Brug din mobil som hotspot (iPhone)

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Vil du gerne gøre brug af dit mobile netværk på flere enheder, kan du med fordel dele dit internet ved hjælp af iPhone hotspot.

Brug mobil som modem

Hvis du er ude at rejse, i sommerhus uden internet eller ude at køre bil, kan det være praktisk at få internet på nogle af de enheder, der normalt kører på WiFi; f.eks. tabletten i bilen eller computeren i sommerhuset. I de tilfælde kan du bruge din mobil som modem.

[toc]

Din mobil kan dele det internet, der følger med i din abonnementspakke. Det vil sige, at andre enheder kan få adgang til netværket via en kode. Typisk koster det ikke ekstra, men du bruger selvfølgelig ekstra af den data, der er knyttet til dit abonnement. Har du begrænset data i dit abonnement, skal du dermed holde øje med dit forbrug. Du får nemlig en ekstraregning, hvis du overskrider den mængde data, der er inkluderet i pakken.

Det samme gælder, hvis du er i udlandet. Her vil der typisk være begrænset eller ingen data inkluderet i din abonnementspakke. Deler du dit internet, kan det betyde, at du bliver nødt til at købe mere data. Det kan du som regel nemt gøre via en sms.

Hvordan deler man internet fra mobil til computer?

Er der ikke adgang til et WiFi-netværk, kan du ved hjælp af internetdeling fra din iPhone komme på nettet på din computer eller tablet.

Sådan aktiverer du internetdeling (iPhone):

  • Indstillinger → Mobilnetværk → Internetdeling → Aktiver Andre må deltage

I nogle tilfælde er internetdeling ikke en del af din abonnementspakke. Kan du ikke se “Internetdeling” under “Mobilnetværk”, kan du kontakte din mobiloperatør for at få føjet internetdeling til dit abonnement.

Når du er færdig med at bruge det mobile netværk på den eksterne enhed, er det en god idé at slå internetdeling fra på din iPhone. Dels bruger det data at internetdele, men det bruger også en del strøm fra din iPhone.

Sådan deaktiverer du internetdeling (iPhone):

  • Indstillinger → Mobilnetværk → Internetdeling → Deaktiver Andre må deltage

Brug mobilt netværk på computer

Når du skal tilslutte dig det mobile hotspot, skal du – efter internetdeling er slået til på din iPhone – finde hotspottet på den ønskede enhed; altså din computer, tablet eller anden smartphone.

Det gør du ved at åbne oversigten over WiFi. Her kommer det mobile hotspot til syne. Du klikker på det og indtaster koden. Nu har du adgang.

Vær opmærksom på, at hvis der er tale om en Mac computer eller en Ipad – altså andre Apple-produkter – skal du være logget ind på det samme Apple-ID på både iPhone og den enhed, der skal have adgang til det mobile netværk.

Vær også opmærksom på, at både WiFi og bluetooth skal være slået til på begge enheder.

Find kode til trådløst netværk (iPhone)

Når du skal koble din computer eller tablet på et mobilnetværk via internetdeling, skal du indtaste en kode for at få adgang til netværket. Har du glemt koden, kan du finde den i din iPhone:

  • Indstillinger → Mobilnetværk → Internetdeling → Wi-Fi adgangskode

Du kan både se den eksisterende kode her og skifte koden, hvis du foretrækker det.

Du kan også ændre navnet på dit hotspot internet. Det gør du her:

  • Indstillinger → Generelt → Om → Navn

Du kan ændre både kode og navn så mange gange, du har lyst til .

Internetdeling virker ikke – hvad gør jeg?

Hvis du har fulgt guiden her, og internetdelingen ikke virker, kan du prøve at genstarte dine enheder; både den iPhone, der skal internetdele, og den computer/iPad, der skal internetdeles til. Følg derefter trinnene igen.

Er problemet der fortsat, kan du undersøge, om der er installeret den nyeste iOS-version. Prøv herefter igen.

Virker internetdelingen fortsat ikke, kan du kontakte Apple-support.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.