Hvis du er træt af at skubbe plæneklipperen foran dig, eller du pludseligt har fået en større plæne at pleje, kan du få hjælp til at finde et godt havetraktor tilbud her.
Vi guider dig, så du kan finde den bedste pris og blive klogere på, hvilken type havetraktor du bør vælge til din have.
Hvordan finder du det bedste havetraktor tilbud?
Hvis du gerne vil have det bedste havetraktor tilbud og derved den størst mulige besparelse, så har vi tre tips til dig:
- Overvåg priser
Har du forelsket dig i en specifik model? Begyndt at overvåge prisen, så du er sikker på at få den bedst mulige pris. Du kan bruge forskellige tjenester til dette, eller du kan tjekke prisen manuelt et par gange om ugen i en periode.
- Tilmeld dig nyhedsbreve
Hvis du ved, hvor du vil købe din nye havetraktor, men ikke er sikker på, hvilken model du vil vælge, kan du tilmelde dig nyhedsbreve. På den måde får du direkte mails omkring tilbud, udsalg osv., så du kan finde en god havetraktor på tilbud.
- Slå til på det rette tidspunkt
Vil du gerne have den bedste pris? Så kan det ofte betale sig at være tålmodig. Vent på det helt rigtige tilbud – og slå til, når du finder det. Det kan eksempelvis være i forbindelse med Black Friday eller andre store tilbudsdage.
Hvad koster en god havetraktor online?
Du kan finde havetraktorer i mange forskellige prisklasser, men den gennemsnitlige pris er ret høj, hvilket gør det endnu mere relevant at finde gode havetraktor tilbud.
Vi har lavet en oversigt, der kan give dig et overblik over, hvad du kan få i de forskellige prisklasser:
10.000 – 20.000 kroner | 20.000 – 30.000 kroner | Over 30.000 kroner | |
Energikilde | Batteri eller benzin | Batteri eller benzin | Batteridrevet |
Klipper placering | Centralklipper | Centralklipper | Frontklipper |
Opsamling | Sideudkast | Græsopsamling | Bioklip |
Støj gns. | 85 dB | 84 dB | 78 dB |
Som du kan se, er der væsentlige forskelle på prisklasser, og hvad du får for pengene. Herunder gør vi dig klogere på, hvad du bør prioritere, når du køber en havetraktor.
Købsguide: Sådan finder du en havetraktor, der passer til din have
Her er fem af de vigtigste ting, du bør tænke over, inden du finder et havetraktor tilbud:
1: Benzin, elektrisk eller batteri?
Når du skal vælge, om du vil have en elektrisk, benzin- eller batteridrevet havetraktor, er der et par forskellige ting, du bør overveje.
Du finder et større udvalg af benzindrevne modeller i de lavere prisklasser. Her vil de batteridrevne oftest have en kortere driftstid. Hvid du kigger i den højere prisklasse, kan det godt betale sig at købe en batteridrevet havetraktor på tilbud, da de ofte har en høj batterilevetid, så du let kan klippe hele plænen på en opladning.
Du slipper for at overveje dette, hvis du vælger en elektrisk havetraktor med ledning, her skal du dog altid være opmærksom på ledningen.
2: Græsopsamling
Én af de væsentlige forskelle på de tre prisklasser, vi har gennemgået, er græsopsamlingen.
Sideudkast: I de billigste modeller er der typisk ikke græsopsamler monteret på maskinen. Det betyder, at det afklippede græs bliver kastet ud til siden, hvorefter du kan vælge at samle græsset op eller at lade det ligge på plænen. Mængden af græs vil variere.
Græsopsamler: Den mellemste prisklasse vil ofte have en græsopsamler bagpå. Det betyder, at du aldrig skal bøvle med at samle græsset op efter klipning. Du skal dog huske at tjekke, om beholderen bliver fyldt. Herefter skal du skille dig af med græsset på genbrugspladsen.
Bioklip: De bedste (og dyreste) havetraktorer har bioklip. Det betyder, at det afklippede græs bliver nedbrudt til helt små partikler, som herefter bliver fordelt ud på plænen. Denne klippemetode kaldes også ’cirkulær græspleje’.
3: Placering af klipper
Der findes to hyppige placeringer af klingerne. Her kan du lære forskellen.
Centralklipper: I de billigere havetraktorer er klingerne oftest placeret mellem for- og bagdæk. Det er tilfældet for langt de fleste modeller.
Frontklipper: I de dyrere modeller findes klingerne ofte foran fordækkene. Det er en fordel, da det giver en pænere klipning, fordi græsset bliver klippet, inden græsset bliver kørt over af dækkene.
Hvis du går meget op i at have den flotteste plæne, kan du finde et skarpt havetraktor tilbud for at spare lidt penge på de dyrere modeller med frontklipper.
4: Græsplænens størrelse
De fleste, som kigger efter en ny havetraktor, har en forholdsvis stor have. Der er dog stor forskel på, om du skal klippe 1.200 eller 4.000 kvadratmeter græs. Af den grund bør du overveje, hvor stor din græsplæne er, når du skal købe en havetraktor.
Ligegyldigt om du vil have en elektrisk, batteri- eller benzindrevet, bør du kigge på, hvad klippebredden er. Når du har en stor græsplæne, gør det en stor forskel, om klippebredden er henholdsvis 80 centimeter eller 120 centimeter.
Hvis du kigger efter en batteridrevet model, bør du især kigge på, hvor lang batteriets levetid er.
Hvis du foretrækker en elektrisk havetraktor, skal du kigge på, hvor lang ledningen er.
5: Budget
Sidst men ikke mindst skal du naturligvis overveje dit budget. Efter du har gennemgået de tre ovenstående punkter, kan du vende tilbage til vores tabel i forrige afsnit. På den måde kan du få et realistisk indblik i, hvad du kan få for dine penge.
Hvis du vil have mere værdi for pengene, kan du med fordel vente på udsalgsperioder – her bliver topmodellerne ofte sat et par tusinde kroner ned i pris.
Relateret: Havetraktor på afbetaling
Fordele ved at finde havetraktor tilbud på nettet
Der er flere fordele ved at købe en havetraktor på nettet fremfor en fysisk butik.
For det første kan du lettere sammenligne forskellige modeller. Online har du alle priser og alle specifikationer foran dig, og du kan let sammenligne modellerne, hvilket er sværere i en fysisk butik.
For det andet kan du generelt finde lavere priser og bedre tilbud online, da du har adgang til flere forskellige webshops.