iPhone 12 på afbetaling

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

POPULÆR

proshop iphone 14 på afbetaling

★★★★★

Proshop: iPhone 12

Hos Proshop finder du et kæmpe udvalg af alle de nyeste mobiler.

For hos Proshop kan du få finansiering gennem Klarna, hvor du køber nu og skal betale indenfor 30 dage.

Apple står bestemt ikke stille og har nu endnu en gang lanceret en ny iPhone. Det er den såkaldte iPhone 12, som mange i lang tid inden udgivelsen spåede ville blive endnu bedre og mere vild end de foregående modeller. Det kan næsten være svært at tro på, at der endnu engang er lanceret en mobil, der er bedre end de foregående – men den er god nok! 

iPhone 12 er ligesom sine forgængere ikke en billig mobil. Der er lagt en masse ressourcer i udviklingen på nyere og smartere teknologier, og det koster for forbrugeren. Står den højt på ønskelisten, men har du ikke råd til at købe den, som tingene er lige nu, er der nu alligevel en smutvej. Det hedder afbetaling

Afbetalings-eksempel (Santander):

iPhone 12 Pro MaxAfbetaling
Kredit8.367 kr.
Mnd. ydelse757 kr.
Afbetalingsperiode12 måneder
Kreditomkostninger717 kr.
ÅOP14,55%
Debitorrente0%
Totalt beløb9.084 kr.

Selvom afbetaling måske føles lidt som at snyde, fordi du ikke betaler lige nu og her eller låner til det, skal du ikke have dårlig samvittighed. For det er nærmest blevet lige så normalt som at svinge Dankortet nede i Netto. 

Hvilke butikker tilbyder en iPhone 12 på afbetaling? 

Danskerne elsker Apples produkter. Derfor er der også mange butikker, der har den på deres hylder. Endnu bedre er at mange online forretninger tilbyder en iPhone 12 på afbetaling uden et forudgående møde. Det hele foregår online og tager typisk kun et øjeblik, fra du anmoder om afbetaling, til du er blevet godkendt. 

Følgende butikker tilbyder en iPhone 12 på afbetaling: 

 • 3 moil
 • Telmore
 • Elgiganten 
 • Proshop 
 • Computersalg 

Disse har nogle gode afbetalingsmuligheder og giver dig mulighed for at få en iPhone 12 lige nu og her. Sammenlign gerne deres løsninger, så du får valgt den, der passer bedst til din økonomi. Så er du bedst stillet og undgår at få ondt i maven, når den månedlige ydelse skal betales. 

Hvad er fordelene ved at købe en iPhone 12 på afbetaling? 

Selvom afbetaling måske ikke føles rigtigt i første omgang, er der en række fordele, som taler for at gøre det: 

 • Du får råd til en iPhone 12 med det samme 
 • Du slipper for at spare penge sammen 
 • Du kan afbetale i dit tempo 
 • Du kan tilpasse afbetalingen til din økonomi 

Afbetaling behøver derfor ikke være noget, hvor du skal diske op med en masse penge inden for ganske få måneder eller betale en masse i kreditomkostninger. Sådan behøver det ikke at være, hvis du er grundig og sætter dig ind i de forskellige aftaler, som butikkerne tilbyder. 

Relateret artikel: mobil på afbetaling

Gør du det, kan du være heldig at kunne tilpasse afbetalingen i et tempo, hvor du ved, at du rent økonomisk kan følge med, og hvor det ikke går for hårdt ud over dit rådighedsbeløb. Flere butikker tilbyder mere end et års tilbagebetaling, eller at du kan vente med at begynde at betale af efter 3, 6 eller 9 måneder. Det giver dig en perfekt mulighed for at få det, du virkelig godt kunne tænke dig. 

Hvilke ulemper er der ved at købe en iPhone 12 på afbetaling? 

Det er selvfølgelig lidt for utopisk kun at tro, at der er rene fordele ved at købe en iPhone 12 på afbetaling. For det er der naturligvis ikke. Der er altid nogle ulemper i fobindelse med et køb, som man selvfølgelig skal overveje nøje. 

Når det kommer til en iPhone 12 på afbetaling, er der følgende ulemper: 

 • Du betaler ikke for mobilen med det samme 
 • Du skal betale kreditomkostninger 
 • Mobilen kan nå gå i stykker, før du har tilbagebetalt den 
 • Der løber ekstra gebyrer på, hvis ikke du betaler til tiden 

Når man får lov til at betale for et produkt over længere tid, koster det naturligvis også lidt ekstra. Det kan ikke undgås. Der vil derfor altid som regel være renter, oprettelsesgebyr eller andre omkostninger, som bliver lagt oveni prisen for iPhone 12.

Du kommer derfor på sigt til at betale mere for den, end hvad den som udgangspunkt koster. Dertil kommer selvfølgelig også, at du er nødt til at betale af hver eneste måned – misser du en gang eller to, vil de være hurtige til at lægge gebyrer oveni. Dette kan derfor naturligvis være lidt af en stressfaktor. 

Hvad skal man være opmærksom på ved en iPhone 12 på afbetaling? 

Overvejer du at købe en iPhone 12 på afbetaling, er der en række ting, du bør være opmærksom på inden. Det kan nemlig komme til at koste dig mere, end hvad nødvendigt er, hvis du tager den første og den bedste aftale. 

Når du køber en iPhone 12 på afbetaling, skal du være opmærksom på: 

 • Renter 
 • Oprettelsesgebyr 
 • Månedlige gebyrer 
 • Løbetid 

Det er meget forskelligt, hvilke muligheder butikkerne har. Nogle tilbyder det som et lån, mens andre tilbyder dig at dele betalingen op i mindre bidder over faktura. Uanset aftale er det vigtigt, at du sætter dig ind i omkostningerne ved at oprette en aftale om afbetaling, men også hvor mange ekstra omkostninger, der bliver lagt oveni over tid. Det kan være rentetilskrivning eller høje månedlige gebyrer. 

Men, det er også meget vigtigt, at du er opmærksom på, hvad der sker, hvis ikke du kan overholde en betalingsfrist. Vil der blive tilskrevet ekstra renter? Lagt et højt gebyr oveni? Eller noget tredje? Du ved ikke, om der sker noget uventet, som gør dig ude af stand til at betale en måned eller to. Du skal derfor være sikker på, at det ikke er noget, der kommer til at koste dig dyrt. 

Vær med på bølgen med afbetaling 

Med afbetaling behøver du ikke føle dig snydt eller sat bagud. Har du i lang tid drømt om at få den nyeste iPhone, er det muligt med afbetaling. Du betaler stadig for den, som du skal – du gør det bare over længere tid. 

Der er mange fede ting i vente med iPhone 12. Så du bliver helt sikker meget glad for den og får stor glæde af den i lang tid fremover. 

Se også: iPhone 13 på afbetaling

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.