Guide: Betal med næste løn

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Drømmer du om at købe en ny mobiltelefon? Eller trænger din garderobe til en opdatering med nyt tøj? Lige meget om du drømmer om at købe det ene eller det andet, så koster det penge.

Hurtigt overblik over de mest populære shops, hvor du kan købe nu og betale næste måned:

Heldigvis behøver du ikke at have en god opsparing på din bankkonto for at købe nyt. Du kan nemlig i stedet vælge at betale med din næste løn. Men hvordan fungerer det helt præcist? Det kan du læse meget mere om her.

Køb online og betal først med din næste løn: Sådan fungerer det

I dag har du mulighed for at gøre brug af en masse forskellige afbetalingsløsninger. De fleste af disse løsninger gør det muligt for dig at udskyde betalingen for dit køb.

Du kan typisk vælge at betale det fulde beløb på et senere tidspunkt eller dele din betaling op i mindre bidder, som du skal betale over tid. Det kommer helt an på den pågældende afbetalingsløsning samt dine præferencer.

Men uanset valg af metode kan du betale med din næste løn fremfor at betale her og nu. Der findes flere store spillere på markedet inden for dette felt heriblandt ViaBill, Klarna og Anyday.

Hvis du eksempelvis køber havemøbler med Klarna (se oversigt over klarna shops her), får du 30 dage til at betale. Det er skam helt rentefrit, så du ikke skal betale ekstra for dine havemøbler. Vælger du derimod ViaBill, får du mulighed for at betale for dit køb i 10 rater uden gebyrer og renter.

Du kan altså købe det du mangler lige nu og rykke din betaling til et senere tidspunkt. Det gør sig ligeledes gældende, hvis du bruger Anyday. Her deler du din betaling op i flere rater, der bliver betalt over tid.

Er en afbetalingsløsning bedre end en anden?

De tre ovenstående løsninger er kun et udpluk af mange muligheder. Du kan sagtens finde andre afbetalingsløsninger, da det kommer helt an på, hvilken butik du vælger at handle os. Det varierer nemlig fra butik til butik, hvad de tilbyder af betalingsløsninger. Nogle butikker tilbyder endda slet ikke, at du kan betale for dine køb på et senere tidspunkt.

Så hvis du ønsker at betale for dine køb med din næste løn, skal du altså finde butikker, der tilbyder en eller flere afbetalingsløsninger. Når det kommer til at vælge den bedste løsning, handler det i sidste ende om dine præferencer.

Du skal blot sørge for at læse alt det med småt og sætte dig godt ind i, hvordan konceptet “køb nu, betal senere” fungerer. Desuden er det vigtigt, at du får et overblik over diverse renter og gebyrer, inden du vælger en specifik metode. Det kan hjælpe dig med at undgå diverse overraskelser.

Fordele og ulemper ved at betale med næste løn

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved at købe noget nu og betale med din næste løn med hjælp fra en afdragsordning.

Inden du tager en beslutning om at gøre brug af sådan en betalingsløsning, er det vigtigt, at du kender til fordelene og ulemperne. Det vil gøre det nemmere for dig at beslutte, om det er den rigtige løsning for dig, eller om du i stedet skal vælge en anden betalingsmetode.

Fordele:

  • Hvis du overholder betalingsaftalen og betaler til tiden, betaler du i de fleste tilfælde ingen renter eller gebyrer. Det vil derfor ikke koste dig ekstra at udskyde din betaling.
  • Du får, hvad end du bestiller lige med det samme. Du skal altså ikke bruge tid på at spare op til dit køb, hvis du ikke har pengene på din bankkonto her og nu.
  • Du kan betale det fulde beløb på et senere tidspunkt, hvorfor du kan vente til, at du får løn igen og har råd til det pågældende køb.
  • I stedet for at betale det fulde beløb kan du også typisk vælge at opdele din betaling. Det kan gøre det nemmere for dig at få råd til en dyrere ting, hvis det handler om et større beløb.

Ulemper:

  • Hvis du ikke overholder den aftalte betaling, kan du ende med at komme til at betale mere for dit køb, end hvad du ellers ville have gjort.
  • I nogle tilfælde kan det blive dyrere, hvis aftalen ikke er gebyr- og rentefri.
  • Det kan være uoverskueligt for nogle personer at købe på afbetaling, hvis betalingen foregår over flere måneder.
Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.