I dag kan du købe en brugt iPhone XS til en gennemsnitspris på 2.021 kr. Altså får du en iPhone med mange af de funktioner, som de nyeste modeller også har – bare til en brøkdel af prisen. Det gør det muligt at købe dig en iPhone uden at få brug for afbetaling. Læs med her, og find ud af, hvad du skal tjekke, før du køber – og hvor meget du bør give for en brugt iPhone XS.
Nøglepunkter:
Det koster en brugt iPhone XS for tiden:
- Den laveste pris på en brugt iPhone XS i dag er: 1.180 kr.
- Den højeste pris på en brugt iPhone XS i dag er: 4.000 kr.
- Den gennemsnitlige brugtpris på en brugt iPhone XS er 2.021 kr.
Gennemsnitsprisen er beregnet ud fra 124 brugte iPhone XS, som vi har fundet til salg brugt dels i butikker, som sælger refurbished forbrugselektronik og dels på annonceplatformene DBA, Gul & Gratis og Facebook MarketPlace.
Gå aldrig glip af prisfald på iPhone XS med vores prisalarm
Opretter du en prisalarm på iPhone XS, får du besked, lige så snart gennemsnitsprisen falder næste gang. Vi gennemgår markedet hver eneste dag, så du er den første, som opdager nye prisudviklinger i markedet.
Hvordan kan du købe en brugt iPhone XS?
🛒 Køb brugt med garanti og returret her
Vil du købe brugt iPhone XS, kan du enten:
- Købe den i en butik: Køber du i butikker som f.eks. fcomputer.dk, får du en gennemtestet, brugt iPhone XS, du ved er i orden. Samtidig køber du den med samme fortrydelsesret, garanti og reklamationsret som en helt ny iPhone. Det gør den lidt dyrere.
- Købe den af en privat: Køber du af en privat via en annonce i f.eks. DBA, får du telefonen til en billigere pris. Til gengæld køber du den oftest som beset. Det betyder, at du hverken kan fortryde købet, klage over fejl og mangler eller forlange, at sælgeren betaler for reparationer.
Hvorfor købe en iPhone XS brugt?
- iPhone XS er ikke ældre, end at den indeholder de vigtigste nye funktioner til din hverdag.
- En pæn, velholdt iPhone XS er ikke så dyr, at du behøver at købe den på afbetaling.
Hvad er forskellen på den nyeste iPhone og en iPhone XS?
Egenskab | iPhone 14 | iPhone XS |
Skærm | 6,1” Super Retina XDR | 5,8” Super Retina HD |
Processor | A16 | A12 Bionic |
Bagkamera | 48 MP ultravidvinkel dobbeltkamera og 6x optisk zoom | 12 MP med to kameraer og 2x optisk zoom |
Frontkamera | 12 MP TrueDepth-kamera med autofokus | 12 MP TrueDepth-kamera |
Mobilnetværk | 5G | 4G LTE |
Sikkerhed | Face ID | Face ID |
Batterikapacitet | Op til 23 timer videoafspilning | Op til 14 timers videoafspilning |
iPhone XS blev lanceret i september 2018, og fås desuden i en mindre version iPhone X og den større iPhone XS Max.
Selv om telefonen efterhånden er omkring 4 år gammel, er den rigelig opdateret med den nyeste teknologi, til at du kan bruge den i hverdagen.
Samtidig er telefonen ikke ældre, end at den stadig understøtter den nyeste version af styresystemet iOS.
Den største forskel er, at du kommer til at mangle det superhurtige 5G internet, og ikke har nær den samme opløsning på de billeder, du tager med telefonen. Du får dog stadig et dobbeltkamera bagpå med de fordele og muligheder, det giver. Men må så undvære autofokus på frontkameraet.
Hvad skal du tjekke, før du køber en brugt iPhone XS af en privat?
Køber du en brugt iPhone XS, får du i princippet en smartphone, som er lige så god som en helt ny af den samme model.
Den største forskel er de brugsspor og skader, som telefonen har fået hos den tidligere ejer. Samt hvor god batteriet er til at holde strøm, og hvorvidt skærmen har døde pixel, ridser eller revner.
Vælger du at købe iPhonen privat, får du oftest den billigste pris. Til gengæld køber du den som beset. Altså uden nogen som helst form for returret, garanti eller reklamationsret.
Derfor bør du være ekstra grundig med at tjekke telefonen, så du ikke køber katten i sækken.
Den bedste fremgangsmåde for at tjekke en iPhone XS:
- Start med at tjekke skærmen, bagsiden og kanterne på telefonen for ridser, revner og slagskader. Er skærm og bagside ridsede eller revnede, kan de skiftes. Det bør give nedslag i prisen, eller bekostes af sælger. Er der hakker eller ligefrem revner i kanterne, kan indmaden have fået fugt. Sådan en telefon bør du ikke købe. Du bør heller ikke købe den, hvis revnerne i skærm eller bagside er så store, at du kan se ind til elektronikken.
