MOBIL PÅ AFBETALING

Få en ny mobiltelefon nu og betal af i små bidder

Køb din nye mobil på afbetaling

Din gamle telefon er måske ved at være så slidt, at den skal oplades flere gange i døgnet, skærmen er revnet adskillelige steder, eller home-knappen virker kun hver anden gang. Der er uden tvivl behov for en ny mobil, men der er ikke flere tusinde kroner i budgettet til den nye iPhone 8 – så hvad gør du?

Måske har du hørt skræmmehistorier om tårnhøje renter og skjulte gebyrer, hvis du køber elektronik på afbetaling. Sådan var det engang, men sådan er det heldigvis ikke længere. Her på siden finder du et stort udvalg af mobiler på afbetaling, hvor der både er nul kroner i rente og nul kroner i gebyrer. For dig betyder det, at du kan betale en lav månedlig ydelse, der udelukkende er en procentdel af mobilens samlede pris. I stedet for at skulle hive mange penge op ad lommen på én gang, kan du vælge et månedligt beløb, der passer bedre til din økonomi.

Det siger kunderne

God måde at få råd til ny iPhone med månedlig betaling uden renter.

Peter Larsen

Fotograf

Hvorfor betale det fulde beløb for nye mobiltelefoner, når vi kan betale et lille beløb hver måned uden der ryger gebyrer eller renter på?

Mia og Jens

Selvstændige

Som studerende kan økonomien godt være stram – derfor er afbetaling en rigtig god løsning for mig

Michael Olsen

Studerende

Kan du købe en mobil på afbetaling?

Langt de fleste mennesker kan købe varer på afbetaling. Stort set alle virksomheder laver en kreditvurdering af ansøgninger i stil med, når der søges om et online kviklån. En kreditvurdering betyder, at virksomheden vurderer, om du økonomisk er i stand til at tilbagebetale beløbet via månedlige afdrag. Da en mobil er et forholdsvist billigt produkt, vil langt de fleste blive vurderet som kreditværdige. Ofte vil forhandlerne ikke engang efterspørge lønsedler eller årsopgørelser som ved kviklån.

Køb ny mobiletelefon hos 3 mobil trods RKI her.

Fordele og ulemper ved afbetaling

I bund og grund findes der ikke særlig mange ulemper ved at vælge at afbetale din nye mobil i dagens Danmark. Tiderne med høje månedlige renter og skjulte startgebyrer er for længst ovre. Det skyldes en stigende konkurrence på mobilmarkedet, hvor de enkelte forhandlere er nødsagede til at tilbyde noget ekstra for at lokke kunder til. Derfor har mange valgt at sælge mobiler og andet elektronik som ipads og computere på afbetaling. På den måde får de solgt produkterne, frem for at blive valgt fra til fordel for en anden forhandler, der tilbyder bedre afbetalingsmuligheder.

Når du vælger en mobil på afbetaling – eller et hvilket som helst andet produkt på afbetaling – er det selvfølgelig vigtigt, at du vurderer din økonomi. Ikke kun som den ser ud nu, men også som den kommer til at se ud i fremtiden. En afbetalingsordning er en langsigtet løsning, forstået på den måde, at du skal betale af over de næste 24, 36 eller 48 måneder. Du skal derfor være realistisk og vælge et beløb og en afbetalingsperiode, der giver et månedligt afdrag, som du er sikker på at have råd til at betale hver måned i hele afbetalingsperioden.

Kan jeg afbetale flere ting på samme tid?

Måske har du besluttet af købe en mobil på afbetaling, men mangler egentlig også en ny computer eller en større vaskemaskine. Det er heldigvis ikke ”enten eller”, når det kommer til afbetalingsaftaler. I princippet kan du afbetale lige så mange produkter, du vil, på samme tid. Så længe du overholder de månedlige afdrag, er forhandlerne ligeglade med, om du betaler flere ting af hos dem eller hos andre udbydere på samme tid.

