Butikker med MobilePay

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Er du hyppig bruger af MobilePay? Og kunne du godt tænke dig at vide mere om tjenesten og de butikker, der udbyder det? Siden MobilePay blev introduceret for danskerne i 2013, er det gået stærkt. Faktisk er det gået så stærkt, at tjenesten nu udgør en tredjedel af butikkernes transaktioner. Samtidig er antallet af butikker og webshops med MobilePay som betalingsløsning steget voldsomt, hvilket betyder, at du i dag kan betale med løsningen i mere end 120.000 butikker og webshops.

Liste med butikker der tilbyder MobilePay:

[sp_easyaccordion id=”262518″]

Man kan derfor roligt sige, at MobilePay er en betalingsløsning, der er kommet for at blive i takt med, at vi bruger vores mobiler til mere og mere.

MobilePay ikke længere forbeholdt private transaktioner

MobilePay var i sin spæde start en app, der var ment til hovedsageligt at skulle bruges til betaling mellem private som en hurtig og smart erstatning for bankoverførsel. Men i takt med at appen steg i popularitet til overførsler mellem private, når en gave eller et cafébesøg skulle betales, blev interessen for betalingsløsningen også interessant for butikker og webshops – simpelthen fordi det er så nemt og enkelt og fordi, vi altid har vores mobiltelefoner på os.

Det må man sige, at danskerne hurtigt har taget til sig med de som sagt 120.000 butikker, der i dag har MobilePay som integreret betalingsløsning.

Glemt pungen? Betal med Mobilepay

Det virkelig smarte ved Mobilepay er, at du ikke behøver tænke på, om du har husket at få pungen med dig. For du behøver den vitterligt ikke! Det eneste du skal huske er bare din mobil, og at du har den seneste opdaterede version af appen. Så er du klar til at betale, uanset om du står i Netto med fyldte poser eller i en tøjbutik. Det er nemt og smart.

Se også: overblik over shops, der tilbyder køb på afbetaling

Men hvor nemt er det at betale med MobilePay?

Det er ikke så svært, da det eneste du skal gøre er:

  • ind appen og åbn den på mobilen.
  • Tast din 4-cifrede kode.
  • Indtast beløbet, du skal overføre og klik ”næste”.
  • Indtast navn eller nummer på den, du skal overføre til.
  • Klik på ”næste” igen.
  • Swipe pilen i bunden mod højre og send pengene afsted.

Mere skal du ikke gøre for at overføre på helt normal vis med MobilePay. Skal du betale i en butik, kan du også vælge at scanne QR-koden, som flere butikker har til at stå ved siden af betalingsterminalen. Så åbner den selv appen og beder dig overføre til det oplyste nummer, som dukker op ved at scanne QR-koden.

Betal i små og store butikker

En rigtig stor fordel ved MobilePays popularitet er, at det både er små som store butikker, der har taget betalingsløsningen til sig. En stor supermarkedskæde såsom Rema 1000 har taget det til sig, ligesom den lokale tøjbutik i gågaden med kun to ansatte også har valgt at tilbyde deres kunder betaling med løsningen.

Grunden til det skal nok netop findes i, at det for kunderne ikke kræver mere end et swipe på mobilen for at komme videre. Man skal ikke først lede efter sin pung, finde kortet blandt de mange andre kort for dernæst at huske PIN-koden.

Læs også: shops med klarna

Sådan som tendensen er lige nu, ser det ud til, at kun flere både store og små butikker kommer til at tage betalingsløsningen til sig. Bliv derfor endelig ved med at bruge den!

Flere og flere online butikker tilbyder også Mobilepay

Betaling med MobilePay på webshops er også i fremgang – dog er det ikke lige så mange online butikker, der tilbyder det endnu, som der er fysiske butikker. Det er dog noget, der er stor efterspørgsel på, da det ligesom i de fysiske butikker er en meget nemmere og hurtigere måde at betale på.

Mange danske webshops, og særligt de store, tilbyder derfor betaling med mobilen. Det er kun noget, der kommer til at gå stærkt fra nu af – så hvis ikke din favorit online butik tilbyder det endnu, gør de det helt sikkert lige om lidt! Det er vitterligt bare et spørgsmål om tid!

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.