Køb din telefon på afbetaling

Opdateret d. 27. december 2019

Når man skal købe en telefon på afbetaling, så er det oftest fordi ens nuværende telefon er gået i stykker og det måske er dyrt at få den repareret, eller måske trænger man bare, til den nyeste telefon på markedet, med eller uden et abonnement oveni hatten.

Heldigvis er der god mulighed, for at få sin telefon på afbetaling, og det er blevet en meget populær måde at betale sin telefon af på, i Danmark i dag.

Hvorfor købe en telefon på afbetaling?

Mange vælger at betale deres telefon via afbetaling, da man ikke skal af med en stor portion penge på én gang, men man kan dele det hele op i nogle små bidder, hvilket er en rigtig smart løsning, hvis man gerne vil undgå at økonomien bliver alt for presset.

  • Større økonomisk råderum
  • Bedre tilbud fra telefonselskaberne
  • Man betaler i små bidder

Når man skal af med en stor portion penge, for at købe en helt ny telefon kontant, kan det somme tider være svært at få økonomien til at hænge sammen efterfølgende og derfor er ”telefon på afbetaling” gået hen og blevet en meget populær måde at købe sin nye telefon på.

Desuden får man ofte et rigtig stærkt abonnement oveni hatten, når det er man køber en telefon på afbetaling.

Telefon på afbetaling uden abonnement

Det er selvfølgelig også muligt at købe uden abonnement, hvilket kan være en fordel, hvis man allerede har et abonnement som man er glad for eller har et som man stadig er bundet til.

Her anbefaler vi at du tager et kig på disse forhandlere, som alle tilbyder at du kan købe nu og her uden abonnement og efterfølgende afbetale lidt hver måned:

Nogle gange kan man få en telefon til 1 kr., hvor man derefter kun skal afbetale på selve abonnementet. Oftest er der rigtig gode tilbud på dette, men nogle gange skal man lige kigge igennem det der står med småt, fordi der sommetider kan være lidt flere regler og vilkår man skal tage stilling til, det kigger vi nærmere på, i næste sektion, med fordele og ulemper, ved at købe en telefon på afbetaling.

Hvad er fordelene og ulemperne, ved at købe en telefon på afbetaling?

Fordele:

  • Dog er der en fordel i, at skulle betale de 2.000 kroner mere, da det sparer dig for at du lige pludselig står med en konto, der næsten er tom. Det at du tager det i små bider, gør meget, især fordi det kommer til at passe med din løn, din SU osv.
  • En anden fordel ved at købe en telefon på afbetaling er også, at de tilbud du får med en afbetalingsaftale, er oftest bedre og stærkere, end dem der ikke er mulighed for at lave en afbetalingsaftale på. Du kan nogle gange få nogle virkelig gode abonnementer, med masser af tale, data og selvfølgelig fri SMS og MMS for ingen penge, samt en meget billig telefon.
    Alt i alt, kan det spare dig for en masse besvær.

Ulemper:

  • En af ulemperne ved at købe en telefon på afbetaling er, at man tit binder sig op på et abonnement, som kan vare i mange måneder og kan koste mange penge. Derfor er det rigtig vigtigt, at man kigger aftalen ordentligt igennem, inden man siger ja til noget, man måske ikke bliver glad for.
  • Desuden kan det være, at når du køber en telefon på afbetaling, at du ender med at skulle af med flere penge, end hvis du køber telefonen via én betaling. Eksempelvis, kan en afbetalingsaftale, løbe op i f.eks. 10.000 kr. for en smartphone, hvor hvis du købte den uden en afbetalingsaftale, ville du måske skulle af med 8.000 kr.

Hvor meget koster det typisk at købe en telefon på afbetaling?

Det er meget forskelligt hvor meget det koster at købe en telefon på afbetaling, det kommer helt an på hvem det er der sælger dem. Nogle telefonselskaber er dyrere end andre og der er stor prisforskel på forskellige telefoner.

Du skal regne med, at det typisk koster dig et par tusinde kroner ekstra, når du køber på afbetaling, i hvert fald hvis du køber en helt ny smartphone. Men pr. måned vil du oftest skulle af med omkring 100-300 kr, men det afhænger af den enkelte aftale. Man kan også lave aftaler med telefonselskaberne, hvor man f.eks. betaler 2.000 kr., hver måned i 3 måneder, for en telefon der koster 6.000 osv. Så spørg det enkelte telefonselskab og hør hvad de har at tilbyde dig.

Du er måske også interesseret i:

iPhone 13 på afbetalingNYHED: 336 kr.
+