Her på afbetalt.dk får du et samlet overblik over dine muligheder for at købe ting på afbetaling. Du kan blandt andet købe:

  • Elektronik & TV
  • Hårde hvidevarer
  • Træningsudstyr
  • Computere & Konsol
  • Mobil & Tablet
  • Ure, Smykker & Tøj

Muligheden for afbetaling kan netop være en hjælp til dig, der står og mangler flere ting, der tilsammen giver en stor kontant udskrivning. Ved at vælge afbetalingsordninger, kan du slippe med mindre beløb hver måned i en periode, og du vil ikke på samme måde mærke til udgiften i dit budget, som hvis du skulle betale et TV, en mobil og en vaskemaskine kontant.

Hvad koster det at købe en mobil på afbetaling?

Som udgangspunkt er det ganske gratis at købe en mobil på afbetaling. Her på afbetalt.dk har vi samlet en række forhandlere af mobiler, der tilbyder månedlig afbetaling uden at forlange renter og gebyrer. Det betyder, at mobilens pris blot er divideret ud på det ønskede antal afbetalinger.

Eksempel:

  • En iPhone 7 koster 4.699 kr.
  • Du vil betale den af over 36 måneder.
  • Beregning: 4.699 kr. / 36 måneder.
  • Det giver en månedlig afbetaling på 130,50 kr.

Nogle forhandlere forlanger en mindre pris for levering og installering, og mobilen kan derfor blive nogle hundrede kroner dyrere samlet set, hvilket vil påvirke det månedlige afdrag med 10 – 20 kr. Prisen for levering og installering har dog intet med afbetalingsdelen at gøre og vil også blive tillagt beløbet, hvis du vælger at købe mobilen kontant.

Nyheder om mobil på afbetaling

NYT: Nu er det også muligt at købe den nye iPhone 8 samt iPhone 10 (X) på afbetaling.

Du kender det alt for godt. Du sidder med din efterhånden flere år gamle mobiltelefon i hånden. Den er efter flere gange på gulvet ved at være godt medtaget.

Men du gider ikke sende den til reparation for 3. gang for at få lavet den smadrede skærm. Højtaleren er så fyldt med lommeuld, at du knapt nok kan ringe til vennerne, for at lave en aftale længere.
Den er kort sagt klar til en udskiftning. Men mobiltelefoner er dyre. De er specielt dyre, hvis man gerne vil have en, der er bedre end den gamle. En helt ny løber ofte op i over 4.000 kroner, hvis den skal betales kontant. Det er mange penge at betale på én gang og ikke altid muligt, når man også skal kunne betale regningerne sidst på måneden. Det tager lang tid at spare pengene op.
Men der er et alternativ. Du kan nemlig købe en mobil på afbetaling. At købe ting på denne måde har et dårligt ry – et ry som det ikke kan leve op til.

Afbetaling trods RKI

Én af de få hindringer, der kan være ved at købe en mobil på afbetaling, er, hvis du står i RKI. Står du i RKI vil du blive opfattet som dårlig betaler, da du tidligere har misligholdt din afbetalingsaftale. Derfor vil mange virksomheder være påpasselige med at låne dig penge eller tilbyde dig afbetalingsordninger.

Heldigvis varer en registrering i RKI ikke for evigt. En registrering i RKI slettes, når det skyldige beløb er betalt, eller når registreringen er 5 år gammel. Derefter har du igen mulighed for at blive vurderet som kreditværdig. Du kan tjekke, om du stadig er registreret i RKI ved at logge ind med nem-id på denne side.

Selvom mange udbydere takker nej til kunder, der er registeret i RKI, kan du være heldig indimellem at støde på nogle, der er villige til at indgå aftaler om afbetaling eller tilbyder mindre kviklån, selvom du er registreret i RKI. Typisk vil det være mindre beløb med en lidt højere rente, men muligheden er der.

Hvilken mobil skal du vælge på afbetaling?

Har du besluttet dig for, at nu skal det være; den gamle mobil skal udskiftes med en ny og lækker model, og den skal købes på afbetaling, for det koster ikke noget, og det giver dig et økonomisk råderum, så er næste spørgsmål, hvilken af de mange mærker og modeller, du skal vælge. Alle de nyeste mobiler fra iPhone, Samsung og Huawei kan fås på afbetaling, herunder f.eks.

