Hvilke muligheder er der for afbetaling af bøde

kristian ole rørbye2

Af Kristian Ole Rørbye

Opdateret:

Har du fået en parkeringsbøde, en fartbøde eller en anden bøde, som du gerne vil afbetale i stedet for at betale kontant? Så kan du læse her, hvordan det kan lade sig gøre.

[toc]

Kan man afbetale en færdselsbøde?

Som udgangspunkt skal du betale en færdselsbøde kontant via tilsendte faktura. Du har dog nogle muligheder for enten at betale mindre eller at betale senere.

Via dette link: https://politi.dk/boeder/ansoeg-om-betalingsordning-og-boedenedsaettelse kan du søge om følgende:

  • At få din bøde nedsat
  • At få udskudt betaling af din bøde
  • At betale din bøde via en afdragsordning

At få din bøde nedsat kræver typisk, at du har en lav indkomst, fordi du f.eks. er på SU. Har du problemer med at betale din bøde kontant af økonomiske årsager, kan du søge om udskydelse af betaling eller at betale bøden via en afbetalingsordning.

Vær opmærksom på, at det er en ansøgning, og at du derfor ikke med sikkerhed kan blive bevilliget en afbetalingsordning på din bøde.

Afbetaling af togbøde eller busbøde

Hvis du har fået en togbøde eller busbøde, f.eks. fordi du ikke har har haft en korrekt billet eller ikke har husket at bruge dit rejsekort, kommer bøden fra tog- eller busselskabet. Det er også her, du skal henvende dig for at få en afbetalingsløsning. Langt de fleste selskaber tilbyder, at du kan oprette afbetaling på bøden. De fleste tager dog også et mindre gebyr for det.

Søg om afbetaling inden for betalingsfristen

Uanset, om du gerne vil søge om afbetaling af fartbøde eller afbetaling af parkeringsbøde, er det vigtigt, at du sender ansøgningen afsted i god tid inden betalingsfristen. Der vil altid være en vis behandlingstid, og før du har fået bevilliget en afbetalingsordning, er det som udgangspunkt betalingsfristen, der er gældende. Betaler du ikke til tiden, vil der blive pålagt et gebyr, og i værste tilfælde vil bøden blive sendt videre til inddrivelse hos Gældsstyrelsen.

Afbetal din bøde via et kviklån

Hvis du enten ikke har lyst til at søge om en afbetalingsordning hos Politiet eller togselskabet, eller du har fået en afvisning på din ansøgning om afbetaling, kan det i princippet stadig lade sig gøre at afbetale bøden.

I sådan et tilfælde kan du vælge at søge om et kviklån på det beløb, bøden er på. Har du fået en bøde på 1.000 kr., kan du vælge at søge om et online kviklån på 1.000 kr., som du bruger til at betale bøden kontant, hvorefter du afbetaler på lånet i henhold til aftalen.

Photo of author

OM Kristian Ole Rørbye

Med over et årtis erfaring i afbetalingsbranchen og grundlæggelsen af denne platform i 2015, har jeg dedikeret mig til at hjælpe forbrugere som dig med at navigere i det komplekse landskab af afbetalingsmuligheder.