Black Friday tilbud 2024

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Hvert år vrimler det med gode tilbud den fjerde fredag i november, når butikkerne disker op med en lang række af gode tilbud til knivskarpe priser.

Traditionen tro tilbyder mange webbutikker de allerbedste tilbud som køtilbud ved midnat, når Black Friday 2024 skydes i gang. I år sker det: fredag d. 25 november kl. 00.00.

Relateret artikler:

Her på afbetalt.dk finder du alle de bedste tilbud med links til de forskellige webshops.

Black Friday dagen efter Thanksgiving

Det kan godt være, at vi i Danmark føler, at butikkerne tilbyder deres varer til lavpris, og at folk ”går amok” over de gode tilbud. Har du prøvet at tage til USA på denne dag, ved du dog, at tilstandene er helt anderledes.

Thanksgiving er i USA en højtid, der bliver gjort meget ud af og af mange europæere forbindes med juleaften. Thanksgiving er oprindeligt en høstfest, men fejres i dag som en hyggelig familiær tradition med god mad og gaver til børnene. Amerikanerne bruger mange penge på denne højtid – ligesom vi herhjemme bruger mange penge i løbet af julemåneden. Derfor var der nogle store butikskæder, der besluttede at gøre dagen efter Thanksgiving til en tilbudsdag.

Dette fænomen strækker sig helt tilbage til 1960’erne. Thanksgiving ligger den fjerde torsdag i november, og dermed ligger Black Friday den fjerde fredag i november. Nogle butikker har dog tilbud hele ugen, som de kalder Black Week.

Kritiske tilstande

I Danmark er der typisk enkelte varer med en stor besparelse, og mange varer med en procentvis besparelse på f.eks. 20%. I USA er tilbuddene i en helt anden skala. Her får du bogstavelig talt kastet dyre varer som TV, computere, hvidevarer, osv. i nakken – hvis du da kommer først. Mange amerikanere stiller op i kø foran butikkerne mange timer før, der åbnes, for at få fingre i de bedste køtilbud.

At der tilbydes så store besparelser på relativt få varer har mange steder ført til krigslignende tilstande, hvor folk bliver ubehagelige og voldelige i forsøget på at få fingre i de bedste tilbud. Det har sågar ført til voldsomme skader og endda dødsfald i enkelte tilfælde. Af de årsager er der hvert år stor kritik af Black Friday i USA. Kritikken indebærer blandt andet:

 • De fleste butikker er ikke gearet til så mange mennesker
 • Der er ikke nok personale i butikkerne til at give en god service
 • Personalet bliver ofte pålagt meget lange vagter, så butikkerne er fri for at ansætte ekstra personale til dagen
 • Der er ikke nok sikkerhedspersonale til at forebygge skader på materiel og personer

Black Friday i Danmark

I Danmark er Black Friday knap så vild. Vi er kendte for at adoptere amerikanske traditioner, og de seneste år er Black Friday blevet netop én af de traditioner, der formentlig er kommet for at blive. Enkelte butikker har forsøgt sig med tilbudsdagen i mange år, men det var først i 2013, at det blev en national tilbudsdag, og nu er det noget nær en uskreven regel, at alle butikker i Danmark tilbyder rabatter eller tilbud i én eller anden form den fjerde fredag i november, som i år er d. 24. november – præcis én måned før juleaften.

Rigtig mange danskere benytter selvfølgelig også dagen til at få handlet julegaver til spotpriser. De fleste fysiske og online butikker tilbyder nemlig bytteservice på julegaver købt i november og december. De rigtig gode tilbud er dog som regel uden fortrydelsesret, så her må man som køber tage en chance, hvis man vil spare mange penge.

Black Friday tilbud 2024

På Black Friday kan du i Danmark spare penge på stort set alle typer af varer. De ting, danskerne primært går efter på denne dag, er elektronik og hvidevarer. Computere, telefoner, tablets, vaskemaskiner og tørretumblere bliver i stor stil klikket i kurven med gode procenter i løbet af fjerde fredag i november. Men danskerne er også glade for tøj, personlige pleje og møbler.

Hvad enten du går efter at spare penge på julegaverne eller den nye tørretumbler, er her lidt gode råd til en vellykket Black Friday:

 • Overvej, hvad du skal gå efter på forhånd. Du kan ikke nå tilbuddene i alle butikkerne, så prioriter at besøge de vigtigste først.
 • Se, hvad de forskellige butikker har tilbud af. Rigtig mange steder løftes sløret for nogle af de mange tilbud på forhånd.
 • Undgå lange køer – shop dine Black Friday varer online. Eftersom dagen er blevet en national begivenhed, finder du lige så gode tilbud i online webshops som i fysiske butikker. Du kan sidde i ro og mag foran computeren med benene oppe og en kop varm kaffe i hånden, frem for at rende rundt ude i kulden og skubbe og mase blandt alle de andre kunder.
 • Kig på klokken. Det er blevet lidt af en trend, at forskellige tilbud kun er aktuelle på bestemte tidspunkter. Det kan f.eks. være, at en webshop har et smart-tv på tilbud kl. 16.00-18.00 og en vaskemaskine på tilbud kl. 18.00-20.00.

Black Friday på afbetaling

Selvom der ikke er det største plus på kontoen, behøver du ikke gå glip af alle de gode tilbud på Black Friday. Her på siden kan du nemt og hurtigt søge om et online lån på et valgfrit beløb og med en valgfri løbetid. Langt de fleste mennesker kan blive bevilliget et kviklån i én eller anden form. Pengene bliver hurtigt sat ind på din konto, og du er klar til at shoppe.

Når du vil søge om et lån online, skal du gøre følgende:

 • Beslutte hvor meget du vil låne
 • Beslutte hvor lang en løbetid lånet skal have
 • Sammenligne de forskellige lån via ÅOP
 • Sende en online ansøgning på det valgte lån
 • Modtage svar på lånet
 • Godkende lånetilbuddet

Derefter bliver lånebeløbet sat ind på din konto. Hvor lang tid, der går fra godkendelse af lånet, til pengene er tilgængelige, varierer fra få timer til et par dage afhængigt at låneudbyderen og lånets størrelse. En mobil på afbetaling kunne også være en god mulighed.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.