Når du skal vælge din nye mobil, bør du overveje, hvad den skal kunne. Har du krav til f.eks. kamera, hukommelse, sikkerhed eller spil? Nogle er dedikerede til iPhone og deres iOS styresystem, mens andre foretrækker Android eller ikke har en holdning til det. Nogle spil og apps laves kun til den ene type, så hvis du har præferencer her, kan det være en god idé at undersøge, om den ønskede mobil understøtter netop det, du skal bruge den til.

Grundlæggende svarer de nyere mobiler fra iPhone, Samsung og Huawei meget til hinanden. Konkurrencen på mobilmarkedet er knivskarp, hvilket afspejles i, at mobilproducenterne konstant forbedrer deres modeller for at leve op til eller overgå konkurrenterne.

Prisen spiller også en vigtig rolle, når du skal købe en mobil på afbetaling. Jo lavere pris, des hurtigere er mobilen betalt af. Som udgangspunkt er de ældste mobiler de billigste. De helt nye modeller har flere features og egenskaber, og det koster selvfølgelig flere penge. Omvendt kan de nyere modeller måske holde i flere år, da de er up to date med den nyeste teknologi.

Misligholdelse af afbetalingsaftale

Misligholder du din afbetalingsaftale er det i princippet som at misligholde et lån. Det kan i første omgang betyde, at der bliver tillagt gebyrer eller renter til lånet – som ofte er ret høje beløb eller større procentdele mobilens pris. Det kan derved blive en dyr fornøjelse ikke at betale de månedlige afdrag. Ved gentagen misligholdelse, vil udbyderen melde dig til inkasso, og du vil blive registreret i RKI som dårlig betaler, hvilket kan have betydning for din evne til at optage lån eller købe på afbetaling i fremtiden. Også banken vil afstå fra at udlåne penge til RKI-registrerede, og det er derved ikke muligt f.eks. at låne penge til et hus eller en bil. Vigtigheden af at overholde afbetalingsaftalen må derfor understreges. Overholder du den, går det gnidningsfrit, og der er ingen problemer ved at købe din nye mobil på afbetaling.

Det behøver ikke være dyrt at købe ny mobil på afbetaling

At købe ting på afbetaling er ikke så dyrt og farligt som det lyder. Det er nemt at købe ting på denne måde. Det er hurtigt og man behøver ikke låne penge til at købe de ting, man gerne vil have – det kunne også være en iPhone 7.
Det foregår ikke meget anderledes, end når du betaler din telefonregning hver måned. Ofte er den betalt af efter et par år, når du er klar til at skifte den ud med en ny.
Når du betaler af hver måned, undgår du at skulle låne penge i banken eller optage et kviklån med tårnhøje renter. Du sparer desuden en masse besvær ved ikke at skulle snakke med banken og bede dem om et lån. Desuden er det på samme måde, hvis du skulle ansøge om et lån på nettet. At ansøge om et lån på nettet er ofte en besværlig og tidskrævende proces, som i sidste ende efterlader dig med en langt dyrere telefon, end hvis du vælger at købe den over flere måneder.
Så frygt ej og køb trygt din nye telefon – uden at skulle låne penge. Føler du dig fristet, kan du også få en iPad på afbetaling.

Køb den nye mobil på afbetaling

Når du har taget valget om at skifte den gamle slidte telefon ud, er der ikke lang vej før du har din nye telefon i hånden, såfremt du vælger den hurtigste løsning og beslutter dig at købe den på afbetaling.
Nu kan du nyde din nye telefon, uden at skulle tænke på at lægge til side i flere måneder og leve ekstra sparsommelig for at få råd. Du behøver heller ikke at skulle tænke på et dyrt forbrugslån med høje renter, der gør dit nye køb dyrere og dyrere for hver dag du har lånet. Du kan med ro i sindet nyde din nye telefon måned efter måned, mens du betaler den af, samtidig med at du bruger den og har glæde af den. Så spring ud i det og køb din telefon på afbetaling. Fordelene ved at købe telefonen på denne måde opvejer klart ulemperne. Desuden slipper du for at skulle døjes med sin gamle ødelagte telefon og de dyre alternativer. Det er den eneste fornuftige løsning.

ANTAL MOBILER PÅ AFBETALING + FORDELE

Mobiltelefoner

%

Rente

Gebyr