Collector Bank Afbetaling

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

OBS: Collector Bank har en lang række uheldige sager på deres TrustPilot.

Collector Bank – også bare kaldet Collector – er en svensk online bank, der tilbyder låne- og kreditløsninger. De er nyere på det danske marked i forhold til afbetalingsløsninger, men samarbejder allerede med flere større og mindre webshops.

Selvom der er tale om en svensk udbyder, vil du altid kunne læse betingelser på dansk, når du benytter Collector via en dansk webshop. Eventuel efterfølgende kommunikation med Collector Bank er dog på svensk.

Hvordan fungerer afbetaling med Collector?

Der er oftest to løsninger, når du vælger betaling med Collector i en webshop:

Betaling med faktura forfalder typisk 14 dage efter købet. Det vil sige, at hvis du mangler noget sidst på måneden, som du til gengæld ved, at du har penge til ved lønningsdag, er det en smart måde at udskyde betalingen på. Nogle webshops har også en samarbejdsaftale med Collector, der tilbyder betaling med faktura endnu senere, så betalingen kan udskydes en måned eller to.

Afbetalingsløsningen hos Collector er fleksibel. Du kan typisk vælge mellem 3, 6, 12 og 36 måneder. Beløbet, du kan afbetale, afhænger af webshoppen, men er ofte op til 30.000 kroner. Afbetalingsløsningen er typisk rentefri, men det afhænger af den enkelte aftale. Der er som regel et mindre administrationsgebyr tillagt, afhængigt af webshoppen, men det er i den lave ende af skalaen.

Vælger du en afbetalingsløsning, vil du efterfølgende modtage et online login fra Collector Bank, hvor du kan se dine afbetalinger og justere i dem efter behov. Det vil sige, at du kan betale mere, de måneder, det giver mening for dig – eller forlænge afbetalingen, hvis du har behov for at betale et lavere månedligt beløb.

Hvilke shops benytter sig af Collector?

Kvinde shopper på laptop med collector bank

Collector Bank er blandt de mest brugte afbetalingsløsninger på det svenske marked. De er først ved at gøre indtog på det danske marked, så det er stadig begrænset, hvor du kan betale med Collector i Danmark. Typisk kan du betale med Collector hos svenske webshops, der har udvidet til det danske marked.

I norden kan du betale med Collector hos en lang række af forskellige typer af shops såsom:

Af danske webshops kan du blandt andet afbetale med Collector hos:

Handler du i svenske og norske butikker, vil udvalget af webshops, der benytter Collector, være større.

Vær opmærksom på, at nogle webshops både tilbyder afbetaling og fakturabetaling via Collector, mens andre webshops kun tilbyder én af løsningerne. Det kan dermed godt være, at nogle webshops udelukkende tilbyder fakturabetaling via Collector, mens de tilbyder afbetaling via en anden udbyder.

kvinde overvejer fordele og ulemper på tablet

Fordele ved Collector

Fordelene ved Collector Bank er, at de har fleksible afbetalingsløsninger. Du kan både vælge at udskyde betalingen ved at betale med faktura, og du kan vælge at dele betalingen op. Efterfølgende kan du også justere dine månedlige afbetalinger.

Collector Bank er én af de online banker, der har mulighed for at dele selv mindre beløb op i lange afbetalingsperioder. Afhængigt af købsbeløbet kan du afbetale med helt ned til 50 kroner om måneden. Det vil sige, at alle har mulighed for at købe det, de mangler, uanset økonomi.

Ulemper ved Collector

Ulemperne ved Collector Bank er, at det er en svensk virksomhed. Hjemmesiden er svensk, og kundeservice på både mail og telefon foregår på svensk. Det lader til, at Collector Bank har haft nogle startvanskeligheder med at komme ind på det danske marked. De har mange pæne anmeldelser fra svenske kunder, men de nyere, danske anmeldelser bærer præg af misforståelser og ringe kommunikation.

Det er vigtigt at betale månedlige afbetalingsrater til tiden for at undgå, at der bliver pålagt renter og gebyrer, der gør afbetalingen dyrere end planlagt.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.