene.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.