Køb på faktura i Sverige

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Danskerne har altid været glade for at handle hos vores nabo, Sverige. Denne begejstring er ikke ligefrem blevet mindre med årene, hvor det at spare penge virkelig er kommet i fokus hos danskerne.

Det er også virkelig billigt at handle varer i Sverige. Tidligere kørte danskerne afsted over sundet for at handle stort ind. Nu er det blevet endnu nemmere takket været internethandel, hvor man blot behøver lave den rette søgning, finde betalingskortet frem og indtaste sine oplysninger. Få dage efter er den svenske vare landet i postkassen.

Mange svenske online forretninger tilbyder i dag køb på faktura til dem, der gerne vil udsætte betalingen eller dele den op i mindre bidder. Det betyder for dig som forbruger, at der kan være mange penge at spare samtidig med, at du kan betale af i det tempo, der passer til din økonomi. Det giver dig en stor frihed økonomisk, og gør det kun nemmere at spare penge på ting, du har brug for.

Hvilke fordele er der ved at købe på faktura i Sverige?

Det er ikke kun danskerne, der er vilde med både tilbud og afbetalingsløsninger. Derfor vokser udbuddet af svenske online forretninger, der tilbyder køb på faktura hele tiden. Det betyder også, at der løbende dukker nye muligheder op, som gør vilkårene for dig endnu bedre – simpelthen fordi der er så stor konkurrence.

Fordelene er derfor:

 • Der er gode vilkår ved køb på faktura.
 • Du kan afbetale i dit tempo.
 • Du kan spare mange penge ved en god vekselkurs.
 • Der er hurtig levering.

I 2018 og 2019 var der rigtig gode vekselkurser – altså hvor den danske krone var væsentligt stærkere end den svenske, og danskerne derfor kunne spare mange penge ved at handle over sundet.

Det fik internethandlen over sundet til at vokse yderligere, hvilket kun har bidraget til de ovenstående fordele, som du får ved at købe på faktura i Sverige.

Hvordan foregår køb på faktura?

Overvejer du at købe på faktura i Sverige? Men er du ikke helt sikker på, hvordan det fungerer? Man kan sige, at køb på faktura er en form for mikrolån, da beløbet for produktet typisk kan udskydes i en eller flere måneder eller deles op i mindre bidder.

Køb på faktura foregår ofte således, at det ikke er de online butikker selv, der står for at fakturere og hente pengene hjem igen – simpelthen fordi det er for krævende. Derfor bruger mange webshops, også svenske, eksterne samarbejdspartnere til at håndtere faktureringen.

Det fungerer derfor således:

 1. Du finder varerne, du gerne vil have og lægger dem i indkøbskurven som normalt.
 2. Når du kommer til betaling, vælger du fakturabetaling i stedet for kortbetaling.
 3. Herefter bliver du bedt om at indtaste dit CPR-nummer, som kreditudbyderen bruger til at tjekke, om du er registreret i RKI. Hvis du er, kan du ikke benytte dig af fakturabetaling.
 4. Når du bliver godkendt, betaler udbyderen af fakturabetaling webshoppen beløbet.
 5. Du får leveret varerne som normalt, men skal nu betale penge til udbyderen af fakturabetalingen.

Det er ret nemt at købe på faktura – også selvom det er i Sverige. Det tager ikke længere tid end kortbetaling og er heller ikke mere omstændigt.

Overvejer du derfor at købe elektronik, tøj eller måske hårde hvidevarer hos en svensk webshop på faktura, kan du trygt og sikkert gøre det. Det er nemt og enkelt og sætter ikke nogen særlige krav til dig.

Hvordan foregår afbetalingen ved køb på faktura?

Det er meget forskelligt, hvordan afbetalingen foregår ved køb på faktura i Sverige, da det kommer an på udbyderen og den ordning, der tilbydes.

Hos nogle udbydere kan det være gratis at udskyde betalingen i helt op til 30 dage. Er du heldig, kan ordningen endda også være rentefri, hvorfor du ikke bliver pålagt at skulle betale renter i modsætning til ethvert andet forbrugslån.

Hvis ikke du skal betale renter, vil du typisk skulle betale et fast og mindre månedligt gebyr oveni dit faste fradrag. Det er som regel ikke meget mere end 30 eller 40 kroner.

Nogle udbydere af fakturabetaling tilbyder også at dele betalingen op i 12 eller 24 måneder. Det betyder, at du hver måned kan nøjes med at betale tilbage med et lavt beløb.

Endeligt er der selvfølgelig også den mulighed, at du kan betale hele beløbet, hvis du har muligheden for det.

Afbetalingen har derfor følgende muligheder:

 • Du kan ofte udskyde betalingen i en måned eller mere.
 • Du kan afbetale rentefrit.
 • Du kan dele betalingen op i mindre bidder i 12 eller 24 måneder.
 • Du kan betale hele beløbet.

Det er derfor nemt og enkelt både at købe på faktura i Sverige samt at afbetale beløbet igen.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.