Betal med faktura

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Se en oversigt over de butikker, hvor du kan betale med faktura.

Hvd betyder det at betale med faktura?

Mange steder på nettet bliver du tilbudt at betal med faktura – men hvad betyder det egentlig? Alle virksomheder betaler med faktura. Det er i princippet det samme som at få en regning, der ikke skal betales med det samme. Typisk er der en betalingsfrist på alt mellem et par dage og en måned. Men at betale med faktura er i dag langt mere end at få en regning, der kan betales senere. Fakturaen kan også splittes op, så du kan afbetale den, og mange webshops er fleksible med betalingsdatoen, så du selv har en indflydelse. De fleksible betalinger og afbetalinger tilbydes blandt andet via Klarna.

  • Betal fakturaen umiddelbart efter købet
  • Betal fakturaen på et senere tidspunkt
  • Betal fakturaen i rater

Hvordan modtager jeg min faktura?

Det er typisk en eksterne udbyder, der står for faktureringsdelen. Det betyder, at din faktura sendes derfra, når butikken afsender din ordre. Afhængigt af, hvem der udbyder fakturaen, kan den blive sendt med mail, brev eller vedlagt direkte i din pakke. Hvordan, du kan forvente at modtage fakturaen, står i betingelserne, når du gennemfører købet. Det er derfor altid en god idé lige at læse det med småt, så du ved, hvor du skal lede efter din faktura. Der kan nemlig blive tillagt et gebyr, hvis du betaler den for sent – også selvom det skyldes, at du ikke har set.

Vent med at betale

Det smarte ved fakturaen er, at du ikke behøver at betale med det samme. Du køber dine varer og får tilsendt en faktura med en given betalingsfrist. Nogle webshops kører med en helt fast betalingsfrist, f.eks. den første dag i den kommende måned, mens andre tilbyder dig at være med til at fastsætte betalingsdatoen. Så kan du vælge en dag, hvor der er udsigt til lidt ekstra penge på kontoen; måske når der går feriepenge ind. Typisk er der dog et loft på, hvor længe du kan udskyde din betaling – det er også muligt at købe på afbetaling.

Split din faktura op – betal med faktura

Når du modtager din faktura, kan du i visse tilfælde vælge at splitte den op frem for at betale hele beløbet på én gang. Det kræver dels, at webshoppen, du har handlet hos, tilbyder det, og at fakturaen er sendt via Klarna. I så fald står info om ændring til afbetaling på selve fakturaen, når du modtager den. Det kan være, at plusset på kontoen ikke var lige så stort, som du havde regnet med, og derfor kan løsningen være at dele betalingen op i mindre bidder. Kommer du så alligevel til penge måneden efter, kan du sagtens vælge at betale hele beløbet ud med det samme.

Læs også: Køb med faktura i Sverige

Fri fragt og retur

Når du vælger imellem online butikker, der tilbyder betaling med faktura, bør du kigge på, hvor du ellers kan spare penge. En del steder tilbydes du fri fragt og retur på dine køb, og her kan der være mange penge at spare – især hvis der er tale om større genstande, der typisk er dyrere i fragt. Derudover kan du kigge på anmeldelser af webshoppen; Har tidligere kunder fået deres varer til tiden? Er de tilfredse med det tilsendte? Og er de tilfredse med måden at betale på?

Elektronik webshops:

Møbler og hjemmet webshops:

Populære produkter der købes på faktura

Vi opdatere løbende med steder, hvor du de skilter med “betal med faktura” så du kun skal lede ét sted når det kommer til at finde online butikker der tilbyder dette.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.