Find dit SIMkort nummer

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Ønsker du at flytte telefonnummer fra en mobiludbyder til en anden, eller har du købt en ny mobil, der kræver en anden størrelse SIMkort end dit eksisterende, skal du have nyt SIMkort. For at få nyt SIMkort, skal du oplyse dit SIM kort nummer. Se her, hvordan du finder det.

[toc]

Hvad er et SIMkort?

SIMkortet er det lille kort, der sidder i din mobil, hvis du har et mobilabonnement. Kortet er et slags identifikationskort, der indeholder oplysninger om brugeren og abonnementet. SIMkortet indeholder en chip, der blandt andet indeholder oplysninger om telefonnummer og abonnementpakkens indhold.

Læs også: Sådan opretter du et hotspot

SIMkort størrelser

SIMkortet fungerer også som et hukommelseskort. Du kan blandt andet gemme kontakter og beskeder på SIMKortet; ligesom du kan vælge at gemme dem på mobilen i stedet.

SIMkort findes i tre forskellige størrelser. I dag vil de fleste mobilselskaber sælge 3-i-1 SIMkort, hvor du kan klikke den rigtige størrelse ud. Størrelsen, du skal bruge, afhænger af din mobil.

Der findes følgende SIMkort størrelser:

  • Almindeligt SIMkort
  • Mikro SIMkort
  • Nano SIMkort

Det almindelige SIMkort er det største, Mikro SIMkortet er det mellemste, og Nano SIMkortet er det mindste.

Hvordan finder jeg mit SIMkort nummer?

Et SIMkort nummer er et nummer på 11-22 cifre. Nummeret står skrevet på dit SIMkort, der sidder i mobilen. Har du brug for dit SIMkort nummer kan du altså slukke telefonen, tage SIMkortet ud, skrive SIMkort nummeret ned og sætte SIMkortet i telefonen igen.

Der findes dog nemmere måder at aflæse SIMkortet på. Hvordan, du gør, afhænger af, om du har iPhone, Android eller Windows.

SIMkort nummer iPhone / ICCID iPhone

Har du en iPhone, kan du se SIMkort nummeret direkte i din mobil. Det gør du sådan her:

  • Indstillinger → Generelt → Om → ICCID

Under ICCID finder du dit SIMkort nummer.

SIMkort nummer Android

Har du Android, kan du ikke aflæse dit SIMkort nummer via mobilen. Til gengæld kan du hente app’en “SIM-kort info”, der kan oplyse dig om dit SIMkort nummer.

SIMkort nummer Windows

Ejer du en Windows-telefon, kan du finde dit SIMkort nummer i telefonen ved at følge denne sti:

  • Pile-ikon → Indstillinger → Om → Mere info → SIM ID

Find SIMkort nummer online

En tredje løsning – uafhængigt af den mobil, du har – er at finde dit SIMkort nummer online. Det kan du gøre via dit login hos dit mobilselskab – i hvert fald hos langt de fleste udbydere.

Brug SIMkort til at skifte mobilabonnement

Det er især, når du skal skifte udbyder på dit mobilabonnement, at du skal bruge dit SIMkort nummer. Det gælder dog kun, hvis du ønsker at beholde dit eksisterende telefonnummer. Hvis du alligevel skal skifte nummer, får du et nyt SIMkort, der er knyttet til et nyt nummer, og i så fald behøver du ikke at oplyse dit gamle SIMkort nummer.

De fleste vil dog gerne beholde det telefonnummer, som venner og familie kender. Det er trods alt lettere end at informere alle – inklusiv diverse offentlige instanser, job, osv. om nummerskifte. For at få overflyttet dit telefonnummer fra en udbyder til en anden, skal du oplyse dit SIMkort nummer.

Mit SIMkort passer ikke i min nye telefon

Har du købt ny mobil, er det ikke sikkert, at du er så heldig, at dit gamle SIMkort passer i den nye mobil. Det skyldes, at forskellige mobiler bruger forskellige størrelser af SIMkort. Har du et gammeldags SIMkort i én størrelse, kan det f.eks. ikke ændres til et Mikro eller Nano SIMkort. Har du til gengæld et Nano SIMkort, men skal bruge et almindeligt eller et Mikro SIMkort, har du også brug for et nyt.

Du kan nemt og hurtigt bestille et nyt SIMkort hos dit mobilselskab. Typisk kan du klare det hele online ved hjælp af dit login. Her skal du indtaste dit SIMkort nummer for at få tilsendt et nyt SIMkort, der erstatter det gamle. Du kan også kontakte dit mobilselskab telefonisk for at få hjælp til bestilling af nyt SIMkort.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.