Køb brugt PlayStation 4

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Selv om PlayStation 4 efterhånden er ved at runde de 10 år, er der masser af gode spilleoplevelser, og masser af spil du stadig kan spille på den legendariske spillekonsol. Så skal ungerne have deres første konsol, eller vil du se, om computerspil i det hele taget er noget for dig? Så kan du komme nemt og billigt i gang med en brugt Sony PlayStation 4 til en pris, som ikke kræver, at du skal låne penge eller købe på afbetaling.

Nøglepunkter:

Hvor meget koster en brugt PlayStation 4 i dag?

  • Den billigste Sony PS 4 vi har fundet i dag, kan købes for: 700 kr.
  • Den dyreste Sony Playstation 4 til salg i dag koster: 3.999 kr.
  • En brugt PlayStation 4 handles i øjeblikket til en gennemsnitspris på lige omkring 1.700 kr.

Prisen er beregnet ud fra gennemsnitsprisen på de i alt 168 brugte Playstation 4, som vi har fundet til salg på diverse online portaler for brugt salg mellem private som f.eks. DBA.dk eller GulOgGratis.dk, og i webshops, der sælger såkaldte refurbished PS4-spillekonsoller med fuld garanti.

Opret prisalarm på brugte Sony PS4-konsoller

Med en prisalarm på brugte PlayStations er du blandt de første, som får besked, når priserne ændrer sig. På Afbetalt.dk tjekker vi priserne på markedet for brugte PlayStation 4-konsoller hver eneste dag.

Hvor kan du købe en brugt Sony PlayStation 4?

Generelt kan du vælge at:

  • Købe Sony PS4 privat: Giver oftest den laveste pris, eller mulighed for at købe konsol og en masse spil billigt på en gang. Til gengæld køber du varen “som beset”. Det vil sige uden nogen form for fortrydelses- eller reklamationsret.
  • Købe Sony PS4 i butik: Der findes flere butikker og webshops, som har specialiseret sig i at sælge brugte PS4-konsoller, som er gennemtestede og kontrollerede. De er lidt dyrere i pris, men du får både fortrydelsesret, garanti og reklamationsret efter købeloven, som om du havde købt spillekonsollen fra ny.

Hvorfor købe en brugt PlayStation 4?

  • Prismæssigt sparer du mange penge i forhold den nyere Sony PlayStation 5, og kan tit få både konsol og en masse spil billigt med i handlen, når folk opgraderer til den nye model.
  • Teknologisk bliver der flere og flere spil, som kræver PlayStation 5. Så mange multiplayerspil kan du enten ikke spille eller kun spille med begrænset funktion, og de helt nye spil kan ikke fås til PS4.

Sony PlayStation 4 er en af de mest populære spillekonsoller, som Sony nogensinde har udsendt.

Derfor er det også let at finde brugte modeller til en overkommelig pris. Tit kan du tilmed købe et stort udvalg af spil og tilbehør med, fordi folk sælger det hele i forbindelse med, at de opgraderer til den nye PS5. Så du kan komme i gang med at spille med det samme og tilmed få meget af det fede ekstraudstyr med for små penge.

En noget langsommere produktcyklus end mobiltelefoner og computere

Den første PlayStation 4 blev sendt på markedet i 2013, og er altså lige ved at runde de 10 år.

Med den rasende fart som teknologien udvikler sig, kan det lyde som en tudsegammel spillekonsol. Men rent historisk har levetiden på de enkelte modelserier været væsentlig længere på både Sony PlayStation og konkurrenterne fra Microsoft og Nintendo end det kendes fra f.eks. mobiltelefoner, bærbare computer med videre.

Derfor skal du se hvert enkelt modelnummer som en separat platform. Så når der kommer nyt nummer efter PlayStation, er det hele platformen, der bliver opgraderet. Derfor holder de enkelte produktserier sig oftest på markedet i 5-10 år.

Typisk er udviklingstiden på de nye versioner også meget længere. Så bliv ikke forvirret over, at der allerede dukker rygter op på markedet nu om den kommende PlayStation 6. Det gjorde der også om PlayStation 5 allerede i 2015 – to år efter PS4 var lanceret. Men der gik næsten yderligere 5 år, før PlayStation 5 blev lanceret.

Altså kommer du ikke til at stå med en totalt forældet PlayStation om ganske få år, selv om du køber en brugt PlayStation 4 i dag.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en brugt Playstation 4?

overvejelser inden du køber brugt playstation 4

Når du køber en brugt PlayStation 4, er der flere ting, du skal være opmærksom på.