- Tjek skærmen for døde pixels, og undersøg højttalerne ved at afspille en video fra f.eks. YouTube, som du kender godt I forvejen. Er der mørke pletter på skærmen, kan den skiftes. Og er der lydproblemer, kan højttalerne skiftes. Begge dele bør ligeledes give nedslag i prisen, eller bekostes af sælger.
- Åbn nu Indstillinger Batteri Batteritilstand på telefonen. Her bør maksimumkapaciteten ikke være under 80 %. Så skal du bede om et prisnedslag, eller at sælgeren bekoster udskiftning af batteriet. Tilsvarende bør du tjekke Batteriniveau– og Aktivitet-grafen på Batteri-siden for at se, hvor tit den nuværende ejer oplader telefonen.
- Fortag nu et opkald fra telefonen – sæt om nødvendigt dit eget SIM-kort i, og gå lidt rundt, mens du taler. Har du eller modparten problemer med at høre samtalen, eller falder du ud, kan det være antennen i telefonen, den er galt med. Tjek også signalstyrken på telefonen – både mobil- og wifi-signalet – mens du går lidt rundt med mobilen.
- Afprøv nu internet-browseren for at sikre, at internetforbindelsen kører som den skal. Husk at tjekke både med mobildata og WiFi-forbindelse. Og gå lidt rundt, mens du gør det.
- Til sidst tjekker du et par af de indbyggede apps, som du oftest bruger. Her skal du have samme gode, flydende brugeroplevelse, som du er vant til. Og telefonen skal ikke hakke eller virke træg i det på noget tidspunkt.
Er du tilfreds med testen, burde du umiddelbart kunne købe telefonen.
Andre forholdsregler, når du køber brugt
Tjek altid sælgerens mobilnummer på Krak. Får du ikke noget navn frem på nummeret, kan det være et taletidskort, som sælgeren smider væk bagefter. Så kan du ikke få fat i vedkommende. Tilbyder sælgeren at mødes på et offentlig sted, bør du særligt være på vagt for dette.
Bed om at få bekræftet sælgerens adresse med legitimation – eller undlad at købe telefonen.
Hvad bør du tjekke, hvis du køber brugt iPhone XS i en butik?
🛒 Køb brugt med garanti og returret her
Køber du din brugte iPhone XS i butikker som f.eks. fcomputer.dk der har specialiseret sig i at sælge brugte mobiltelefoner, computere og anden forbrugselektronik, får du en telefon, som er gennemtestet og eventuelt har fået repareret fejl og mangler.
Alligevel bør du teste telefonen på nøjagtig samme måde som ovenfor, ligesom du bør holde butikkens vurdering af telefonens stand op mod din egen vurdering – og den gennemsnitspris du finder her på siden – før du beslutter dig.
Vælger du at købe telefonen i en såkaldt refurbish-butik, kan du til gengæld glæde dig over, at du køber den på samme vilkår, som hvis du havde købt den fra ny. Altså får du både 8 dages returret i butik, og 14 dage hvis du køber på nettet. Samt garanti og fortrydelsesret som overholder købeloven.
Til gengæld kommer du oftest til at betale lidt mere for telefonen. Men får tryghed for alle pengene.
Slå til, og køb brugt iPhone XS, næste gang priserne falder
Hos Afbetalt.dk kan du oprette en prisalarm, som holder øje med prisudviklingen på brugt iPhone XS. Så er du sikker på, at du er blandt de første, som får besked, næste gang priserne falder.
Så kan du nå at slå til, før alle de andre opdager, hvor billigt det er blevet at købe iPhone XS brugt.
Opret prisalarm her!
Hvad koster en brugt iPhone XS?
Prisen på en brugt iPhone XS afhænger af udbuddet, og hvor kompatibel telefonen bliver ved med at være i forhold til den seneste model og den nyeste version af styresystemet iOS.
I dag ligger gennemsnitsprisen på en brugt iPhone XS på 2.021 kr. baseret på 124 brugte iPhones, som er fundet til salg på diverse danske annonceplatforme og danske webshops.
Er min brugte iPhone stjålet?
Vil du tjekke om den brugte iPhone XS, du overvejer at købe, er meldt stjålet, er du nødt til at kontakte politiet. De kan slå det såkaldte IMEI-nummer op.
Nummeret bør du kunne få oplyst af sælgeren forud for købet, hvis de har rent mel i posen. Kan de ikke finde ud af at finde det frem, kan du forklare dem, at de skal klikke åbne Indstillinger-appen, klikke på Generelt » Om og rulle ned under Operatør. Her står IMEI-nummeret oplyst.
Kan de stadig ikke finde ud af det – eller nægter de – bør du nok finde et andet sted at købe din brugte iPhone.
Kan det svare sig at købe en brugt iPhone XS?
Selv om telefonen efterhånden er 4 år gammel, understøtter den stadig den nyeste version af iOS, og har tidssvarende specifikationer på de centrale dele af telefon og kamera.
Så kan du leve uden hurtig 5G dataforbindelse og en lavere opløsning på det indbyggede kamera, kan det godt svare sig at købe en brugt iPhone XS.
Se brugtpriser på flere produkter her: