Guide: Fjerne virus på iPhone

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Popper der reklamer op på din telefon i tide og utide, eller er dit dataforbrug på uforklarlig vis steget markant? Så er det tegn på, at du har fået en virus. Få hjælp til at fjerne virus på iPhone her.

[toc]

Virus på telefon – hvad gør jeg?

Der findes forskellige former for virus på iPhone. Overordnet set er der tale om 3 forskellige typer af virus:

 • Adware
 • Spyware
 • Malware

Adware er den mest udbredte form for virus, du kan opleve på din telefon. Denne form for virus kendes også fra din computer og andet elektronik, hvor du ved en fejl får hentet noget ned eller accepteret noget, der giver tilladelse til, at en masse reklamer popper op på din skærm.

Spyware er – som navnet antyder – en virus, der spionerer på dig. Virussen samler personlige oplysninger om dig og dit forbrug, som videresælges til tredjepart. Som konsekvens af virussen, der konstant suger informationer fra din mobil, bruges der mere strøm og data.

Se også: iPhone på afbetaling 13 på afbetaling

Malware er lig med en hacket telefon. Her er du ikke i tvivl, da virussen tager kontrol over din telefon. Måske kan du pludselig ikke låse den op, fordi PIN-koden er ændret, eller også er der slettet eller ændret ting i din telefon. Dette kan typisk kun ske via offentlige netværk.

Hvordan kan jeg fjerne virus på iPhone?

Er der tale om adware, er virussen typisk simpel at fjerne. Den er nemlig i langt de fleste tilfælde koblet på en app, som du har installeret. Derfor kan det være en god idé at slette apps, som du ikke har tillid til, og som du for nyligt har downloadet.

Kan du ikke finde frem til kilden til den virus, du har fået, kan det blive nødvendigt at nulstille din telefon. Sørg for at gemme billeder, kontakter og andre vigtige ting forinden. Lad være at lave en fuldkommen backup, for så risikerer du også at lave backup af virussen, og så er du lige vidt.

Gendan iPhone: Hvordan nulstiller man en iPhone?

Hvis du ikke kan fjerne den virus, du har fået, ved at slette apps, kan du blive nødt til at nulstille din iPhone.

Nulstilling af iPhone kan gøres således:

 • Indstillinger → Generelt → Overfør eller nulstil → Slet alt indhold og alle indstillinger

Herefter slettes alle data, og din telefon er som ny.

Undgå virus i fremtiden

Vil du gerne sikre dig mod virus fremadrettet, kan du hente et antivirusprogram ned til din iPhone. Selvom iOS-styresystemet generelt er blandt de mest sikre at bruge, kan der i alle systemer opstå virus. Derfor er det en god idé med et eksternt virusprogram i form af en app. Der findes både gratis versioner og betalingsapps i Apple Store.

Derudover bør du være kritisk, når du henter apps ned, og du bør ikke som udgangspunkt klikke på links, hvor du kan vinde præmier eller bliver tilbudt gratis ting. Sørg for at læse anmeldelser, inden du downloader ukendte apps.

For at undgå hackingangreb på din mobil, bør du undgå offentlige netværk. Det gælder især netværk på restauranter, på hoteller, i lufthavne, i storcentre og andre steder, hvor mange mennesker er samlet, og hvor der hver dag er mange forskellige mennesker online.

Tegn på hacket mobil

Hvis du oplever én eller flere af følgende ting, kan din iPhone være hacket:

 • Der bliver installeret apps, som du ikke selv har downloadet
 • Dit dataforbrug stiger markant
 • Din telefon bliver langsommere
 • Apps crasher gentagende gange
 • Apps tænder og slukker uopfordret
 • Der kommer pop-up-reklamer på din telefon
 • Der ligger billeder og/eller videoer i dit galleri, som du ikke har taget

Har du en mistanke om, at din mobil er hacket, bør du gendanne den. Se ovenfor, hvordan du gendanner en iPhone.

Relateret: Overfør kontakter fra iPhone til iPhone

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.