Køber du privat, bør du undersøge sælgerens baggrund nærmere. For når du handler privat, er du ikke dækket af købelovens fortrydelsesret, garantiregler og reklamationsret.

Du skal være ekstra kritisk, hvis du køber privat

Her køber du ”som beset”. Derfor er det vigtigt, at du har mulighed for at teste spillekonsollen hos sælgeren, inden du køber.

Derved kan du samtidig sikre dig, at vedkommende er den, han eller hun giver sig ud for. Du skal aldrig aftales at møde et offentligt sted, og bare købe ”en masse i en kasse”, uden at du har haft mulighed for at teste spillekonsollen af, før du køber den.

Den nemmeste måde at teste konsollen på, er ved at starte den op, og prøve at spille et spil. Er du rutineret, skal du selvfølgelig helst vælge et spil, du kender godt. Er du helt grøn, er det en god ide at tage en god ven med, som har erfaring med computerspil på PlayStation 4.

Samtidig bør du tjekke selve konsollen og det eventuelle tilbehør som følger med for ridser, slitage eller dissiderede revner eller buler på kabinettet.

Du bør også kontrollere det tilbehør, som følger med konsollen. Dette kan omfatte kabler, kontrollere, hovedtelefoner, videokameraer, bevægelsessensorer og andet tilbehør. Det er også vigtigt at kontrollere de spil, der følger med konsollen. Ser DVD’en pæn ud, og kan spillet indlæses korrekt?

Du får en mere tryg handel, hvis du køber en refurbished PS4

Du køber typisk brugt PlayStation 4 til den billigste pris, hvis du handler privat. Men du løber også en højere risiko. Virker den brugte PS4 ikke, og kan den ikke repareres, er selv den billigste pris alt, alt, alt for dyr.

Men du får den tryggeste handel, hvis du køber din brugte PS4 i en af de butikker, som har specialiseret sig i at sælge såkaldte ”refurbished” PlayStation 4-modeller. Det er PS4-konsoller, som er blevet testet, tjekket og eventuelt repareret for småskavanker, før de sættes til salg. Derfor kan du være sikker på, at de virker.

Samtidig får du fuld fortrydelsesret, garanti og reklamationsret på varen – ganske som havde du købt spillekonsollen fra ny.

Til gengæld giver du så en lidt højere pris.

Men derfor skal du selvfølgelig stadig gennemgå den brugte PlayStation 4, inden du køber den – og holde din vurdering op mod prisen på varen.

Vær først til at få besked om prisfald på brugte PlayStation 4-modeller

Overvejer du at købe en brugt PlayStation 4, men synes stadig, de er lidt for dyre?

Så opret en prisalarm hos os på Afbetalt.dk, og få besked, så snart priserne ændrer sig i markedet. Så kan det være, du er heldig at score en velfungerende, brugt PS4 til en kanon billig pris.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget koster en brugt PlayStation 4?

Prisen på en brugt PlayStation 4 afhænger af konsollens alder, stand og om der følger spil og ekstraudstyr med. Lige nu ligger den gennemsnitlige markedspris på en PlayStation 4 på 1.700 kr. Samtidig ændrer priserne sig løbende i takt med at flere og flere sælger deres gamle PlayStation 4 for at opgradere til en 5’er. Så opret en prisalarm, og vær blandt de første til at få besked om prisændringer.

Hvor mange GB er der på en brugt PlayStation 4?

En brugt PlayStation 4 har typisk enten 500 GB eller 1 TB harddisk. Det afhænger af, hvilken model du køber. 500 GB-modellen er den mest almindelige. Men lige nu kommer der flere og flere brugte modeller med 1 TB harddisk til salg, efterhånden som køberne af PS4 PRO begynder at sælge dem, for at få den nyeste model af PlayStation 5.

Hvor lang tid tager det at downloade et spil til en brugt PlayStation 4?

Det afhænger af størrelsen på spillet og båndbredden på din internetforbindelse. Generelt tager det mellem 30 minutter og op til flere timer at downloade et spil til en brugt PlayStation 4. Det er også vigtigt at huske på, at du skal installere spillet, når det er downloadet. Det tager yderligere tid. Det er derfor en god at sætte spillet til download, når du tager på arbejde eller går i skole. Så kan du installere det, når du kommer hjem, og typisk være klar til at spille det i løbet af fra 5 til 60 minutter.

Se brugtpriser på flere produkter her:

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.